Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Íme a 16+4 fős Eb-keret

2012. november 27. 12:42

A Magyar Kézilabda Szövetség sajtótájékoztatót tartott a közelgő női Európa-bajnokság kapcsán. Az eseményen kihirdették az Eb-re készülő 16 + 4 fős keretet is.

Íme a 16+4 fős Eb-keret
A magyar női válogatott Eb-kerete:

Kapusok: Herr Orsolya (Győri Audi ETO KC), Kiss Éva (Siófok KC-Galerius Fürdő)
Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Dunaújvárosi Kohász KA), Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövő: Rédei-Soós Viktória (Győri Audi ETO KC)
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Triscsuk Krisztina (Fehérvár KC)
Beállók: Cifra Anita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: Klivinyi Kinga (Váci NKSE), Szekeres Klára (ÉTV-Érdi VSE), Tomori Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: Vérten Orsolya (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vincze Melinda (ÉTV-Érdi VSE)

Tartalékok: Bulath Anita (Viborg HK), Orbán Adrienn (Győri Audi ETO KC), Pastrovics Melinda (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szabó Valéria (HK Zvezda Zvenyigorod)

A kontinenstornára a női csapat biztos háttérrel utazik, hiszen európa-bajnoki támogatója a MOL Nyrt. Karl Erik Bøhn szövetségi kapitány és a nemzeti csapat klasszisa, Tomori Zsuzsanna a felkészülésről és a tornáról beszélt az eseményen, a szakvezető pedig kihirdette a válogatott Eb-keretét.

Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke elmondta, hogy optimistán várja az Eb-rajtot, amelyen azonban rendkívül nehéz megjósolni a végső sorrendet: "Akárcsak a férfiaknál, a nőikézilabdában is rendkívül sűrű a mezőny, már a csoportsorsolásnál tudtuk, hogy a magyar-német-horvát-spanyol négyesből bárki legyőzhet bárkit. Mindamellett rendkívül bízom a lányokban, hiszen a csapat legnagyobb része sikeres BL-őszön van túl, egyedül Magyarország képviselteti magát két csapattal a legjobb nyolc között a legrangosabb klubsorozatban. Éppen ezért a válogatott számára a legjobb nyolc, illetve a legjobb hat közé jutás a cél. Ennek ellenére nem szabad, hogy elvakítson minket az európai kupaszereplés, hiszen ne feledjük, hogy két év után mutathatja meg ismét játékerejét a csapat világversenyen, a célunk pedig az, hogy a 2014-es hazai rendezésű Európa-bajnokságra építsünk fel egy olyan válogatottat, amely a négy közé jutásra is eséllyel pályázik, most első körben a csoportból való továbbjutás a cél. Remélem, a januári férfi Eb-hez hasonlóan több ezer magyar szurkoló előtt szinte hazai pályán játszhat a női csapat is a jövő héttől Újvidéken. Büszke vagyok rá, hogy már eddig is a magyar drukkerek vásárolták meg a legtöbb jegyet az Eb-re, de vannak még belépők, így mindenkit arra biztatok, legyen ott Újvidéken decemberben!"

Örömteli hír, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség megállapodást kötött a MOL-lal, ennek értelmében Magyarország egyik vezető vállalata lesz a magyar nőikézilabda-válogatott európa-bajnoki támogatója. "Különösen örömteli, hogy a férfi csapat után a MOL női válogatottunk Eb-szereplését is támogatja" – hangsúlyozta Vetési Iván.

A MOL-csoport közvetlenül és leányvállalatain keresztül több éve támogatja a kézilabdát, amely az egyik legnépszerűbb hazai látványsport, és a férfi válogatott támogatását követően örömmel állt az Európa-bajnokságon induló női válogatott mögé is. Ráadásul az idei női kontinensviadalt - a férfi Eb-hez hasonlóan - déli szomszédunknál, Szerbiában rendezik, ami fontos célország a MOL-csoport számára.

Az elnökség részéről a hivatalos elvárás a csapat felé az 1-6. helyezés. Vetési Iván bejelentette, hogy amennyiben a csapat megnyeri az Európa-bajnokságot, úgy 15 millió forint prémiumban részesül, a 2-4. helyért 12 millió, az 5-6. helyért 8 millió, míg a 7-8. helyért 5 millió forint jár.

"Életem legnagyobb kihívása előtt állok, hiszen egy Európa-bajnokság szövetségi kapitányként még egy BL-döntővel sem összevethető kategória" – hangsúlyozta Karl Erik Bøhn szövetségi kapitány. "Az első feladatunk a regeneráció, a frissítés volt a felkészülés során, hiszen a kerettagok nagy része az utóbbi hetekben a bajnoki meccseken túl folyamatosan BL-találkozókon szerepelt, így tudtam, fáradtak a lányok. Rendkívül optimista vagyok, hiszen a Győr és az FTC a BL-ben remekelt, az Érd pedig az EHF-kupában teljesített nagyszerűen, és a felkészülésünk első hetét záró Turcsin-kupa is jól sikerült. Ezzel a kerettel és a megfelelő munkával olyan csapatunk léphet pályára az Eb-n, amellyel szemben egy ellenfél sem mehet biztosra! Próbáltuk feltérképezni a mezőnyt, bár ez nem olyan könnyű, miután az olimpiához képest sok csapat kerete több poszton kicserélődik."

"Rendkívül intenzív, fárasztó időszakon vagyunk túl, hiszen alig kezdődött meg a szezon, ám hat hét alatt hat BL-meccset játszottunk, így nem hiába emelte ki a szövetségi kapitány is, hogy első lépésben frissíteni kellett a csapatot" – mondta el Tomori Zsuzsanna. "Emellett persze az elmúlt egy hétben itthon és az ukrajnai Turcsin-kupán is azon dolgoztunk, hogy egységes, egymásért küzdő, harcos csapatunk legyen. Remélem, lesz eredménye, de egyelőre kizárólag a horvátok elleni nyitómeccsre koncentrálunk, hiszen egy jó rajt nagyon sokat érhet!"

A sajtótájékoztatón Karl Erik Bøhn kihirdette a válogatott utazó keretét, amelyben 16 játékos kapott helyett. Az Eb-rajtra legfeljebb 16 játékos nevezhető, ám amennyiben 15 kézilabdázó kezdi meg a tornát, a csoportkör végéig kiegészíthető a keret. A csoportmérkőzések után kettő, a középdöntőket követően pedig egy további cserére van lehetőség.

A magyar válogatott december 3-án, hétfőn indul Szegedről Újvidékre, és a horvátok elleni első találkozó előtti délután edzést tart az Európa-bajnokság helyszínén.

Az Európa-bajnokságról a magyar csapat valamennyi mérkőzését és a torna döntőjét a Magyar Televízió közvetíti, további 25 találkozót pedig a Sport TV sugároz. Tekintve, hogy a magyar válogatott csoportmérkőzéseire főműsoridőben kerül sor, kiemelkedően magas nézettséget várunk, reményeink szerint milliós közönség szorít majd itthonról is a csapatnak.

Siti: Egy hét múlva belecsapunk a levesbe

Forrás: MKSZ

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi