Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Szombati BL-izgalmak: Dunaferr-Valencia

2005. január 13. 21:20

Felemás érzésekkel küzd a Dunaferr női kézilabdázóinak vezetőedzője az Ikast ellen BL-nyitányt követően. A pokoli utazási körülmények ellenére ugyanis együttese remekül helytállt vetélytársa otthonában, állította kérdésünkre Kiss Szilárd - ugyanakkor nem titkoltan sajnálja is az elszalasztott sanszot a dunaújvárosi lányok mestere.

Helytállásból jeles
Helytállásból jeles
Mindezt a csapat előtt álló következő nagy feladat, a szombati mérkőzés "ráhangolásaként" is mondta a vezetőedző, akit a tegnap délutáni edzés után faggattunk a közelmúlt és a közeljövő legfontosabb találkozóiról.

Köszönet a Csapatnak

De vissza Dániába: mint Kiss Szilárd honlapunk érdeklődésére elmondta, az egygólos vereséggel véget ért találkozón reális esélye volt a pontszerzésre együttesének. Ugyanakkor a mester bevallotta, a viszontagságos dániai utazás nemcsak a csapatot, de őt is alaposan megviselte:
- Ilyen szituációra nem lehetett, nem is lehet előre felkészülni, a csapat tagjai azonban ezúttal is bizonyították, hogy remek sportemberek: nem kerestek kibúvót, s a pocsék körülmények ellenére is úgy álltak hozzá a játékhoz, hogy nyerni akarnak - ami egyáltalán nem ígérkezett könnyű feladatnak az Ikast otthonában. Ha nem is játszottunk jól a meccs minden periódusában, a csapat küzdeni tudása s hozzáállása végig dicséretes volt. Kétszer is hatgólos hátrányból sikerült felállnia, amelyre szintén nem sok együttes lett volna képes.

A meccs részletes-tételes értékelésekor Kiss Szilárd kérdésünkre elmondta: nagyon rosszul kezdtük a találkozót, ám a lányok "felvették a munkásruhát", s rendkívül fegyelmezetten játszva majdnem sikerült meglepniük ellenfelünket,:
- Meggyőződésem, hogy egy picivel kevesebb hibával nyerhettük volna a találkozót - a védekezésünk két rövid rossz periódust leszámítva végig remek volt, s a nyitottabb formációval alaposan megleptük ellenfelünket. Az utazási kálvária hatásait elsősorban a támadásoknál lehetett érezni - több olyan "apró" hibát vétettünk, amely végül megbosszulta magát: ezen a szinten ugyanis óriási luxus ennyi elpasszolt labda, hiszen ezekből rendre könnyű gólokhoz juttattuk ellenfelünket - végül valójában ez döntötte el a találkozó sorsát. Ezúttal azonban senkit sem szeretnék elmarasztalni az együttesből: ugyan hibáink voltak, de a csapat küzdőszelleme példás volt. Ugyanakkor a végeredmény egyértelmű: nekünk nulla pont áll a nevünk mellett az első meccset követően, míg az Ikastnak kettő - s a mérkőzést látva ez azért bosszantó. (Aki olvasta a DO élő beszámolóját, könnyen megértheti a mester lehangoltságát - a szerk.)

A következő nagy falat

Nem búsulhatunk azonban sokáig, mert szombaton már újabb kőkemény mérkőzés vár a csapatra, méghozzá a Valencia ellen, hazai pályán. Csapatunk vezetőedzőjétől természetesen azt is megkérdeztük, hogy mit vár a találkozótól - mi lehet az a momentum, amellyel legyőzhetjük a BL-sorozatot sikerrel kezdő spanyol gárdát. Kiss Szilárd szerint kulcsfontosságú mérkőzés vár a lányokra szombaton a Dunaferr Sportcsarnokban:

- Már első találkozónk előtt kifejtettem, hogy nem az Ikast, hanem a Valencia elleni összecsapás lesz a perdöntő mérkőzés az idei BL-csoportmeccsek közül: ezt tartom. Mindenképpen nyernünk kell ahhoz, hogy életben tartsuk továbbjutási reményeinket. Az utóbbi három évben rendre összehozta a sors a két csapatot - tudjuk, hogy pokolian nehéz találkozó vár a lányokra szombaton délután háromnegyed öttől, ugyanakkor szerencsés dolog, hogy tökéletesen ismerjük ellenfelünk harcmodorát.

