Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A sógornők se fogtak ki rajtunk

2004. december 10. 20:29 © handball.hu

Miután az osztrák csapat némileg váratlan győzelmet aratott Franciaország ellen, nagyon felértékelődött a magyar-osztrák mérkőzés jelentősége. Telt ház előtt játszott meccsen a magyar csapat néha hibákkal tarkított, de látványos, nagyszerű megoldásokban is bővelkedő játékkal magabiztosan győzött a Monarchia válogatottja ellen.

Kindl nem fogott padlót az osztrákok ellen
Kindl nem fogott padlót az osztrákok ellen
Szakkommentátorunk, Róth Kálmán, a Győri Graboplast ETO EHF-kupa-döntős csapatának vezetőedzője a mérkőzés előtt a kapusteljesítmény, illetve a fizikai erőnlét várható jelentőségéről beszélt. Véleménye szerint a magyar csapat a kapusposzton egyértelműen sokkal erősebb, és arra számított, hogy az osztrákok nem tudják hosszú ideig tartani a csapatunk tempóját. Nagyon bízott a nyitott védekezésünkben, amellyel meg lehet állítani az ellenfél nagy lövőit.

Telt ház előtt kezdtek a csapatok, csak a VIP szektorban maradt egy-két üres hely. Óriási hangulatban kezdődött a mérkőzés, szóltak a sípok, dobok, talán még a nádihegedűk is.

A lányok idegesen, kapkodva kezdték a mérkőzést, kettő-nullra elhúzott az ellenfél. Amint megnyugodtunk, rögtön sikerült kiegyenlítenünk Radulovics góljaival.

Ezután sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, az osztrákoknak sikerült felvenniük a ritmusunkat, és a nyitott védekezésünk sem működött úgy, ahogy szokott. Pigniczki nem tudta megismételni a tegnapi csodálatos teljesítményét, de az egész védelemről elmondható volt ebben az időszakban, hogy lemaradtunk az emberről, nem ütköztünk eleget, emiatt az osztrákokat nem sikerült leszakítani, folyamatosan tartották magukat egy-két gól különbséggel.

A kapusteljesítményünk is hagyott kívánnivalót maga után, az időkéréssel egyidőben Sirinát küldte csatába Kiss Szilárd.

Eleinte ez sem hozott eredményt, mert a támadójátékunk továbbra is akadozott, az osztrákok folyamatosan tartották magukat 2-3 gólos különbségen.

A félidő 17-15-ös magyar vezetéssel zárult.

A második félidő fordulatot hozott, a támadójátékunk végre működni kezdett, Radulovics bombái is beakadtak, de a legnagyszerűbb teljesítményt a kapuban Sirina mutatta, aki ebben a szakaszban 40% fölött védett. Ráadásul az első félidei gyengélkedés után a ballövő poszt is jobban muzsikált. Kindl fantasztikus gólokat produkált támadásban, ám védekezésben meglehetősen sok gólt kaptunk róla. Lovász Zsuzsi sajnos még mindig adós a klasszis formájával, Barbara Strasst képtelen volt megfogni és a támadásban sem jeleskedett.

Azért lassan, de biztosan a mi javunkra nőtt a különbség, és a közönségre se lehetett panasz: a gladiátor arénákban sem lehetett nagyobb hangulat, a játékvezető vitatott ítéleteinél a reflektorok is szinte leszakadtak, akkora hangzavar tört ki.

Kindl Gabi mindenféle lövésből eredményes volt, lőtt alsót, is felsőt is (20-24). Nagyszerűen érzett rá a lehetőségre, mikor az osztrákok zavarót állítottak Radulovicsra, ezt Gabi azonnal kihasználta és gyönyörű gólokat lőtt. Nagy Ivett parádés egyéni akcióból volt eredményes, berohanva a védők közötti résbe. Egy-egyben is többször megverte a védőjét, amiből vagy ő maga lőtt gólt, vagy hetest harcolt ki.
Egyre jobban összeállt a támadójátékunk, ráadásul az osztrákok a nagy rohanásban kezdtek komolyan elfáradni, nem megfelelő zárásaikból a pontatlan lövéseket biztos kézzel hárította Sirina. (23-28)

4-5 gól körül stabilizálódott a két csapat közti különbség, az osztrákok nem tudtak közelebb férkőzni. Viszont leszakadni sem nagyon akartak, Rotis lövései mindig veszélyt jelentettek. Sirina azonban lehúzta ma a rolót, zengett-zúgott az "Irina, Irina". Csak Tanja Logvin hetese tudott kifogni rajta, (26-32). Kindl Gabi pedig továbbra is nagyon érezte a játékot, minden bejött neki.

Az osztrákok azonban így sem szakadtak le, néhány pontatlan magyar lövés vagy kapufa azt eredményezte, hogy bár nem hatalmas különbséggel, de magabiztos, helyenként látványos játékkal 34-29-re győzött a magyar válogatott.

Természetesen Sirina kapta a mérkőzés legjobb játékosának járó díjat.

Szakkommentátorunk, Róth Kálmán rövid értékelése: A vártnál kicsit nehezebb mérkőzésen megérdemelt győzelmet arattunk, ez egyértelműen a jobb kapusteljesítményünknek, a jobb fizikális állapotunknak, valamint a hosszabb kispadunknak köszönhettük.

Herbert Müller, az osztrák csapat szövetségi kapitánya is elsőként Kiss Szilárdnak gratulált: Világbajnoki játékot láthattunk a két csapattól, főleg a támadásokat illetően. Nálunk a támadások gyorsasága miatt sajnos a védekezést szenvedett hátrányt... Biztos vagyok benne, hogy ezen a mérkőzésen a két legjobb, topon lévő csapatot láthattuk! A mai játék nagyon jó reklámja volt a nőikézilabdának. A csapatom teljesítményével elégedett vagyok, nem adták fel, mindig keresték a lehetőséget, de néha úgy éreztük, hogy a játékvezetők inkább a magyar lányoknak fújtak. Ennek ellenére csak gratulálni tudok a magyar csapatnak!

Kiss Szilárd szövetségi kapitány büszkén nyilatkozott az újságíróknak: Nagyon örülök, hogy ilyen magas szintű mérkőzésen egy hihetetlenül erős ellenfelet tudtunk legyőzni. Az osztrák csapat tegnapi játéka picit megijesztett bennünket, épp ezért nagyon készültünk erre a mérkőzésre. Mindkét csapat küzdött, de a magyar lányok frissebbek voltak a második félidőben és ez eldöntötte a meccs végeredményét.

Az öt gólig jutó Kulcsár Anita: Sokkal keményebb meccs volt, mint a tegnapi, mert az osztrákok sokkal nagyobb erőt képviseltek, mint a fehérorosz válogatott. Egy kicsit nehezen találtuk meg a tempónkat, de utána már nagyon jól játszottunk. Győzelmünket annak köszönhetjük, hogy mindenki hozzátette a magáét, mindig volt, aki gólt tudott szerezni, még ha Radulovicsot kikapcsolták, akkor is. Ennek a csapatnak mindig ez volt az erőssége, és továbbra is ez lesz. Velem szemben is elég keményen védekezett az ellenfél, de erre felkészültem és azt hiszem megtaláltam az ellenszerüket! Szenzációs volt a hangulat, így lehet igazán jól játszani. Vasárnap presztízsmérkőzést vívunk a franciákkal, semmiképp nem számítok könnyebb találkozóra, mint ma az osztrákok ellen. Nem szabad, hogy elaltasson minket az, hogy ez az osztrák válogatott hét góllal megverte őket. Magabiztos játékkal őket is meg tudjuk verni.

A mérkőzés egyik legjobbja, a hét gólos Kindl Gabriella: Úgy gondolom, hogy nemcsak az én teljesítményemnek köszönhető a mai győzelem, hanem annak, hogy mindig volt valaki, aki vezéregyéniség tudott lenni. A második félidő elején át tudtam venni én ezt a szerepet, mert a jobb oldalra jobban figyeltek, ezzel több lehetőségem nyílt arra, hogy kapura lőjek. Nagyon örülök annak, hogy így sikerült. Nagyon nagy volt a mérkőzés tempója. Az osztrákok tegnap sokkal keményebb meccset játszottak, mint mi a fehéroroszokkal, ezért ők már egy kicsit gyorsabbbak voltak, mint mi. Úgy gondolom, hogy számunkra ezzel a mérkőzéssel kezdődött az Európa-bajnokság. Óriási dolog ilyen közönség előtt játszani, mert nagyon sok segítséget ad a csapatnak, hogy olyan szurkolótábor áll mellettünk, aki jóban-rosszban velünk van. Teljesen más érzés így játszani. Remélem a franciák ellen is ugyanígy mellettünk lesznek és szurkolnak.

handball.hu

Külföld - további hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. április 29. 12:58

Katarina Bulatović visszatér Győrbe

2019. április 29. 7:24

Emilie Christensen a Fradinál

2019. április 16. 18:31

A Vipers-szel elődöntőzik az ETO

2019. április 16. 11:19

EHF-kupa: az Esbjerg kezd otthon

2019. április 14. 13:51

Bejutott a fináléba a Siófok

2019. április 13. 15:36

BL: kiesett a Fradi, négy között az ETO

2019. április 9. 14:57

Bundesliga: a gólkülönbség dönthet

2019. április 7. 14:36

BL: kikapott a Fradi, ETO-siker

2019. április 6. 16:54

Négy gól a Siófok előnye

2019. április 5. 22:59

Öttel kapott ki a Bukarest

2019. április 4. 18:43

Montenegróval egy csoportban