Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Szűkülő német középmezőny

2018. február 26. 8:51 © handball.hu

Az alsóházból felfelé törnek ambiciózus kiscsapatok, a nagyok viszont gondokkal küzdenek. A magabiztos előnnyel vezető Thüringer HC mögött egyre sűrűbb a Bundesliga mezőnye.

Szűkülő német középmezőny
A THC kikapott január elején Bad Wildungenben. Ez akkor a védelem jelentős leromlásának volt köszönhető, azóta láthatjuk azt is, hogy ez, amilyen váratlanul következett be, olyan sokáig kitart. Herbert Müller csapata azóta is gyakran fejezi be a mérkőzéseit sok kapott góllal, és a német kupában ill. a Bajnokok Ligájában ez többször azt eredményezte, hogy vesztesként kényszerültek elhagyni a pályát. A bajnokságban azonban azóta mind az öt mérkőzésüket megnyerték. Leverkusenben ugyan még az utolsó másodpercekben is izgulhattak, de végül egy góllal ott is győzni tudtak.

Másoknak kevésbé ment jól a szekér. Döntő jelentőségű volt a két üldöző csatája, a Metzingen február elején látogatott a Bietigheim otthonául szolgáló ludwigsburgi sportcsarnokba. A mérkőzésre kilátogató ezerhatszáz néző izgalmas és küzdelmes, de nem túl magas színvonalú mérkőzést láthatott. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy góllal, és a mérkőzés vége a hazaiak számára jött jókor, 26-25-ös győzelmükkel úgy nézett ki, tartani tudják a lépést. A Metzingen viszont a rövid idő alatt elszenvedett három bajnoki vereséggel jelentősebb hátrányt szedett össze, így a bajnoki cím egyre távolabbra kerül. Sőt, inkább már lefelé kell nézniük. A címvédő viszont nem sokat ért ezzel a két ponttal: a dabasi sima vereség után a bajnokságban sem találtak magukra. Leverkusenben a hétközi bajnokin egy pillanatig nem volt reális esélyük. Eleve az első góljukat a nyolcadik percben szerezték - igaz, ekkor 1-1 volt az állás, de nagyjából ez volt az utolsó alkalom, amikor nyitott volt a mérkőzés. Mindössze 18 gólt szereztek, amivel idegenben nagyon ritkán lehet mérkőzést nyerni, ezúttal sem sikerült. Majd legutóbb Göppingenbe látogattak. Az első félidőben sokkal gyengébbek voltak a hazaiaknál.

A fordulás után jelentősen feljavult a Bietigheim védekezése, meg is fordították az állást, de Michaela Hrbková a legutolsó másodpercben kiegyenlített. A Bietigheim így pár nap alatt három pontot adott le, és ők is öt ponttal le vannak már maradva a THC mögött.

Susann és Nina Müller felfüggesztését meghosszabbították a szezon végéig. Nina Müller szerződése ekkor le is jár, 37 évesen valószínűleg ilyen dicstelen módon fog befejeződni a profi pályafutása. Susann Müller a következő szezonra is rendelkezik szerződéssel. Az valószínűtlen, hogy Bietigheimben újra csatasorba állítsák, a klub talán azzal számol, hogy a játékos nem akar másfél évet kihagyni, ezért inkább kivásárolja magát a szerződésből. Feltűnő, hogy az utóbbi időben gyengén teljesítenek a bietigheimi kapuvédők, pedig azon a poszton megvannak, az egyetlen hely a csapatban, ahol nincs hiányzójuk.

A THC így magabiztos előnnyel rendelkezik, de ahhoz, hogy megszerezhessék hetedik bajnoki címüket, a védekezést helyre kell állítani, mert így könnyen veszíthetnek még váratlan helyeken pontokat.

Folytatta karácsonykor megkezdett sikeres sorozatát a Frisch Auf Göppingen. Csak a THC-től kaptak ki, így a szezont rosszul kezdő csapat szépen csendben feljött a hatodik helyre. Még jobb szériában van a HSG Blomberg-Lippe. Az ősszel még a kieséstől is fenyegetett klub tízszer egymás után maradt veretlen. Leverkusenben és Göppingenből is 1-1 pontot hoztak el (a Göppingen egy hónapon belül háromszor játszott döntetlent hazai pályán), nyolcszor pedig győztek, közte Oldenburgban is, ill. kiváló második félidővel megverték a Buxtehude együttesét is. A Buxtét ezzel utol is érték, a Metzingentől csak két pont az elmaradásuk, így állnak az ötödik helyen. Maguk mögé utasították a gyengébb meccseket is produkáló Dortmundot és Leverkusent, így jelenleg ők állnak a legjobban az észak-rajna-veszfáliai csapatok közül, ami ritkán fordul elő.

Az alsóházban a Rödertal helyzete reménytelen, 14 meccs, 14 vereség, nulla ponttal állnak az utolsó helyen, ők leginkább csak a csodában bízhatnak. Előttük a Nellingen, Neckarsulm, Bensheim/Auerbach triónál még bármi lehetséges. Ilyés Annamária érkezése nem hozott ugrásszerű változást Neckarsulmba, de legalább az Emir Hadzimuhamedovic utolsó napjaira jellemző elvándorlás megállt, és stabilizálódott a keret. A következő két meccsüket a THC és a Bietigheim ellen játszák, a bennmaradáshoz szükséges pontokat aligha ott fogják összeszedni. Március közepén egy négypontos mérkőzésen fogadják a rivális Nellingent, majd a következő fordulóban (de a válogatott szünet miatt két héttel később) a Bensheim/Auerbach együtteséhez látogatnak. Ezen a két meccsen akár el is dőlhet a kiesés kérdése.

A világbajnoki szünet után mindhárom éllovas teljesítménye, és ezáltal a bajnokság színvonala is visszaesett. Egyelőre a THC tartja közülük a leginkább magát, de még 11 forduló hátravan, ők sem érezhetik biztonságban magukat.

Németh Attila

© handball.hu

Címkék:

külföld bundesliga

Külföld - további hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. április 29. 12:58

Katarina Bulatović visszatér Győrbe

2019. április 29. 7:24

Emilie Christensen a Fradinál

2019. április 16. 18:31

A Vipers-szel elődöntőzik az ETO

2019. április 16. 11:19

EHF-kupa: az Esbjerg kezd otthon

2019. április 14. 13:51

Bejutott a fináléba a Siófok

2019. április 13. 15:36

BL: kiesett a Fradi, négy között az ETO

2019. április 9. 14:57

Bundesliga: a gólkülönbség dönthet

2019. április 7. 14:36

BL: kikapott a Fradi, ETO-siker

2019. április 6. 16:54

Négy gól a Siófok előnye

2019. április 5. 22:59

Öttel kapott ki a Bukarest

2019. április 4. 18:43

Montenegróval egy csoportban