Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Továbbjutás szégyenletes vereség után

2005. január 10. 13:08 © handball.hu

A szombati EHF-Kupa mérkőzés visszavágóján "idegenben" 28-23-as vereséget szenvedett a Győri Graboplast ETO csapata. Bár a helyszín a Magvassy-sportcsarnok maradt, a kiírás értelmében mégis idegenbeli meccsnek számított a vasárnapi összecsapás. A vereség ellenére a Győr 56-53-as összesítéssel bejutott a legjobb 16 közé. Ennek a mérkőzésnek mindössze ez a tény, valamint a fiatal Petróczi Viktória kapusteljesítménye volt a pozitívuma.

Petróczi Viktória tartotta a lelket a csapatban Kép: www.gyorietokc.hu
Petróczi Viktória tartotta a lelket a csapatban
Kép: www.gyorietokc.hu
A továbbjutás már nem igazán volt kérdéses az EHF-Kupa 16-os mezőnyébe jutásért játszott párharcban, ezért a visszavágón Róth Kálmán, a hazaiak szakvezetője már a meccs elejétől több lehetőséget biztosított a fiatal játékosoknak. A szombaton parádézó Sirina helyére Petróczi Viktória került, a jobbszélen a keményen, pontosan védekező és 3 gólt szerző Kovacicova helyett Bódi Bernadett, a védekezésben pedig Temes Bernadett kezdett.

Jól is indult a mérkőzés, úgy tűnt, hogy az előző napi, időnként könnyelmű játék a múlté. Az 5-1-es védekezés kiválóan működött. Gogirla is ott folytatta, ahol szombaton abbahagyta: egyik gólt lőtte a másik után, a kapuban pedig Petróczi könnyedén, magabiztosan hárította a lövéseket, még hetesből sem tudtak neki gólt lőni. A 10. percre a hazai csapat 5-1-es előnyt tudott szerezni, azaz minden a legnagyobb rendben haladt afelé, hogy közönségszórakoztató, jó játékkal megnyerjék a győri lányok a mérkőzést.

Ekkor azonban elpattant valami. Először a támadójáték kezdett akadozni, kihagyott ziccerek, korán ellőtt labdák, technikai hibák sora következett. A védekezés viszont egy ideig még rendben volt, Petróczi pedig újabb bravúrokat mutatott be, ezért az ellenfél sem tudott gólokat lőni. 5-2-nél sokáig megakadt az eredményjelző tábla, utána pedig felváltva estek a gólok, a hazai csapat játéka sehogy sem akart összeállni, nem tudtak elhúzni. Bizonyára a tudat alatt már elkönyvelt továbbjutás miatt, kevés volt az egy-egyezés, a betörési kísérlet, ide-oda tologatták a játékosok a labdát és a felelősséget. Ebben a helyzetben leginkább Simona Gogirla találta fel magát, aki előző csapatában, az Itxako Estellában hozzászokhatott az ilyesmihez, mert a támadójáték ott teljes egészében rá épült. Profi játékoshoz méltó mentalitással ezúttal is vállalta a felelősséget, sorra szerezte a gólokat. Bár a lövőszázaléka nem volt tökéletes (16/10 az egész mérkőzésre vetítve) de küzdött, hajtott. A 25. percre így is átvette a vezetést a vendégcsapat (9-10). Petróczi azonban tartotta jó formáját, így a lengyelek legalább nem tudtak elhúzni. A félidőben 13-13-mal fordultak a csapatok.

A második játékrészben még több fiatalt küldött a pályára Róth Kálmán, azaz a kapus Herr Orsolyát, a balszélső Juhász Gabriellát és az irányító Bognár Barbarát. Utóbbi két gyors góllal mutatkozott be, amellyel továbbra is tartotta az ETO a döntetlent (17-17).

Tóth László, a férfi junior válogatott és a Győri Tento ETO szakvezetője, a handball.hu szakkommentátora:
Nagyon kiegyenlített küzdelmet látunk, ahol egyik csapat sem tud egy-két gólos előnynél többet szerezni. Valahol teljesen jogos ez az eredmény, a Lublin kiválóan tartja magát. Róth Kálmán lecserélte Görbiczet, és Bognár Barbarát küldte a helyére. Fontos, hogy a fiatal játékosaink egy kis nemzetközi rutint szerezzenek, és most ezen a talán kevésbé éles meccsen van rá lehetőség. Bognár egy kis színt vitt eddig a játékba, remélem, felfrissíti majd a csapatot. Úgy érzem, ez a meccs ma végig ilyen lesz, a végeredményre szinte lehetetlen tippelni, de azért bízom benne, hogy nyerünk.

Nem sikerült azonban a csapatot kihúzni a negatív periódusból, sőt egyre nőtt a különbség a két gárda között. A lengyeleknél Sabina Wlodek megint "megtáltosodott" a második félidőre, akárcsak az első mérkőzésen.

Tóth László: Wlodek nagyon jó játékos. Folyamatosan feszültség alatt tartja a védőjét, egy-egyezésre kényszeríti, és jól játssza meg a labdákat.

Az 50. percben Róth Kálmán időt kért és visszaküldte a pályára Petróczit, Gogirlát, Görbiczet és Vértent.

Tóth László: Kellemetlen meglepetés, hiszen az ellenfél négy góllal vezet, ezt senki sem gondolta volna. Úgy gondolom, hogy Kálmán felhívja a lányok figyelmét, hogy a mérkőzésnek még nincsen vége. Néhányan nagyon félvállról veszik a meccset, a lelkesedés sem olyan, mint az első összecsapáson, illetve amit már korábban is megszoktunk a lányoktól. Úgy látszik, hogy magukban eldöntötték már, hogy megvan a továbbjutás. Valószínűleg így is lesz, de a közönséget ki kell szolgálni, és meg kell próbálni ezt a mérkőzést is hazai pályán legalább megnyerni. Szerencsénk sincs talán, átlövésekből jónéhány kapufát lőttünk. Ráadásul a ziccereket is kihagytuk, emellett a védekezésben láttam nagyon nagy hibát: nagyon kevés ütközéssel védekezünk, és a kapusteljesítményünk is gyenge volt a második félidőben. Sok részegységben kell javulni ahhoz, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést, talán még van rá egy kevéske esélyünk.

A mérkőzés végjátékában azonban voltak olyan szakaszok, amikor még a továbbjutás is veszélybe látszott kerülni. A visszajövő játékosok keze is megremegett, Gogirla átlövésgóljai és Petróczi védései tartották csak a lelket a csapatban. Mivel ez számított idegenbeli összecsapásnak, amelyen ráadásul kevesebb gól született, mint az előző napon, még a nyolcgólos különbségnél is a lengyelek lettek volna a továbbjutók. Ezt azért sikerült elkerülni, a végeredmény 28-23 lett a Lublin javára.

Tóth László összefoglaló értékelése: Nagyon kellemetlen meglepetés ért bennünket, az első meccs alapján senki sem gondolta volna, hogy ez a lengyel csapat győzhet ellenünk. Az első mérkőzésen is sokat dicsértem őket, mert nagyon jó gárdát alkotnak, de a szememben még nagyobbat nőttek ma este, morálisan csodálatosan össze tudták magukat szedni. A második félidő végére simán megvertek bennünket öt góllal. Ki hitte volna, hogy a lefújás előtt öt perccel még remegni kell a továbbjutásért? Szerencsére azért nem estünk ki. Ilyen a sport, az egyik nap így játszik egy csapat, a másik nap úgy. Baj nem történt, a célt teljesítették a lányok, ezért gratuláció jár nekik, és további sikereket kívánunk a következő fordulókra.

Róth Kálmán, a Győri Graboplast ETO szakvezetője: Több, mint kellemetlen meglepetés, ami ma történt velünk, nevezhetjük egyszerűen szégyennek is. A lengyel csapat lelkesedéséhez csak a közönségünkét lehetett ma hasonlítani, a játékosainkét nem. Lélektelenül, szívtelenül játszottunk. Talán jókor jött nekünk ez a pofon. Egy-két játékosom nem tudja igazából helyretenni magát, sem azok közül, akik az Eb-n játszottak, sem azok közül, akik itthon maradtak, és a Dunaferr ellen jó teljesítményt nyújtottak. Úgy érzem, hogy a dunaújvárosi mérkőzés pozitív élményét nem tudtuk megfelelően kihasználni, nem tudtunk olyan érzelmi tőkét kovácsolni belőle, amilyet kellett volna. A továbbjutásnak örülök, de annak is, hogy mindkét meccs itthon volt, mert ez a lengyel csapat a jelenlegi lelkiállapotunkban lehet, hogy idegenben meg tudott volna csípni bennünket.

SPR Lublin - Győri Graboplast ETO KC 28-23 (13-13)

EHF Kupa, 3. forduló. Győr, 1100 néző. Vezette: Gedvilas-Malasinskas (litvánok)

SPR Lublin: CHEMICZ - Majerek 1, Malczewska D. 3, SZILANTYEVA 4/1, DAMIECKA 4, Aleksandrowicz 2, WLODEK 4
Csere: Szvatko 3, Rola 3, HIPNAROWICZ 4/2, Malczewska E.
Edző: Edward Jankowkski
Győri ETO: PETRÓCZI - Bódi, Bradeanu 3, Görbicz 3/2, Temes, GOGIRLA 10/1, Vérten 1
Csere: Herr (kapus), Borbás 2, Kovacicova 1, Mehlmann 1, Bognár 2, Juhász
Edző: Róth Kálmán
Hétméteresek: 5/3 illetve 3/3
Kiállítások: 8 illetve 6 perc

handball.hu

Külföld - további hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. április 29. 12:58

Katarina Bulatović visszatér Győrbe

2019. április 29. 7:24

Emilie Christensen a Fradinál

2019. április 16. 18:31

A Vipers-szel elődöntőzik az ETO

2019. április 16. 11:19

EHF-kupa: az Esbjerg kezd otthon

2019. április 14. 13:51

Bejutott a fináléba a Siófok

2019. április 13. 15:36

BL: kiesett a Fradi, négy között az ETO

2019. április 9. 14:57

Bundesliga: a gólkülönbség dönthet

2019. április 7. 14:36

BL: kikapott a Fradi, ETO-siker

2019. április 6. 16:54

Négy gól a Siófok előnye

2019. április 5. 22:59

Öttel kapott ki a Bukarest

2019. április 4. 18:43

Montenegróval egy csoportban