Kiss Szilárd érdeklődésünkre elmondta: a román és szerb légiósokkal megerősített ellenfél erőssége a nyitott, agresszív, sok ütközésen alapuló védekezés. Emellett rengeteget futnak a spanyolok, s ellenfeleiket is belekényszerítik a rohanásba. Ilyen mérkőzést játszottunk velük tavaly is, s az eszeveszett adok-kapok végén szerencsére mi jöttünk ki jól hazai pályán. A Dunaferr mestere nem kertel:
- Rengeteg ütközésre, s még több futásra lesz ahhoz szükségünk, hogy legyőzzük őket, s emellett folyamatos koncentrációra, hiszen ellenfelünk az utolsó pillanatig küzd, s az embernek olyan érzése van, mikor a mérkőzéseiket nézi, hogy nem is érdekli őket az eredmény, csak mennek és darálnak. Nagyon kemény, kegyetlen csata várható - de kötelező kiharcolni a győzelmet, és biztos vagyok benne, hogy a lányok mindent meg is tesznek ennek érdekében.
Kiss Szilárd a beszélgetés végén kifejtette: ahogy minden hazai mérkőzésen, úgy most szombaton is óriási szükség lesz a dunaújvárosi közönség "erőfölényére" - a DO idevágó hírei szerint az együttes maximálisan élvezi a drukkerek bizalmát (ez az Ikast elleni meccs rekord számú hozzászólásainak hangütéséből is kiderült - a szerk.), már most borítékolható, hogy zsúfolt ház előtt szállnak harcba Radulovicsék az idei szezon első BL-győzelméért.

Szerencsére a héten nem lesz bajnoki találkozónk, így csak a spanyolok elleni mérkőzésre kell koncentrálniuk a lányokat - ez a tény Kiss Szilárd szerint is megkönnyíti felkészülésünket a szombati találkozóra. Rossz hír viszont, hogy Lovász Zsuzsát csütörtökön megműtik - makacs térdsérülése miatt nem halogatható a beavatkozás -, s rá a szezon hátralévő mérkőzésein nem számíthatunk. Ugyanakkor az Ikast ellen szemsérülést szenvedett Radulovics, valamint a mérkőzést lázas betegen is vállaló Ferling Bernadett is gyógyulgat - ők biztosan pályára lépnek szombaton.
A mérkőzésre bevallottan zsúfolt telt házat vár a Dunaferr NK vezetése: mint megtudtuk, a mérkőzésre érvényesek a bérletek, jegyek elővételben pénteken 10-12 és 14-16 óra között válthatók az Eszperantó úti klubházban Györgyné Oblisz Anitánál. A meccs napján 15 órakor nyit a csarnok pénztára - ekkor szállhatnak harcba a még megmaradt bilétákért a csapat rajongói.

Micsoda csata lesz...

Forrás: Dunaújváros Online

Külföld - további hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. április 29. 12:58

Katarina Bulatović visszatér Győrbe

2019. április 29. 7:24

Emilie Christensen a Fradinál

2019. április 16. 18:31

A Vipers-szel elődöntőzik az ETO

2019. április 16. 11:19

EHF-kupa: az Esbjerg kezd otthon

2019. április 14. 13:51

Bejutott a fináléba a Siófok

2019. április 13. 15:36

BL: kiesett a Fradi, négy között az ETO

2019. április 9. 14:57

Bundesliga: a gólkülönbség dönthet

2019. április 7. 14:36

BL: kikapott a Fradi, ETO-siker

2019. április 6. 16:54

Négy gól a Siófok előnye

2019. április 5. 22:59

Öttel kapott ki a Bukarest

2019. április 4. 18:43

Montenegróval egy csoportban