DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYQD0qXI' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Vendéggyőzelem Larvikban | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Vendéggyőzelem Larvikban

2012. március 31. 14:45 © handball.hu

A BL-elődöntők sorát a Larvik és a Budućnost nyitja, az első találkozó Norvégiában került megrendezésre.

Fotó: Sz. I.
Fotó: Sz. I.
Szombat délután a Larvik Arénában megkezdődött a BL-elődöntő első küzdelme, ami tulajdonképpen a tavalyi kiírás egyik elődöntőjével teljesen azonos, hiszen most is a Larvik HK csap össze a Budućnost Podgoricával, és most is az északiak kezdenek hazai pályán. A norvég bajnok BL-címvédő nehézkesen, sérülésektől tizedelve, és a kismamák segítsége nélkül jutott el az elődöntőig, ahol ma két játékos visszatérést is regisztrálhattuk. Nora Mørk jobbszélső és jobbátlövő tizenegy hónappal ezelőtt lépett utoljára pályára hivatalos mérkőzésen, pontosabban a BL-döntőkben. Mørköt azóta kétszer megműtötték, és hosszas rehabilitáció után ma végre szerepet kaphat, vagy legalábbis a kispadon helyet foglalhat. A másik visszatérő Olga Medvegyeva, aki nem több, mint két hónapja adott életet a kislányának, és máris játékra jelentkezett. A vezetőedző, Ole Gustad Gjekstad szerint az orosz légiós sokat segíthet nekik, főleg védekezésben. Mindkét játékos örömmel tér vissza a pályára.

Mørk saját elmondása szerint egy hosszú, keserves, csalódásokkal teli éven van túl, de a tény, hogy most már engedélyt kapott mérkőzésen is pályára lépni, nagy örömmel tölti el. Gjekstad edző szerint ennyi kihagyás után is "halálos fegyver" lehet támadásban. Medvegyeva úgy érzi, hogy akkor is segítségére lehet csapatának, ha csak a kispadon kap szerepet, mert a lelki támogatás is mindig jól jön a társaknak.

Cecilie Leganger, a larvikiak egyik veterán kapusa az egész szezonban otthon edzett Bergenben egyedül és magányosan, miközben az orvosi tanulmányaira is koncentrált, ugyanakkor ingázott Bergen és Larvik között. Elmondása szerint ez nem volt könnyű, de nagyon örül, hogy csapata újra elődöntős.

"Már ötödször juthatnék BL-döntőbe, ez nagyon nagy dolog lenne. A Budućnostról annyit mondanék, hogy elég jól ismerem. Bojana Popovic egy világsztár, vele kétszer nyerhettem BL-t. Nagyon tisztelem és nagyra tartom, de van tervünk, hogyan állíthatjuk meg. Katarina Bulatoviccsal is játszottam együtt a Slagelsében, de neki ott nem ment túl jól, viszont a Budućnostban nagyszerűen teljesít. Maja Savić is csapattársam volt, aki nagyszerű szélső. Nagyon szeretnénk újra a döntőbe jutni" - nyilatkozta a kiváló kapus a www.tv2sporten.no-nak.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés
Larvik HK
20 (12)
ŽRK Budućnost T-Mobile
22 (12)
Larvik, Arena Larvik, 2770 néző
Játékvezetők: Michal Badura, Jaroslav Ondogrecula (szlovákok)
Riegelhuth Koren
Sulland
Blanco
Dyhre Breivang
Kurtovic
Larsen
Johansen
8(5)
4
3
2
1
1
1
Popović
Bulatović K.
Jovetić
Cvijić
Radović
Jovetić
Đokić
Bulatović A.
Savić
Knežević
Miljanić
6(3)
6(4)
2
1
1
1
1
1
1
1
1
Hétméteresek: 5/5 Hétméteresek: 7/7
Kiállítások: 4 perc Kiállítások: 12 perc


A Larvik Arénában szombat délután a tavalyi két elődöntős, a házigazda Larvik HK és a Buducnost Podgorica csapata találkozott az első BL-elődöntőben. A hazaiaknál a szokásos hiányzók mellett ma visszatért Nora Mörk és az orosz légiós, Olga Medvegyeva, aki kéthónapos kislánya mellől érkezett az elődöntőre. A Buducnost Podgorica a legjobb ismert felállásban érkezett, senki nem hiányzott ezúttal az elődöntőről, mint tavaly Bulatovic. A Larvik Aréna finoman szólva sem telt meg erre a meccsre, és a montenegrói szurkolók is nagyon kis számban képviseltették magukat. Az aréna szpíkere a meccs előtt bejelentette, hogy ezúttal nem beszélhet a meccs közben, ezért elmagyarázta a közönségnek, hogyan kell szurkolni, amikor ő nem vezényelhet.

A meccset a Buducnost kezdte, egy Popovic hetessel és vezetéssel. 0-2 után 1-2 lett, és ezután a podgoricaiak elléptek 1-5-re, mindezt a 6. percben. Két perccel később újabb hetesből Popovic növelte a vendégelőnyt, és a hazaiak emberhátrányba kerültek, de Sulland szépített (3-6). Miljanic kiállítása alatt Riegelhuth szerzett gólt hetesből, a Buducnost meg kihagyott pár helyzetet Leganger ellen. A félidő felénél 4-7-re vezetett a vendég csapat, de nemsokára négyre növelte az előnyt. Ezután kettős emberhátrányba került, és a norvégok feljöttek egy gólra, majd kiegyenlítettek (9-9). A 25. percben egy Kurtovic-találattal a hazai csapat átvette a vezetést, és Adzic mester időt kért (11-10). Knezevic kiegyenlített, Woltering elkezdett védeni, az utolsó percben pedig Gjekstad edző kért időt. Az utolsó percben Breivang újra vezetést szerzett, de a Buducnost nem hagyta magát, és Cvijic góljával egállal zárult az első félidő. Félidei eredmény: 12-12.

A második félidőt a Larvik HK kezdte jobban, és két gyors gólt szerzett Breivang és Riegelhuth révén. Katarina Bulatovic megkapta második kétperces büntetőjét is, majd emberhátrányban talált be Savic (13-14). Popovic ejtése hetesből Leganger rosszabb napjait idézte, és Woltering folytatta az első félidő végén elkezdett teljesítményét (38. perc: 14-14). Bulatovic hetese után ismét vezetett a Buducnost 14-15-re, ami nem sokáig tartott, mert Sulland megszerezte harmadik gólját is. Popovic sokat hibázott támadásban, ezért nem nőtt a különbség, bár a helyzetek megvoltak. A 42. percben egygólos vezetésnél Gjekstad időt kért, ezután Sulland ki is egyenlített.

Az újabb vezetés Bulatovic átlövése után jött, amit Jovetic szélső gólja követett (46. perc: 16-18). Woltering feljavult teljesítménye segítette a vendégeket, és a hazaiak nehezen tudtak egyenlíteni, ez végül Blanco révén sikerült (51. perc: 18-18), majd Riegelhuth nyolcadik gólja a vezetést jelentette egy perccel később (19-18). A norvég közönséget fütyülésre biztatta a mégis beszélő bemondó, de Radovic így is betalált (19-19). Hat perccel a vége előtt Blanco újra vezetést szerzett, de Jovetic kiegyenlített (20-20). Popovicra kijöttek emberfogással, de ő hetest harcolt ki, és Bulatovic belőtte azt (20-21). A meccs utolsó percei parázs csatát hoztak, Jovetic ziccert hibázott Legangerrel szemben, Radovicot kiállították, Adzic mester időt kért másfél perccel a vége előtt. Popovic hatodik gólja kétgólos vendégelőnyt hozott, Riegelhuth meg hibázott. Végeredmény: 20-22.

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)



Visszavágó:

ŽRK Budućnost T-Mobile - Larvik HK
Április 8. (vasárnap), 19.00, Podgorica, Moraca Sportcsarnok


© handball.hu

További hírek