Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Az Újváros maradt a Fradi mumusa

2013. szeptember 18. 18:39

Szerdán a bajnoki alapszakasz komplett negyedik fordulója megrendezésre kerül: az ETO Békéscsabán tarolt, a Dunaújváros elkapta az FTC-t, a Siófok Veszprémből, az FKC a BSE-től, míg a Loki Egerből lopott pontokat. Az ÉRD a Vácot látta vendégül.

Az Újváros maradt a Fradi mumusa
NB I., alapszakasz, 4. forduló
Dunaújvárosi Kohász KA
28 (15)
FTC-Rail Cargo Hungaria
26 (14)
Dunaújváros, Városi Sportcsarnok, 900 néző
Játékvezetők: Kékes Csaba, Kékes Pál
Berta N.
Bulath
Ferling
Gera
Hosszu
Sánta
Takács Du.
Vincze M.
1
11(4)
6
3
2
1
1
3
Kovacsicz
Pena
Steinbach
Szamoránsky P.
Szarka
Tomori
Zácsik
5
6(1)
1
1
1
11(2)
1
Hétméteresek: 5/4 Hétméteresek: 6/3
Kiállítások: 2 perc Kiállítások: 8 perc
Már a mérkőzés elején vezettek a hazaiak, és Vig is olvasta a zöld-fehérek lövéseit a dunaújvárosi kapuban. A 9. percben Ferling góljával 5-1 lett az állás. Elek Gábor időt is kért, hogy rendezze a sorokat. Ezt követően fokozatosan felzárkóztak, majd egyenlítettek Tomoriék. Később fej-fej mellett haladtak a csapatok. Néhányszor sikerült is vezetést szerezniük Kovacsiczéknak, de aztán visszavette az előnyt a Dunaújváros. A félidő utolsó percében a kétgólos hátrányt Pena góljával sikerült egyre lefaragni.

A második félidő elején Bulath ismét kettőre növelte a különbséget. Tomori góljával sikerült egyenlíteni. Később ismét vezetett az FTC, de a hazai együttes nem hagyta elhúzni Szarkáékat. Sőt, újfent Mátéfi Eszter csapata került fölénybe. A véghajrára érve, amikor Pena cunder góljának köszönhetően kettőre nőtt a ferencvárosi előny, úgy tűnt, megtöri a Fradi a vendéglátóit, de ez mégsem sikerült. Újból Vincze Melindáék vezettek. Ekkor még sikerült egyenlíteni egy hétméterest követően, de aztán a hazai csapat még kétszer betalált. A bajnokság negyedik fordulójában a Dunaújváros tehát otthon tartotta a két pontot, ami egyben azt is jelenti, hogy megszakadt a Fradi idei veretlenségi sorozata.

A mérkőzés után joggal járhattak örömtáncot a dunaújvárosi játékosok, s elmondhatatlanul boldog volt a gárda vezetőedzője, Mátéfi Eszter is, aki elsősorban csapata küzdeni tudásában látta a mai siker okát:

" Óriási dolognak tartom, hogy sikerült legyőznünk a BL-ben is meghatározó, rendkívül erős Ferencvárost, s ez egyértelműen az egész csapat sikere volt. Végig kiválóan küzdöttünk, óriási szívvel, a véghajrában, közönségünknek is hála már eksztázisban játszottunk, s csodaszép győzelmet arattunk, amihez hatalmas gratuláció jár az együttes minden egyes tagjának, hiszen aki a pályára lépett mind hozzátette a maga jó teljesítményét ehhez a a bravúros eredményhez."

Forrás: www.kohaszkezi.hu, www.fradi.hu



NB I., alapszakasz, 4. forduló
Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE
15 (7)
Győri Audi ETO KC
30 (15)
Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 1100 néző
Játékvezetők: Bonifert Ferenc, Oláh Viktor
Csáki
Dombi
Glušica
Hanczvikkel
Kelemen
Nyikolajenko
Szögi
1
1
6
1
1
3(1)
2
Amorim E.
Bódi
Hornyák D.
Korsós
Løke H.
Orbán A.
Rédei-Soós
Sirián
Szepesi
5
4(1)
2
1
7
4(2)
3
1
3
Hétméteresek: 3/1 Hétméteresek: 3/3
Kiállítások: 2 perc Kiállítások: 6 perc
Barján Bianka és Walfisch Mercédesz is hiányzott a békéscsabaiak keretéből, mindketten a legutóbbi Fehérvár elleni mérkőzésen szenvedtek sérülést. Győri részről a legnagyobb ászt, Görbicz Anitát nélkülözték, aki még a bajnokság előtti felkészülési tornán szenvedett ujjsérülést. Leghamarabb csak októberben léphet pályára. Maroknyi, de annál lelkesebb szurkolói csoport kísérte el kedvenceit a kisalföldi városból, segítve csapatát.

Korán állva hagyta ellenfelét a Győr, Tervel zavaróba állításával hamar elbizonytalanodtak a csabaiak, elöl pedig Løke és társai tették a dolgukat, és pillanatok alatt megléptek. Tíz perc játék után elégelte meg Bakó Botond csapata tanácstalanságát, s megpróbált néhány okos szóval hatni lányaira. A győri fal továbbra is feltörhetetlennek bizonyult, ha mégis átjutott rajta egy-egy labda, akkor Lunde hárított.

Negyedóra elteltével csak a kétgólos Glušica mondhatta el magáról, hogy túljárt a norvég klasszis eszén. A szerb törte meg a jeget, vagyis a gólcsendet a 17. percben, de a hazaiak ezzel és Nyikolajenko találatával együtt is csak négy gólnál jártak. Bár tudtuk, hogy mire képesek a győriek, de mégis elcsodálkoztunk, amit védekezésben mutattak. Bátran, mindenféle kockázat nélkül cserélgethette embereit Ambros Martín, Korsós Dorinával, vagy éppen Hornyák Dórával sem nyújtott rosszabb teljesítményt a Bajnokok Ligája-győztes.

Igaz, ami igaz, a győriek sem termelték a gólokat, a 25 perc alatt szerzett 11 találat nem mondható túl soknak, és ez a hazaiak védőmunkáját is dicsérte. A félidő hajrájára nyolcgólos hátrányát ötre faragta vissza a Békéscsaba, de a legvégét újra meghajtotta a vendég, visszaállítva a különbséget.

Veress mutatta be kvalitásait a második felvonás elején, a túloldalon pedig kollégája, Lunde babonázta meg a lila mezeseket. A vendégek a félidő felénél tetemes előnyre tettek szert, kedvükre játszhattak, igyekeztek komolyan venni a mérkőzést. Vércseként csaptak le minden lehetőségre és kíméletlenül értékesítettek szinte minden ziccert. A csabaiak tényleg mindent megpróbáltak, de a világ egyik legjobb (ha nem a legjobb!) gárdája ellen ennyire futotta.

A hazaiakat védőmunkájuk miatt dicséret illeti, ha szombaton Siófokon is így játszanak, megszülethet a várva-várt idei első bajnoki győzelem.

Bakó Botond: Negyvenöt percig harciasan játszottunk és védekeztünk, támadásban azonban nem tudtunk Lunde eszén túljárni.
Ambros Martín: Hosszú út után érkeztünk Békéscsabára. A hazaiak hasonlóan játszottak, mint a Ferencváros, jó volt a védekezésük, támadóinknak kevés lehetőséget adtak. Meghatározó játékosok hiányoztak tőlünk, de Amorim, Tervel és Hornyák Ági jól vették át szerepüket, sokat tettek a győzelemért.

Forrás: www.elorenkse.hu



NB I., alapszakasz, 4. forduló
Veszprém Barabás Duna Takarék KC
29 (15)
Siófok KC-Galerius Fürdő
32 (10)
Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok
Játékvezetők: Tomecskó-Hunyadi Tamás, Unyatinszki Tamás
Hajtai
Pelczéder
Planéta
Takács Bi.
Tóth E.
Tóth G.
Vesztergombi
1
3
6
3
9(1)
6
1
Bogdanovic
Dajka
Drávai
Erdősi
Léránt
Szamoránsky A.
Lukács
8(2)
3
4(1)
6
3(1)
3
5
Hétméteresek: 3/1 Hétméteresek: 4/4
Kiállítások: 2 perc Kiállítások: 10 perc
Nem sok jót ígért a somogyi kezdés a királynők városában, hiszen húsz perc után már nyolcgólos hátrányban volt Golovin edző együttese. A vendégek ettől kezdve azonban folyamatosan faragták a hátrányt, és érezni lehetett, hogy van még fordulat ebben a meccsben, mert többször is feljöttek három gólra, de ott valahogy elfogyott a tudomány, mert nem sikerült kihasználni az emberelőnyt, vagy jött egy eladott labda, vagy egy rossz indítás... A holtponton – a háromgólos hátrányban – végül kilenc perccel a vége előtt sikerült átbilleni, ki más, mint az elmúlt szezon gólkirálynője, Bogdanovic volt az, aki végül kettőre csökkentette a hátrányt, és innentől kezdve nem volt már megállás! Bogdanovic újabb találata után Erdősi labdalopása hozta meg az egyenlítést.

A házigazdák nem tudtak mit kezdeni a somogyiak, a hajrára előhúzott nyitott védekezésével, Erdősi és Szalai "zavaróban" szinte megbénította a támadójátékukat. A találkozón a vezetést – az első perc után újra – a vendégeknek Bogdanovic hozta meg, amit Dajka növelt kettőre öt perccel a vége előtt. Izzott a csarnok, hiszen a kisszámú nézőseregben - hangban legalábbis - jelentős többségben voltak a siófokiak.

Róth Kálmán: Megnyertnek hitt mérkőzést vesztettünk a negyedórás gólszünet miatt, sürgősen keresnünk kell egy jobbszélsőt.
Golovin Vlagyimir: Fontos mérkőzést sikerült megnyernünk, a szív diadala volt. Nem játszottunk jól, de nagyon akartuk.

Forrás: www.sonline.hu, www.hajraveszprem.hu


NB I., alapszakasz, 4. forduló
MTK-Budapest SE
21 (10)
Fehérvár KC
27 (17)
Budapest, Elektromos Csarnok, 300 néző
Játékvezetők: Natkai Norbert, Szalay Zoltán
Barczi
Baross
Borbás
Buzsáki
Fekete
Fundák
Pácz
Petrovszki
Rózsa
Schneck D.
3
2
1
2
1
3
2
3(2)
3(1)
1
Azari
Benzal
Emberovics
Horváth B.
Kuhinkó
Mayer Sz.
Siti E.
Tilinger
Vaszari
1
4
4
2
1
2
2
6(2)
5
Hétméteresek: 5/3 Hétméteresek: 2/2
Kiállítások: 2 perc Kiállítások: 8 perc
Szabályosan állva hagyta az MTK Budapestet a szerdai bajnoki meccsen az Fehérvár KC. Tilinger Tamara és Vaszari Virág vezérletével a 9. percben már 1-10-re vezettek a vendégek. A fehérvári lányok maximálisan végrehajtották norvég mesterük utasítását, aki természetesen nyugodtan szemlélte a látottakat. Igaz, a biztos vezetés birtokában kissé tompábbak lettek a Fehérvár KC kézilabdázói, így a 9. perc után öt percig nem született vendégtalálat. A vezetés viszont még így sem forgott veszélyben, hiszen hol a fővárosiaknak remegett meg a kezük a döntő pillanatban, hol pedig Kiss Éva hárított fantasztikusan.

"Mindenképpen úgy érkeztünk az MTK Budapest otthonába, hogy két ponttal távozzunk, már csak a tavalyi fiaskó miatt is. Úgy érzem, a jó kezdésünk biztos alapot adott a fölényes sikerünkhöz" – foglalta össze a csapat taktikáját az FKC egyik legjobbja, Vaszari Virág, aki öt gólt termelt. Az első félidei parádét követően 10-17-es előnnyel mehettek pihenőre Siti Eszterék.

Fordulást követően jobban nyitott az MTK Budapest köszönhetően Fundák Annamária teljesítményének. Nem véletlenül kereken öt percet kellett várni az első fehérvári gólokra, ekkor azonban Horváth Bernadett két találattal nyugtatta meg a kedélyeket. A második harminc perc hátralevő részében Pål Oldrup Jensen lányai továbbra is szélvész gyors tempót diktáltak a fővárosiaknak. Az utolsó percekben a norvég mester mindenkinek lehetőséget adott a bizonyításra, így az MTK Budapest játékosai közelebb kerültek valamelyest a fehérváriakhoz. A végeredmény azonban így is megnyugtató 21-27-es FKC győzelemmel zárult.

"Nagyon elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel. Különösen az első tizenöt percben voltunk fantasztikusak. A jövőben továbbra is keményen dolgozunk azon, hogy ha mezőnyfölényben játsszunk, még nagyobb különbséget tudjunk kialakítani. Vasárnap igazi harc vár ránk a Dunaújváros ellen, ahol természetesen nagyon boldog lennék egy újabb sikerrel" – mondta Pål Oldrup Jensen. A Fehérvár KC következő bajnoki mérkőzését vasárnap este 18 órától játssza a Köfém Sportcsarnokban.

Forrás: www.szekesfehervar.hu



NB I., alapszakasz, 4. forduló
Eszterházy KFSC-Globál Safe
26 (12)
DVSC-TVP
31 (13)
Eger, Eszterházy Sportcsarnok, 300 néző
Játékvezetők: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás
Bárány
Fehér
Gyimesi
Hárs
Király
Molnár N.
Pados
Trbović
8
3
1
1
2
1
9(3)
1
Ábrahám
Barna
Karnik
Kudor
Slakta
Sopronyi
Szilágyi
Valovics
2
6
5(3)
5
7
2
2
2
Hétméteresek: 3/3 Hétméteresek: 4/3
Kiállítások: 8 perc Kiállítások: 12 perc
Piros lap: Karnik (3x2 perc)
Másodjára lépett pályára hazai körülmények között az Eszterházy KFSC-Globál Safe, az NB I-ben. Az első három mérkőzését megnyerő DVSC-TVP most sem hullajtott pontokat, ugyanis 31-26-ra diadalmaskodott Egerben, a bajnokság 4. fordulójában.

Egri szempontból fantasztikusan indult az összecsapás, hiszen három perc alatt, 3-0-ra elhúztak Herczeg Béla lányai. A remek hangulatú meccsen több mint tíz perc elteltével tudott egalizálni a DVSC, és a félidő derekán már náluk volt az előny. Aki kilátogatott a Leányka úti sportcsarnokba, most igazán azt érezhette, hogy valóban egy első osztályú mérkőzésre váltott jegyet. Bár sok technikai hiba tarkította mindkét csapat támadójátékát, az iramra és a játékra nem lehetett panasz. Az első játékrész végig kiegyenlített képet mutatott, hiszen - bár a vendégek meglógtak 11-8-ra - a 27. percben még döntetlen volt az állás, és a debreceniek csupán eggyel vezettek a szünetben. Pados Mónika ott folytatta a góltermelést, ahol abbahagyta, hiszen ezúttal is kilencszer volt eredményes, amiből hatot az első felvonásban szerzett.

A második félidőben aztán felnőtt Pados és Fekete teljesítményéhez Bárány Krisztina is, aki összesen nyolcszor talált be a vendég kapuba. Ez a játékrész is úgy indult, ahogy az első befejeződött: gólváltások, és szoros fej-fej melletti küzdelem. Mint utóbb kiderült a 38. percben mutatott utoljára döntetlent állás az eredményjelző, ekkor pedig elérkezett a már szokásosan kritikusnak számító periódusa a mérkőzésnek. Az egri játékosok kezdtek fáradni, amiben jelentős szerepe volt egy kettős emberhátránynak, ennek köszönhetően a DVSC pedig hirtelen már hatgólos előnyben volt tíz perccel a vége előtt. Bár Király Ramóna és Bárány Krisztina góljaival ismét sikerült felcsillantani egy aprócska reményt a pontszerzéshez, végül nem bírta az Eger erővel, és a Loki öt góllal, 31-26-ra diadalmaskodott.

Herczeg Béla: Élvezhető mérkőzést láthatott a közönség, az első félidőben egészen kiválóan küzdöttünk, azon dolgozunk, hogy ezt a teljesítményt minél tovább kitoljuk.
Varga József: Ezek is mi vagyunk, akik három győztes meccs után ezúttal csak szenvedtünk az újonc ellen.

Forrás: www.eszterhazykfsc.hu



NB I., alapszakasz, 4. forduló
ÉRD
24 (10)
Ipress Center-Vác
14 (7)
Érd, Városi Sportcsarnok, 500 néző
Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert
Balog
Kisfaludy
Klivinyi
Koren
Kovács A.
Kovács G.
Schatzl
Szekeres
Vukčević S.
Wolf
1
2
3
1
4
1
6
1
1
4(2)
Fülöp
Kamper
Nikčević
Nikšić
Stefanović
Virág
1
4(2)
1
2
3
3
Hétméteresek: 2/2 Hétméteresek: 3/2
Kiállítások: 6 perc Kiállítások: 2 perc

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi