Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Teljes fordulót rendeznek

2013. szeptember 18. 9:07

Besűrűsödött a bajnoki találkozók sorozata: még szinte túl sem vagyunk a hétvégéi találkozókon, s ezen a héten szerdán, valamint szombaton-vasárnap is pályára lépnek a csapatok.

Teljes fordulót rendeznek
NB I., alapszakasz, 4. forduló

Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE - Győri Audi ETO KC
18.00, Békéscsaba, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Bonifert Ferenc, Oláh Viktor

A bajnokságot nem úgy kezdték a csabaiak, ahogy tervezték, hiszen mindhárom eddigi mérkőzésüket elvesztették. Az első fordulóban Debrecenben szenvedtek háromgólos vereséget, majd az FTC győzött Békéscsabán. A legutóbbi játéknapon a Fehérvár ellen sem sikerült a pontszerzés. A házi góllövőlistát Olha Nyikolajenko vezeti 19 góllal, a 12 gólos Walfisch Mercédesz és a 11 találatos Leposava Glušica előtt.

A vendégek az első fordulóban a Népligetben három góllal maradtak alul a FTC csapatával szemben. Ezt követően előbb a Fehérvár KC, majd a Siófok KC ellen győztek Ambros Martín tanítványai. Heidi Løke és Kovacsics Anikó 16-16, míg Katarina Bulatović 13 gólt lőtt az eddigi három mérkőzésen.

Forrás: www.gyorietoksze.hu



Dunaújvárosi Kohász KA - FTC-Rail Cargo Hungaria
18.00, Dunaújváros, Városi Sportcsarnok
ÉLŐben: www.cunder.hu

A Dunaújváros jól kezdte a szezont, hiszen első két bajnokiját magabiztosan nyerte, ám ezt követően egy szoros meccsen kikapott Debrecenben, így elveszítette addigi hibátlan mérlegét. A fővárosi zöld-fehérek viszont szárnyalnak idén, ugyanis eddigi három bajnoki mérkőzésüket rendre megnyerték, s ezalatt egy igazán nagy skalpot, a tavalyi bajnok és BL-győztes Győrét is begyűjtötték. Ráadásul a Bajnokok Ligájában is simán jutottak tovább a selejtezőn, így a szezont öt sikerrel kezdő Fradi számít a mérkőzés egyértelmű esélyesének. Még akkor is, ha tavaly egyszer megfricskázta már ellenfelét a Kohász, mely a két csapat dunaújvárosi mérkőzésén hatalmas meglepetésre döntetlenre végzett Elek Gábor tanítványaival. Azon a mérkőzésen kiválóan játszottak a hazaiak, s mint azt Mátéfi Eszter vezetőedző elárulta, ezúttal is abban bíznak, hogy sikerül jó teljesítménnyel megörvendeztetni a mérkőzésre kilátogató drukkereket:

"Mondanom sem kell, hogy az idei szezon eddigi legnehezebb mérkőzése vár a csapatra, hiszen a Ferencváros kiváló csapat, s ezt eddigi eredményei, többek közt a Győr legyőzése is bizonyítják. Én azonban azt kértem az együttestől, hogy hatvan percen keresztül adjunk ki mindent, teljesítsünk tudásunk legjobbja szerint, s játsszunk egy jó mérkőzést a fővárosiakkal. Nem mi vagyunk az esélyesek, de tavaly sem mi voltunk, aztán mégis sikerült pontot szereznünk. A játék minden elemében a maximumot kell kihoznunk magunkból ahhoz, hogy jó mérkőzést tudjunk játszani a Fradival, de még ez sem garancia az esetleges pontszerzésre. Fontos, hogy a védekezésünk megfelelően határozott legyen, míg támadásban megfontoltan, higgadtan kell játszanunk, hiszen az elszórt labdákat könyörtelenül büntetik a fővárosiak. Nagyon remélem, hogy sokan kilátogatnak majd a mérkőzésre, minden értünk szurkolóra nagy szükségünk lesz ahhoz, hogy egy igazán jó meccset tudjunk játszani zöld-fehérekkel" - fogalmazott a tréner.

Forrás: www.kohaszkezi.hu



Veszprém Barabás Duna Takarék KC - Siófok KC-Galerius Fürdő
18.00, Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok

Az első három fordulóban végül nem borult a papírforma, a siófoki lányok a fehérvári vereség után hazai pályán kaptak ki a bajnoki bronzérmes érdiektől és a Bajnokok Ligája-győztes győztes győriektől. Nincs túl sok idő az elmélkedésre: ezen a héten az SKC szerdán az örök rivális Veszprém otthonában vendégszerepel, szombaton pedig a Békéscsabát fogadja. A bakonyiak egy győzelemmel és egy vereséggel a nyolcadik helyet foglalják el a tabellán, és hazai pályán minden bizonnyal győzelemre törnek majd. A siófokiak az elmúlt évadban háromszor is kikaptak a veszprémiektől, a 2011/12-es évadban azonban oda-vissza sikerült megverni riválisukat.

Forrás: www.siofokkc.hu



MTK-Budapest SE - Fehérvár KC
18.00, Budapest, Elektromos Csarnok

Ebben a szezonban MTK-Budapest SE néven indul a bajnokságban a tavalyi BSE, mely név hallatán a Fehérvár KC háza táján mindenkinek az előző idény legnagyobb kudarca jut eszébe: a fővárosiak első NB I-es meccsüket az FKC ellen nyerték, és a Budapesten elhullajtott két pont a négy közé kerülésbe került a fehérváriak számára. Szerdán 18 órakor adott a lehetőség a visszavágásra, a két csapat újra a Népfürdő utcában mérkőzik meg egymással.

Pål Oldrup Jensen, a Fehérvár KC vezetőedzője: Nagyon remélem, hogy csapatunkat fűti a vágy a visszavágásra a tavalyi vereségünkért! Abban azonban biztosak lehetünk, hogy nem lesz könnyű. Az előző szezonban kemény leckét kellett megtanulnunk tőlük, és azóta erősödtek is, így nagy elszántságot és összpontosítást várok a lányoktól.

Hajduch Csenge, a Fehérvár KC jobbátlövője: Ugyanarra az agresszív védekezésre, és fegyelmezett támadásra lesz szükségünk, mint amilyen a Békéscsaba elleni volt. Keményen, összefogva, igazi csapatként kell játszanunk Budapesten is, és akkor nem lehet kérdéses a végeredmény. Biztos, hogy nekünk fognak esni, és megpróbálják megismételni a tavalyi eredményt, de ehhez nekünk is lesz szavunk... Játékosaik közül kiemelném az irányítókat, Kopecz Barbit és Takács Bettit, akik nagyon jó játékosok; mellettük régi csapattársamra, az átlövő Petrovszki Katára is figyelnünk kell!

Emberovics Míra, a Fehérvár KC átlövője: Egyértelműen győzelmet várok! Az előző idényben fatális hiba volt az ottani vereségünk. Most úgy kell odaállnunk, ahogy csak tudunk, esélyt sem adhatunk nekik, mint azt az előző meccsen tettük. Nagyon hajtós, sokat futó csapat az MTK, a húzásos játékstílusuk elég kellemetlen, nekem ellenfélként nem épp a kedvencem.

Forrás: www.fkc.hu



Eszterházy KFSC-Globál Safe - DVSC-TVP
18.00, Eger, Eszterházy Sportcsarnok

A mérkőző felek ellenkező előjelekkel várják a meccset, hiszen a Loki az eddigi találkozóit mind megnyerte, míg a hevesiek mindannyiszor vesztesként hagyták el a játékteret. A szezon előtt Varga József, a debreceniek trénere elmondta, jónak tűnik a csapat sorsolása, ha az első négy összecsapást hozza a Loki, az nagy önbizalmat adhat a társaságnak a folytatásra. A zsinórban negyedik győzelemhez karnyújtásnyira került a DVSC...

"Idáig úgy alakultak a dolgok, ahogy elképzeltük, tudjuk, hogy minden sorozat megszakad egyszer, ám szeretnénk a győzelmi szériánkat kitolni minél tovább. A három győzelem jól mutat a nevünk mellett, de ha valamelyik ellenfelünket lebecsülnénk, arra nagyon könnyen ráfáznánk. A kötelező győzelmek a legnehezebbek, ennek megfelelően kell készülnünk az Eger ellen is. A riválisunk otthon biztosan bizonyítani akar ellenünk, s feledtetné a három vereségét. Viszont számunkra csakis a győzelem az elfogadható eredmény, hiszen túrót sem ér az eddig elért, Békéscsaba és Dunaújváros elleni bravúr, ha szerdán nem gyűjtjük be a pontokat."

Varga József kitért a maródiakra is. Siska Pálma esetében vélhetően beszakadt egy ín a talpában, ami már régóta problémát jelent a játékos számára. A vezetőedző, ha teheti, az Eger ellen pihenteti az ifjú átlövőt. Bálintová Réka térdében szakadás van, az, hogy milyen mértékű, csak a kivizsgálás után derül ki, ám így is biztos, hogy rá minimum öt hét kényszerpihenő vár.

Forrás: www.haon.hu



ÉRD - Ipress Center-Vác
20.00, Érd, Városi Sportcsarnok
ÉLŐben: SportKlub


© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi