Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Dánia nevetett a végén

2004. december 16. 19:49 © handball.hu

A magyar csapat újabb szívszorító vereséget szenvedett Dánia válogatottjától egy olyan mérkőzésen, amely Zágráb szellemét idézte. A felelőtlenül ellőtt labdák, a technikai hibák azt eredményezték, hogy a végjátékban megint az ellenfél bírta jobban idegekkel. Dánia 8-14-es félidő után 24-23-ra győzött, és első helyen végzett a középdöntő II. csoportjában.

Megint a dánok örülhettek
Megint a dánok örülhettek
A mérkőzés előtt kiderült, hogy ma Szűcs Gabit és Balogh Beát nem nevezte be Kiss Szilárd.

A mérkőzés előtt a handball.hu szakkommentátora, a korábbi szövetségi kapitány, Laurencz László így vélekedett: Egy ilyen világversenyen mindig a győzelemre kell törekedni. A mai mérkőzésen képesek vagyunk legyőzni a dánokat, és győznünk is kell.

Fergeteges hangulatban kezdődött a mérkőzés, a hatalmas csarnok szinte megtelt, és a magyar lányok bevonulásakor olyan üdvrivalgás tört ki, amit leírni nem, csak átélni lehet! A tudósító meg sem kísérli szavakba foglalni, mert egyszerűen lehetetlen!

A magyar csapat kezdte a játékot, Kulcsár megindulásból lőtte az első gólunkat. A védekezésben a szokott nyitott helyett hatosfalat védekeztünk, támadásban pedig Görbicz és Tóth játszott. A kapuba Sirina állt, és mindhárom húzás bevált, a csapat hatalmas előnyre tett szert (5-1).

Néhány hiba azonban elég volt, hogy a dánok felzárkózzanak. (5-4) Tóth Tímea és Radulovics átlövésgóljaival azonban újra jelentős lett az előnyünk (7-4).

Az egész csapat extázisban küzdött, Kulcsár Anita úgy vetődött előre a falból a labdáért, hogy még az oldalvonal mellett guggoló Kiss Szilárdot is ledöntötte a lábáról.

Laurencz László: Szerintem ma nem fogunk infarktust kapni.

Dán időkérés.

Laurencz László: A dánoknak nehéz lesz változtatniuk, azt játsszák, amit tudnak. Gyengék a lövőik, többre mennének, ha le tudnák szorítani a falunkat, hogy a lövőik közelebb kerüljenek a kapuhoz. De ez se lesz egyszerű számukra. Szinte lehetetlen.

Tovább folytatódott a dánalázás! Hajszál híján még Sirina is gólt lőtt, de a visszafutó Schmidt még ujjheggyel a kapufára tudta tolni a labdát.

A félideji eredmény 14-8.

Laurencz László: Teljesen reális az eredmény, komoly különbség van a két csapat között. Jó megoldás volt a hatosfal a védekezésben. Nagyon jó, ha Szilárdnak lehetősége van pihentetni egy-két játékost.

A második félidő ötödik percére három gólra felzárkóztak a dánok (15-12).
Nem sikerült növelni az előnyt Görbicz számos rontása után, sőt egy gólra feljöttek a dánok Sjöberg hetese után (16-15).
Mölgaard átlövésből ki is egyenlített (16-16). Ebben az időszakban Kindl Gabi tartotta lelket a csapatban, sorozatban 3 gólt lőtt (20-19).

A 52. percben Dánia a vezetést is átvette (21-20). Szerencsére rendesen kapták a dánok a kiállításokat, csak a labdát kellett volna belőni a kapuba, de nem ment. Zágráb szelleme lengett a levegőben.
Átváltottunk nyitott védekezésre, de a dánok megtalálták a szélt Touray révén, emberhátrányból (22-20).

Laurencz László: Most már csak azon imádkozom, hogy ne adjanak nekünk emberelőnyt, mert rendszeresen gólt, vagy gólokat kapunk belőle. Tegnap például a románok hármat dobtak nekünk hátrányból.

A dánok időt kértek.

Laurencz László: Nyilvánvalóan azt akarják megbeszélni, hogy mit játsszanak a nyitott védekezés ellen.

Elképesztő izgalmak közepette zajlottak az utolsó percek, rengeteg volt a hiba és a felelőtlenül ellőtt labda, ezekben főleg Radulovics "jeleskedett". A végén Görbicz két hetesgólja és Ferling szép átlövése sem segített, mert az utolsó támadásból nem sikerült gólt lőnünk, Lovász lövését hárította Nörgaard. Katasztrofális végjátékkal, a magyar válogatott egy már többször megnyert mérkőzést veszített el. A végeredmény 24-23.
A lelátón és a sajtópáholyban infarktusközeli állapotok uralkodtak. Megint mi sírtunk, és Dánia nevetett a végén.

Laurencz László: Sajnos, azt kell mondjam, hogy megérdemeltük. Hat gólos előnyről veszítettünk, ennyi helyzetet nem lehet kihagyni, és ilyen fegyelmezetlenül nem lehet emberelőnyben játszani! A világ nem dőlt össze, a következő két meccset meg kell nyernünk!

Vass Sándor, a női kézilabda-válogatott csapatvezetője: A lányok elődöntőben vannak, nem veszítettünk semmit ezen a mérkőzésen! A legfontosabb összecsapás szombaton és természetesen vasárnap vár a magyar csapatra!

Jan Pytlick (dán szövetségi kapitány): Nagyon örülünk, hogy ilyen fantasztikus hangulatú mérkőzésen, a magyar csapat közönsége előtt sikerült nyernünk! Külön öröm számomra, hogy a fiatal játékosok is jól bírták a terhelést.

Kiss Szilárd (magyar szövetségi kapitány): Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez. Nehéz és jó mérkőzést játszottunk, de sajnos a végén pontatlanná váltunk. A mérkőzés alatt nem éreztem szükségét, hogy többször kérjek időt, hiszen a támadások befejezéseiben hibáztunk. Úgy gondoltam, hogy azokat a játékosokat is szerepeltetnem kell, akik a döntőbe jutáskor pályára léphetnek. A lányoknak meg kell tanulniuk: a pontos játék kétszer harminc percig tart, nem csak 10-15 percig...

handball.hu

Külföld - további hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. április 29. 12:58

Katarina Bulatović visszatér Győrbe

2019. április 29. 7:24

Emilie Christensen a Fradinál

2019. április 16. 18:31

A Vipers-szel elődöntőzik az ETO

2019. április 16. 11:19

EHF-kupa: az Esbjerg kezd otthon

2019. április 14. 13:51

Bejutott a fináléba a Siófok

2019. április 13. 15:36

BL: kiesett a Fradi, négy között az ETO

2019. április 9. 14:57

Bundesliga: a gólkülönbség dönthet

2019. április 7. 14:36

BL: kikapott a Fradi, ETO-siker

2019. április 6. 16:54

Négy gól a Siófok előnye

2019. április 5. 22:59

Öttel kapott ki a Bukarest

2019. április 4. 18:43

Montenegróval egy csoportban