Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Megszenvedett a pontjaiért az ETO

2013. szeptember 28. 18:04

18 órai kezdettel öt bajnoki meccset rendeztek a női első osztályban: a BSE a Békéscsabával, a Veszprém a DVSC-vel, a Dunaújváros a Győrrel, a Vác a Siófokkal, míg az Eger az FKC-val csapott össze.

Megszenvedett a pontjaiért az ETO
NB I., alapszakasz, 6. forduló

NB I., alapszakasz, 6. forduló
Dunaújvárosi Kohász KA
24 (14)
Győri Audi ETO KC
27 (14)
Dunaújváros, Városi Sportcsarnok, 1100 néző
Játékvezetők: Őri Erika, Szalay Zoltánné
Bulath
Ferling
Gera
Hosszu
Rádl
Sánta
Takács Du.
Vincze M.
8(3)
3
4
2
1
3
1
2
Amorim E.
Bódi
Bulatović K.
Hornyák D.
Korsós
Kovacsics
Löke
Orbán A.
Rédei-Soós
7
1
6(3)
2
1
3
4
1
2
Hétméteresek: 3/3 Hétméteresek: 5/3
Kiállítások: 12 perc Kiállítások: 12 perc
A Fradi hazai és az FKC székesfehérvári legyőzése után újabb hatalmas feladat várt a Dunaújvárosra, mely a BL-győztes, bajnoki címvédő és listavezető Győr gárdáját látta vendégül a sportcsarnokban, egyáltalán nem meglepő módon telt ház előtt, kiváló hangulatban.

A hazai szurkolók öröme ráadásul a mérkőzés kezdete után sem apadhatott, mert a Kohász játékosai hatalmas elánnal vetették magukat a küzdelembe, tényleg komolyan gondolva azt, hogy az ETO-t is meglephetik. A már megszokott határozott védekezés mellett ráadásul a támadásokba sem csúszott hiba, így alig telt el hét perc, mikor már időt kellett kérnie a vendégek mesterének (4-1). Ez sem sokat segített azonban még ekkor a zöld-fehéreken, mert hiába szerezték meg második találatukat, Bulath, Vincze és Gera újabb góljai után ujjonghatott a hazai publikum, hiszen ekkor már 7-2-es dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző.

Ekkor kezdett el jobban odafigyelni védekezésére a vendégcsapat, mely ráadásul három gyors góllal büntetett egy hazai kiállítást is, így 8-6-nál már Mátéfi Eszternek kellett időkéréshez folyamodnia. A tízperces hazai gólcsendet azonban csak egyenlő állásnál tudta megtörni Rádl Tímea, ám ezt követően átvette a vezetést az ETO, és Løke sorozatban szerzett góljai után úgy tűnt, hogy előnnyel is fordulhat majd a folytatásra (11-13). A Kohász azonban nem esett össze, s határtalan lelkesedéssel vágott neki a véghajrának, melyet egymás után lőtt három góljának, valamint a csereként beállt Csapó Kyra remek teljesítményének köszönhetően meg is nyert, így a 14-14-es félidei eredménynek is felállva tapsolhatott a hazai szurkolóhad.

Mátéfi Eszter együttese ráadásul a második felvonást is kiválóan kezdte, ugyanis akkor sem esett kétségbe, amikor magához ragadta az előnyt az ETO, hanem Csapó Kyra remek védéseire építve négyszer is megsorozta vetélytársát, így a vendégek szakvezetése a 38. percben ismét kénytelen volt megszakítani a játékot egy rövid diskurzus erejéig (19-16). A győri megbeszélés eredményesnek is bizonyult, ugyanis az egyre keményedő csatában két dunaújvárosi kiállítást is gólokkal büntettek a vendégek, akik a 45. percben előbb egalizáltak, majd nem sokkal később a vezetést is átvették (20-21).

Hosszu szélről szerzett találata még tartotta a reményt a hazai drukkerekben, ám a nagy iramban fáradni látszott a Dunaújváros, és ezt könyörtelenül kihasználta az egyértelműen hosszabb cserepaddal rendelkező vendégcsapat. Az utolsó tíz percben már nem volt meg a korábbi lendület a hazai játékosokban, akiket ugyan továbbra is vitt előre a szívük, ám Lunde eszén egyre kevesebb alkalommal tudtak túljárni. Ráadásul védekezésben sem sikerült megtartani Amorimot, így a győriek nem csak tartották, hanem növelni is tudták előnyüket, s végül 27-24-es győzelmet arattak az újfent kiválóan küzdő, de a véghajrára kissé elfogyó Kohász csapata ellen.

A vereség ellenére sem volt azonban szomorú Mátéfi Eszter, hiszen együttese kiválóan helyt állt a világ legjobb csapatával szemben is, így a vezetőedző a lefújás után is elégedetten nyilatkozott a mérkőzésről:
"A világ legjobb együttese ellen játszottunk ma, méghozzá ismét kiválóan. A csapat tagjai végig hittek magukban, óriási elszántsággal küzdöttek, s hatvan percen keresztül meg tudták nehezíteni a Győr dolgát. Büszke vagyok minden játékosomra, akik ezúttal is bizonyították felkészültségüket, nem az esélyekkel törődtek, hanem azzal, hogy a maximumot nyújtsák a pályán. A győzelem ugyan elmaradt, ám nagyon remélem, hogy ezen az úton, ilyen hozzáállással és elszántsággal megyünk tovább, mert csak így lehetünk továbbra is sikeresek."

Forrás: www.kohaszkezi.hu



NB I., alapszakasz, 6. forduló
Veszprém Barabás Duna Takarék KC
22 (11)
DVSC-TVP
26 (13)
Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok, 300 néző
Játékvezetők: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária
Palotás
Pelczéder
Planéta
Takács Bi.
Tóth G.
1
6
6(2)
3
6
Karalyos
Karnik
Kudor
Simsikova
Slakta
Sopronyi
Szilágyi
Valovics
2
1
5(2)
3
3
8(5)
2
2
Hétméteresek: 3/2 Hétméteresek: 9/7
Kiállítások: 14 perc Kiállítások: 6 perc
Az első játékrész során a két csapat fej-fej mellett haladt, egyik sem tudott meglépni a másiktól. A hazaiak kelleténél több hibával, viszont remek kapusteljesítménnyel jellemezhetőek. Többször és több ideig vezettünk, ennek ellenére 11-13-as, debreceni előny mellett mehettek pihenőre a játékosok. A második félidő 5. percében kiegyenlített, majd meg is szerezte a vezetést a hazai csapat (14-13). A második játékrész felénél Planéta Szimonetta kétperces kiállítását követően értékesített hét méterest a vendég egyesület. Ezzel három gólra növelték az előnyüket. Bár a továbbiakban többször sikerült felzárkózni, és zavart okozni a Debrecen játékában, a vezetést már nem tudta átvenni a Veszprém. Az 55. percben még Planéta Szimonetta hetesével sikerült egyenlíteni (22-22), de a végjátékban már nem szereztek pontot a hazaiak, és így 22-26-ra nyert a vendégcsapat. Pásztor Bettina végig kiemelkedő formában védett, ő volt a csapat legjobbja.

Róth Kálmán: Nyerhető meccset vesztettünk el. Pásztor kapusteljesítményén kívül a többiek átlag alatt játszottak, ez kevés egy ilyen hosszú kispaddal rendelkező csapat ellen. Azt gondolom, a mérkőzésen az is jelentős szerepet játszott, hogy amíg a Debrecennek idegenben szurkolói voltak, addig nekünk csak nézőink. Ők tudnák átsegíteni ezt a fiatal, rutintalan csapatot a nehéz pontokon.

Varga József: Nagyon küzdelmes mérkőzés volt, mindkét csapat sok helyzetet hagyott ki, mindkét oldalon nagyon jól védtek a kapusok, azt hiszem, ennyivel érettebb most ez a Debrecen.

Planéta Szimonetta: Egész héten azon dolgoztunk, hogy kikerüljünk ebből a gödörből. Betti nagyon jól védett, már másodjára hagytuk cserben. Meg kell beszélnünk, hogy mi történt, hiszen végig partiban voltunk, és ezt a meccset hoznunk kellett volna.

Forrás: www.veszprembarabaskc.hu



NB I., alapszakasz, 6. forduló
Ipress Center-Vác
26 (15)
Siófok KC-Galerius Fürdő
24 (12)
Vác, Városi Sportcsarnok, 450 néző
Játékvezetők: Bacs József, Bán Tamás
Farkas
Fülöp
Hámori
Kamper
Nikčević
Nikšić
Stefanović Ma.
Szádvári
Virág
2(2)
5
1
5(3)
1
2
6
2
2
Bogdanovic
Dajka
Deáki
Drávai
Erdősi
Léránt
Lukács
Szamoránsky A.
4(3)
3
1
1
1
3(2)
5
6
Hétméteresek: 6/5 Hétméteresek: 5/5
Kiállítások: 6 perc Kiállítások: 12 perc
A somogyi lányok két győzelem után szép reményekkel utaztak a Duna partjára, és jól is kezdték a mérkőzést. Az első időszak gólváltása után a 8. percben már 7-4-re vezetett az SKC. A folytatásban átvette az irányítást, majd a vezetést is a házigazda, és egy félidőnyi játék után 15-12 állt a táblán. A térfélcserét követően hat góllal ellépett a Vác, de innen még felkapaszkodtak a vendégek. Ezután jöttek az igazi izgalmak: két perccel a lefújás előtt 24-24 volt az állás, az utolsó két gólt aztán a váciak könyvelhették el. Szoros, izgalmas hajrában maradt alul az SKC.

Forrás: www.siofokkc.hu



NB I., alapszakasz, 6. forduló
MTK-Budapest SE
19 (10)
Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE
29 (11)
Budapest, Elektromos Csarnok, 350 néző
Játékvezetők: Baranyi Antal, Szloska Krisztián
Barczi
Baross
Borbás
Buzsáki
Fekete
Kopecz
Petrovszki
2
1
4
3
4
4
1
Barján
Csáki
Dombi
Gávai
Hanczvikkel
Kelemen
Nyikolajenko
Szabó V.
Walfisch
3
3
3
2
5
2
7(3)
3
1
Hétméteresek: 0/0 Hétméteresek: 4/3
Kiállítások: 2 perc Kiállítások: 6 perc
Az alsóházi rangadón a találkozó elején felváltva estek a gólok. Mindkét együttes jól védekezett, így egyikük sem tudott nagyobb előnyt kicsikarni. Az első játékrész végén egy gólos lila-fehér előnyt mutatott az eredményjelző.

Fordulás után nagyobb sebességgel kezdtek a vendégek, így a 37. percben már öt góllal vezettek. Ekkor Borsodi Péter időt kért, próbálta rendezni a sorokat a fővárosi csapat. Mindez azonban nem sikerült, a lila-fehérek a jó védekezés és Sipeki kapus remek kapusteljesítménye mellett támadásban is egyre felszabadultabbak lettek, így ügyes akciók után sorra lőtték a góljaikat. A 44. percben nyolcgólos lila-fehér vezetésnél ismét időt kértek a hazaiak. A fővárosiak teljesen szétestek, sokat hibáztak, amit jól használtak ki a csabaiak, és végül tízgólos győzelmet arattak.

A látottak alapján szoros első félidő után a másodikban a békéscsabaiak a 37. percben már öt góllal vezettek, majd a jó védekezés mellett tovább növelték előnyüket, és ilyen különbséggel is teljesen megérdemelten nyertek. Az Előre NKSE ezzel megszerezte első őszi győzelmét az NB I-es bajnokságban.

Bakó Botond: Az első félidőben jól védekeztünk, és jó volt a kapusteljesítmény is. Szünet után a jó védekezés és kapusteljesítmény mellé a támadójátékunk is felzárkózott, egyre felszabadultabbá váltak a lányok, és így megérdemelten győztünk.

Forrás: www.elorenkse.hu



NB I., alapszakasz, 6. forduló
Eszterházy KFSC-Globál Safe
20 (6)
Fehérvár KC
37 (18)
Eger, Eszterházy Sportcsarnok, 200 néző
Játékvezetők: Horváth Zoltán, Simó András
Bárány
Fehér
Gyimesi
Hárs
Héjjas
Kovács V.
Pados
Todorović
1
6(6)
2
1
3
1
4(2)
2
Becséri
Hajduch
Herr A.
Horváth B.
Kazai
Kuhinkó
Májer
Mayer Sz.
Tilinger
Vaszari
1
2(1)
4
5
6
2
1
8
5(1)
3
Hétméteresek: 10/8 Hétméteresek: 2/2
Kiállítások: 2 perc Kiállítások: 8 perc

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi