Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Hoffmann kapitány a fiatalokban bízik

2004. május 19. 20:46

Május 21-23. között három felkészülési mérkőzést is játszik a német kézilabda-válogatott Szerbia-Montenegró ellen, ez lesz az utolsó előtti állomása az Európa-bajnoki selejtezőknek. A kvalifikáción Macedónia lesz az ellenfél, ennek apropójából a szövetség interjút készített Ekke Hoffmann szövetségi kapitánnyal, aki visszapillantott a szezonra és taglalta a jövőképet is.

Hoffmann kapitány a fiatalokban bízik
- Miért van szükség három felkészülési mérkőzésre a szerbek ellen?
Hoffmann:
Azért játszottunk egy tornát, s azért készülünk fel egy ellenféllel, hogy tökéletesítsük a Macedónia elleni taktikát. Szerbia ugyanabból a jugoszláv iskolából érkezett, mint a macedónok, így ellenük lehet lemérni, hol tartunk. Különféle védekezési és támadási variációkat gyakorolhatunk, s kiválaszthatjuk a legideálisabbat.

- A csapat áprilisban, a riesai Négy Nemzet Tornáján már jó benyomást tett sikerével. Vagy Ön nem úgy látja?
Hoffmann:
De igen, a lányok nagyon jól játszottak, de Portugália és Litvánia mégsem képvisel olyan nagy játékerőt, sőt az oroszok sem voltak éppen csúcsformában. Új játékosaink - gondolok itt elsősorban Marion Erfmann, Daniela Harke és Sabrina Neuendorf szereplésére - jónak mondható, de a csapat teljesítményét csak mérkőzésről mérkőzésre lehet értékelni. Az elemzések azt mutatják, vannak még gyenge pontjaink.

- Melyek ezek?
Hoffmann:
Például a nyitottabb, offenzívabb védekezés ellen nehezen boldogulunk, sok hibával játszunk, s kevés a mozgás is. Ezt gyorsan orvosolnunk kell, mert Macedónia kifejezetten agresszív és offenzív kézilabdát játszik.

- Mit tudhatunk a macedónokról?
Hoffmann:
Egy nagyon, masszív erős csapat, amelynek mindkét oldala egyenértékű. Ez nagy kihívást jelent a mi védelmünknek, gyorsan kell rendeződnünk, s megfelelő lábmunkával, anticipatív játékot elővezetni.

- Miért nincsen a friss bajnok Frankfurter HC együtteséből senki sem a keretben?
Hoffmann:
Vannak játékosok, akik a bővebb keretben helyet kaptak, de ők még nagyon fiatalok. Mandy Hering például a B válogatott tagja, de Angie Geschke egyelőre a junioroknál szerepel. A Frankfurt legjobbjai légiósok, Bianca Urbanke-Rösicke pedig már visszavonult a válogatottságtól.

- Mit szól ahhoz, hogy Grit Jurack a Leipzigtől a dán Viborghoz szerződött?
Hoffmann:
Megértem, új kihívást keresett. Nagyon nehéz számunkra megérteni a dániai kézilabdasport igazi értékét. A rengeteg szurkoló és televíziós közvetítések - ami azért Lipcsében is megvan - egyértelműen vonzóak a kézilabdázók számára, nem véletlen, hogy a dán liga talán a világ legerősebb bajnoksága.

- Hogyan értékeli az elmúlt szezont?
Hoffmann:
Sajnos a bajnokság színvonala csökkent az utóbbi években, erre példa az is, hogy nemzetközi szinten a legkisebb, Challenge-kupát leszámítva nem érünk el semmit. Az olimpiára kijutott csapatok közül mindössze egy játékos szerepel a Bundesligában, Szrnka Hortenzia személyében. Ez mindenre választ ad.

- Akadnak azért pozitívumok?
Hoffmann:
Igen, például az 1981-82-es évjáratból egyre többen tűnnek fel, gondoljunk csak Anja Althausra, Nadine Härdterre, Nadine Krauséra, Alexandra Gräferre és Maren Baumbachra. De az 1983/84-es korosztályban is vannak tehetségek, mint például Sabrina Neuendorf, Mandy Hering és Clara Woltering. A jövőre nézve ezek a játékosok jelenthetnek megoldást, ez teszi pozitívvá az elkövetkező évek jövőképét.

A német és a szerb együttes május 21-én (20.00, Bietigheim-Bissingen), május 22-én (16.30, Rastatt) és május 23-án (15.00, Ketsch) lép pályára Szerbia ellen, majd kétnapos grünbergi pihenőt követően előbb Szkopjéban (május 29., 19.00), majd Hannoverben (június 5., 17.00) játszik Eb-selejtezőt Macedónia ellen.

a német keret
kapusok: Sabine Englert (Leverkusen), Alexandra Gräfer (Trier), Clara Woltering (Dortmund)
mezőnyjátékosok: Nina Wörz, Grit Jurack, Nikola Pietzsch, Doreen Geheb (mind Leipzig), Daniela Harke, Marion Erfmann, Heike Schmidt (mind Oldenburg), Maren Baumbach, Anja Althaus (mindkettő Trier), Susanne Henze, Stefanie Melbeck (Buxtehude), Nadine Härdter (Dortmund), Nadine Krause (Leverkusen)
tartalék: Sabrina Neuendorf (SV Berliner VG)

a szerb-montenegrói keret
kapusok: Sladjana Djeric, Mirjana Milenkovic (mindkettő Knjaz Milos), Jelena Savkovic (DIN), Ana Vojcic (Ikast)
mezőnyjátékosok: Maja Savic, Aleksandra Djurovic, Boglarka Vamos, Ljiljana Knezevic (mind Buducnost), Svetlana Ognjenovic, Marija Lojpur (mindkettő Radnicki), Jelena Popovic, Ana Radovic (mindkettő Medicinar), Suzana Cubela, Katarina Bulatovic (mindkettő Humel Rosa), Sanja Jovovic, Ana Batinic (mindkettő Ikast), Ana Djokic (Győr), Ivana Mladenovic (DIN), Tanja Tomanovic (Krim), Bojana Petrovic (Slagelse), Andrijana Budimir (Podravka), Tanja Milanovic (Randers), Marina Rokic (Tus Vajhem)
tartalék: Slavica Stefanovic, Jelena Nisavic, Dragica Vilimonovic (mind Knjaz Milos), Ornela Rogan (Crvena Zvezda), Ivana Milosevic (Radnicki), Aida Selmanovic (DIN).

handball.hu

Forrás: Német Kézilabda Szövetség

Külföld - további hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. április 29. 12:58

Katarina Bulatović visszatér Győrbe

2019. április 29. 7:24

Emilie Christensen a Fradinál

2019. április 16. 18:31

A Vipers-szel elődöntőzik az ETO

2019. április 16. 11:19

EHF-kupa: az Esbjerg kezd otthon

2019. április 14. 13:51

Bejutott a fináléba a Siófok

2019. április 13. 15:36

BL: kiesett a Fradi, négy között az ETO

2019. április 9. 14:57

Bundesliga: a gólkülönbség dönthet

2019. április 7. 14:36

BL: kikapott a Fradi, ETO-siker

2019. április 6. 16:54

Négy gól a Siófok előnye

2019. április 5. 22:59

Öttel kapott ki a Bukarest

2019. április 4. 18:43

Montenegróval egy csoportban