Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Siti: Egy hét múlva belecsapunk a levesbe

2012. november 27. 11:06 © handball.hu

A handball.hu a Turcsin-kupa tapasztalatairól, és az egy hét múlva kezdődő szerbiai Európa-bajnokságról is kérdezte a magyar válogatott edzőjét, Siti Beátát.

Siti: Egy hét múlva belecsapunk a levesbe
"Vasárnap éjszaka értünk haza a Turcsin-kupáról, hétfőn pihenőt kaptak a lányok, viszont egy regeneráló futást kellett végezniük. Kedd este tizenegyig kell Szegedre érniük, de előtte egy komolyabb, intervallumos futást kell letudniuk. Akik fáradtabban érkeztek az edzőtáborba, azoknak más jellegű munkát adtunk, mint a fittebbeknek, tehát személyre szabottan változik az edzésterv, de mindannyiuk kapott hétfőre és keddre valamilyen feladatot" - fogalmazott Siti Bea.

handball.hu: Akik a nemzetközi kupákban érdekeltek voltak, ki tudják magukat pihenni az Eb-ig?
Siti: Ebben Tor, a norvég fizikai edző segít minket. A tatai felkészülést úgy kezdtük, hogy megnéztük, ki milyen állapotban van. Az volt a célunk, hogy a fizikai munkával úgy osszuk el a terhelést, hogy kiegyenlítődjenek az erőnléti állapotok. Én nagyon bízom Tor tudásában. Nem is emlékszem rá, hogy ilyen jellegű szakember segítette volna korábban a válogatottat. Ez egy külön tudomány, amiben ő kiváló. Hiszek benne, hogy a lányok úgy tudják elkezdeni az Eb-t, hogy jó erőállapotban lesznek, amely akár a harmadik-negyedik meccsre is elmondható lesz.

handball.hu: Milyen értékmérő lehet a Turcsin-kupán elért győzelmünk?
Siti: Mindenképpen szükségünk volt ezekre a mérkőzésekre. A torna erőssége szempontjából, ha belegondolunk, a mi csoportunkban volt Ukrajna, akivel már találkoztunk a Kárpát-kupán is, illetve Macedónia, amely együttesek nem az élvonalat képviselik, de arra, hogy gyakoroljunk, kiválóak voltak. A döntőben a hollandokkal találkoztunk, akik alapból Eb-résztvevők lettek volna, ha el tudják vállalni a rendezést. Ők jó játékerőt képviselnek. Amit a lányoktól támadásban, védekezésben, hozzáállásban láttunk, nekem nagyon tetszett. Ezen a tornán éreztem azt, hogy a Karl Erik által képviselt játékot, a távolságokat a védőtől, a labda sebességét, a védekezésben kissé eltérő hatosfalat, amelyben a belső négy embernek nagyon együtt kell mozognia, milyen jól visszaadják a lányok.

A felszabadultság, ami sugárzott a játékosokról a pályán, számomra nagyon pozitív volt. Azt kértük az Eb-vel kapcsolatban is, hogy mi legyünk az a csapat, amely harcosságban, küzdőszellemben, egységességben az élvonalat jelenti. Hogy olyan erőt képviseljünk a pályán, ami építő jellegű, és amely az első lépés ahhoz, hogy szépen visszatornásszuk magunkat oda, ahová a magyar női kézilabda újra tartozni fog. Remélhetőleg ez eredményességben is megmutatkozik majd, de mi az építkezés folyamatában gondolkodunk.

handball.hu: Azért a csapattól elvárható a csoportból való továbbjutás?
Siti: Mindenképpen szeretnénk továbbjutni, bár nem könnyű a csoportunk. Ha belegondolunk, Horvátország és Spanyolország olimpiai résztvevő, a németekkel pedig mindig ki-ki harcot vívunk az utolsó két évet tekintve, ha csak a legutóbbi nyíregyházi meccset, vagy a kinti kvalifikációs csatát nézzük is. A horvátokról különböző pletykákat hallottunk azzal kapcsolatban, hogy ki utazik, és ki nem. Tudjuk, hogy Tatari sérült, hogy Penezic az olimpia óta nem játszott, de akkor is ott vannak olyanok, akiket annyira nem ismerünk, így nehezebb ellenük felkészülni, ráadásul az első mérkőzést játsszuk ellenük. Nagyon remélem, hogy jó rajtot tudunk venni. A csoport utolsó mérkőzésén a spanyolok ellen lépünk pályára, akik a játékstílusukat tekintve számunkra talán a legnehezebb falatot jelentik, sok keresztmozgással, betöréssel, de bízom benne, hogy a vezetők által megfogalmazott első hat hely egyike kivitelezhető.

handball.hu: Az, hogy a verseny helyszíne ilyen közel lesz, illetve hogy rengeteg magyar szurkolót várnak, mennyit jelent Számotokra?
Siti: A szurkoló mindig plusz embert ad. Nekem akár klub-, akár válogatott szinten voltak olyan élményeim, amikor úgy éreztem, hogy otthon vagyunk, bárhol is játszottunk. Bízom benne, hogy tényleg ott lesznek, támogatnak minket, mert az egy olyan extra impulzus, olyan érzés, ami mindenképpen segíthet átlendülni adott esetben akár egy holtponton is.

handball.hu: Mennyi az esély jelenleg Triscsuk, illetve Cifra felépülésére, akik nagyon fontos poszton lennének bevethetőek?
Siti: Mi nagyon reménykedünk. Triscsuk már több hete sérült, de a múlt héten a kezelések mellett egyéni munkát végzett, akárcsak Cifra, akinek az utolsó BL-mérkőzésen már nagyon fájt a válla. Az ő esetét egyelőre kevésbé látom tisztán, de az egészségügyi stáb korábban pozitívan nyilatkozott, és azon vannak, hogy százszázalékosan regenerálni tudják az embereinket. Szerda reggel az első közös edzésen már többet fogunk tudni. Triscsuk Krisztával hétfőn találkoztam, ő végigedzette a lányokkal a délutánt, és nem látszott a mozgásán, hogy érezné a vádliját. Biztos, hogy az is számítani fog, hogy melyikük milyen típus, milyen gyorsan tud regenerálódni, illetve persze a sérülés jellege is. Mind a ketten jó formában voltak a sérülésük előtt, és ha egészségesek, akkor nagyon számítunk rájuk, mert nagyon szükség van rájuk támadásban és védekezésben is.

handball.hu: Mi a heti programtervetek?
Siti: Kedd este Szegeden találkozunk, ahol egészen harmadikáig készülünk. Ugyanúgy, differenciáltan folytatjuk a fizikai felkészítést és frissítést, mellette pénteken zárt kapus edzőmeccset játszunk a brazilok ellen. Utána szombaton még edzünk, megnézzük a szegediek Zágráb elleni meccsét, majd vasárnap két tréningünk lesz, hétfő délután négykor pedig már az újvidéki csarnokban edzünk. Utána pedig belecsapunk a levesbe!

handball.hu: Pénteken hirdetitek ki az utazócsapatot?
Siti: Elvileg hivatalosan ma kellene, de mi húsz emberrel számolunk, és ők lent is készülnek velünk Szegeden, mert bármi történhet még ezen a héten. A három cserelehetőséget akkor tudjuk kihasználni, ha azok az emberek még folyamatában ott vannak velünk. A keretben lévők között minimális különbségek vannak, illetve a taktikai variációktól függően bevethetőek. Tehát a Turcsin-kupán résztvevő kerettel készülünk Szegeden, kiegészülve Triscsukkal és Cifrával.

handball.hu: Akkor az egészségi állapotuktól függően akár Triscsuk és Cifra is lehetnek cserék?
Siti: Igen, mert az új szabály szerint a három csere bármikor, az egész Eb alatt bevethető. Folyamatosan variálhatjuk a cseréken belül a csapatot akár sérülés, akár más taktikai ok alapján.

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi