Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Öt bajnokit hoz a szombat

2013. szeptember 28. 7:34

A hetedik fordulóból előre hozott szerdai bajnoki találkozó után szombaton a hatodik fordulóból kerül sor öt mérkőzésre.

Öt bajnokit hoz a szombat
NB I., alapszakasz, 6. forduló

MTK-Budapest SE - Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE
18.00, Budapest, Elektromos Csarnok
Játékvezetők: Baranyi Antal, Szloska Krisztián

Az NB I. hatodik fordulójában két pont nélküli csapat találkozik szombaton 18.00 órakor a fővárosban. A Budapest Bank-Békéscsabai Előre NKSE együttese az MTK-Budapesttel méri össze tudását.

Bakó Botond, a lila-fehérek vezetőedzője a következőket mondta az alsóházi rangadóról: "Most már el kell kezdenünk a pontokat gyűjtögetni. Én úgy látom, hogy az MTK-Budapest SE a "leírt" csapatok közé tartozik, pedig ez nem igaz, hiszen az eddigi találkozókon mindenütt becsületesen küzdött. A nyáron erősödött a tavalyi együttes, és Borsodi Péter személyében új edző irányítja a csapatot. Nehéz mérkőzésre számítok, amelyen végig oda kell tenni magunkat azért, hogy elérjük céljainkat. A sérültjeink közül Csáki Viktória, Walfisch Mercédesz és Barján Bianka felépült, ők valamennyien az utazó keret tagjai lesznek. Nem számíthatok viszont az edzésen megsérült fiatal jobbszélsőre, Kovács Anettre."

Forrás: www.elorenkse.hu



Veszprém Barabás Duna Takarék KC - DVSC-TVP
18.00, Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok

Az Érd elleni vereség már a múlté – mint ahogy az azt megelőző négy győzelem is –, a DVSC-TVP a szombati, veszprémi bajnokira készül.
Aki látta, pontosan tudja, a lányok mindent megpróbáltak vasárnap az Érd ellen, de meg kellett hajolni az ellenfél nagyobb tudása előtt. Igaz, lett volna esély a bravúrra, ám ezúttal nem akadt a mezőnyben olyan játékos, aki végig húzni tudta volna a csapatot.

"Benne volt a vereség a vasárnapi meccsben, hiszen egy erősebb csapattal találkoztunk" – mondta Varga József vezetőedző. "Elemeztük a találkozót, de ennél is fontosabb, hogy készülünk a veszprémi meccsre, hiszen mindenképpen nyerni szeretnénk. A győzelmeknek sem tulajdonítottunk túl nagy jelentőséget, a vereségbe sem kell „belehalni”, megyünk tovább, a célunk, hogy minél több pontunk legyen!"

A szakvezető a sérültekről is beszélt. Siska Pálma lába lassan javul, már beállt edzésen. Ha szombatig tovább javul, akkor játszik, de egy hosszabb sérülést nem szeretne kockáztatni Varga József. Bálint Réka keresztszalagja elszakadt, hétfőn megműtötték, rá féléves kihagyás vár. Som Ildikó műtött keze viszont szépen gyógyul, már lekerült róla a rögzítés, az erősítés után jövő héten kapcsolódhat be a munkába. Vörös Bettina visszatérése is közeleg, a játékos rehabilitációja jól halad.

"Mindenképp nyerni szeretnénk, fontos ezt a derbit is behúzni, mert csak így lenne értéke az eddigi teljesítményünknek, illetve az önbizalmunknak is jót tenne" – vélekedett Bohus-Karnik Mercédesz, a Loki beállója. "Természetesen az érdiek ellen is úgy léptünk pályára, hogy le akarjuk őket győzni, persze tudtuk, ők az esélyesebbek, így nem volt túl nagy pofon az a vereség. Szerencsére hamar túltettük rajta magunkat, és már csak az előttünk álló feladatra koncentrálunk" - mondta.

Forrás: www.dvsckezilabda.hu, www.haon.hu



Dunaújvárosi Kohász KA - Győri Audi ETO KC
18.00, Dunaújváros, Városi Sportcsarnok
ÉLŐben: www.cunder.hu

Kiválóan szerepel idén a vendéglátó, mely az elmúlt öt fordulóban már négy sikernek, köztük a Fradi és az FKC elleni győzelemnek örülhetett. Szombaton azonban újabb nagyon nehéz feladat vár a Kohász csapatára, ugyanis a BL-győztes, bajnoki címvédő, és számtalan világklasszissal rendelkező Győr látogat a Dunaújvárosi Sportcsarnokba. Mint azt Mátéfi Eszter elárulta, bátran tekintenek az újabb kihívás elé:

"Nem vitás, a világ egyik, ha nem a legjobb csapata látogat hozzánk, mely esélyesként érkezik Dunaújvárosba is. Mi azonban továbbra is a saját utunkat szeretnénk járni, és azt a játékot nyújtani, ami eddigi sikereinknek is a kulcsa volt. A feladat nagyon nehéz lesz, de én azt szeretném, ha a hétvégi mérkőzésen is ki tudnánk hozni mindent magunkból, sportemberi tartásból is jelesre vizsgázzunk, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég a győri csapat ellen" - fogalmazott.

"Nehéz mérkőzésre számítok, és ezt nem elsősorban a hazaiak Fradi elleni sikere mondatja velem, hanem az ellenfél idei játéka. Remek társaság ellen lépünk szombaton pályára, ráadásul amellett, hogy eredményesek támadásban, még a védekezésük is remekül működik. Véleményem szerint az újvárosiak jelenleg az egyik legjobb formában lévő csapat a hazai pontvadászatban. Szerintem a védekezés lesz a találkozó kulcsa. Ők is, mi is a stabil védekezést tekintjük alapnak, hiszen abból könnyű gyors támadásokat indítani. Kíváncsian várom a mérkőzést, és biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű dolgunk" - nyilatkozta Ambros Martín vezetőedző.

A tréner elmondta, hogy Görbicz Anita továbbra sem áll még a csapat rendelkezésére, de az örömteli, hogy napról-napra jobb állapotban van, így hamarosan ismét pályára léphet. Biztosan szerepel majd Kovacsics Anikó, aki szerdán már bemelegített az Eger ellen, de pályára nem lépett. Katarina Bulatović már az Eger ellen is játszott, az ő sérülése is már a múlté. A többiek egészségesek, így tizenöt játékossal utazik el a csapat Dunaújvárosba.

"Tudjuk, hogy nehéz mérkőzés lesz szombaton, a Dunaújváros remekül védekezik, nehéz ellenük támadni. Maximális koncentráció kell tőlünk, és a hangsúlyt a védekezésünkre kell hogy helyezzük. Ha ez sikerül, akkor a saját játékunkat játszva nem érhet bennünket kellemetlen meglepetés." - mondta a meccs előtti utolsó edzést követően Raphaëlle Tervel.

Különleges összecsapás lesz a szombati Bognár-Bódi Bernadett számára, aki a legutóbbi szezon végén igazolt Győrbe épp Dunaújvárosból: "Szerettem ott játszani, és egy kicsit biztos furcsa érzés lesz ez nekem, de a bemelegítés alatt ez gyorsan elmúlik majd. Szerintem ők ugyanúgy készülnek ellenünk, mint egy más ellenfél ellen, és ugyanazt teszik, mint máskor: kiadják a maximumot hazai pályán. Nehéz meccsre számítok, hiszen hatvan percen át meg kell küzdenünk a győzelemért Dunaújvárosban."

Forrás: www.kohaszkezi.hu, www.gyorietokc.hu



Eszterházy KFSC-Globál Safe - Fehérvár KC
18.00, Eger, Eszterházy Sportcsarnok

"Abszolút, minden nagyképűség nélkül azt várom, hogy fölényes, nagy gólkülönbségű győzelmet arassunk. Az a mérkőzés célja, hogy mindenféle taktikánkat, védekezésben és támadásban is helyre tudjunk hozni, ami a Dunaújváros ellen nem működött, és felépítsük újra magunkat, önbizalmunkat a soron következő nehezebb mérkőzésekre. Senkit sem lehet lebecsülni, hazai pályán biztosan bizonyítani szeretnének, jó teljesítményt akarnak nyújtani, és akár meglepetést is okozni. A mi célunk az lesz, hogy bebizonyítsuk, jobbak vagyunk! Videóztunk róluk, a lövőjátékosaikra, a nagyon magas Bárány Krisztinára és az NB I. góllövőlistáján jelenleg első Pados Mónikára nagyon figyelnünk kell, de a többieket sem lehet elhanyagolnunk, mert ügyes játékosok" - fogalmazott Kazai Anita, a Fehérvár játékosa.

"Újonc csapatról van szó, akik még küzdenek az első pontokért, főleg saját otthonukban veszélyesek. Meg akarják mutatni, hogy nem hiába vannak az NB I-ben, de felkészültünk rájuk, és mindenképp győzni megyünk. A jó védekezés lehet a siker alapja, abból lehet megfelelő támadásokat vezetni" - mondta Kiss Éva, a Fehérvár kapusa.

Forrás: www.fkc.hu



Ipress Center-Vác - Siófok KC-Galerius Fürdő
18.00, Vác, Városi Sportcsarnok


További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi