Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Breivang: Nyomás alatt leszünk

2012. március 8. 7:03 © handball.hu

"Mikor az ember egyszer megérzi a győzelem ízét a dobogó legfelső fokán, akkor már nem akar utána veszíteni" - Karoline Dyhre Breivang, a Larvik játékosa osztotta meg gondolatait skandináviai tudósítónkkal a sorsdöntő, ETO elleni BL-mérkőzést megelőzően.

Breivang: Nyomás alatt leszünk
- Az FCM ellen, főleg a második félidőben teljesen tudásod alatt szerepeltél Te is, és az egész csapat is. Hogy élted ezt meg, és persze magát a komoly vereséget a dán csapat ellen?
- Nem valami jó érzés arra a második játékrészre emlékezni. Bár jól kezdtünk, és vezettünk is 14-11-re, viszont utána szétestünk, nem segítettünk eléggé egymásnak, védekezésben és támadásban is gyengék voltunk. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk jó teljesítményt nyújtani a hazai közönség előtt.

- Miként sikerült analizálni az edzői stábbal ezt a vereséget, hogy lehet ilyen rövid idő alatt feldolgozni egy ilyen szokatlan kudarcot?
- Soha nem jó érzés meccseket veszíteni, de az ember mindig tanulhat valamit a saját rossz teljesítményéből is, és felhasználhatja azt a javulás érdekében. A rossz emlékeket magunk mögött kell hagynunk, hiszen megmutattuk már, hogy nagy nyomás alatt képesek vagyunk jó teljesítményre, mint például a csoportmeccsek végén a Krim ellen, ahol nyernünk kellett, és nyertünk is. Most is erre készülünk, és mindenki sokkal jobban szeretne játszani.

- Gro Hammerseng távollétében sokkal több felelősséggel a válladon az egyik legjobban szereplő larviki játékos vagy ebben a szezonban. Igazi vezérévé váltál a csapatodnak, ez azt jelenti, hogy feldob a nagy felelősség?
- Nem nagyon szoktam ezen gondolkodni, én csak azzal foglalkozom, hogy az edzőm által rám bízott feladatokat a lehető legjobban megoldjam. Egész kézilabdás pályafutásom alatt eszerint dolgoztam, mindig az aktuális feladatra koncentráltam, és ezt szeretném továbbra is folytatni a legjobb tudásom szerint. Persze az idén sérülések és gyermekáldás miatt a csapaton belül sokkal több szerepet kaptam, de ennek nincs semmilyen különösebb jelentősége.

A sorsdöntő meccsen a Győr lesz az ellenfél. A magyar csapatnak ez csak egy presztízs-csata, míg nektek élet-halál harc... Emiatt is különös mérkőzés lesz, de speciálissá teszi az is, hogy volt edzőtök, Karl Erik Bøhn, és volt csapattársatok, Heidi Løke is az ellenfél soraiban lép pályára.
- Nem nagyon gondolok erre, csak arra, hogy meg kell nyernünk ezt a meccset, hogy esélyünk maradjon az elődöntőbe jutásra, mivel az FCM ellen nem tudtunk élni a lehetőséggel. Nyomás alatt leszünk, de ahogy már említettem, az jót szokott tenni nekünk, és tavaly is sikerült győznünk Győrben az utolsó meccsen, ez is erőt ad.

- Az első meccsen komoly vereséget szenvedett a Larvik a magyar bajnok ellen. Hogyan emlékszel vissza arra a meccsre, miben kell fejlődnötök, javulnotok ahhoz, hogy sikerüljön legyőzni az ETO-t szombaton a Larvik Arénában?
- Először is meg kell oldanunk a visszarendeződést, mert Győrben az első félidőben a magyar csapat túl sok lerohanásgólt tudott szerezni. Sokkal jobban kell védekeznünk, emellett csapatként, egymásért kell játszanunk támadásban, ez volt az, ami az FCM ellen is hiányzott.

A klub részéről mennyiben változtak az idei elvárások a BL-ben, nagy csalódás lenne, ha már a középdöntő után búcsúzna a csapat a küzdelmektől?
- A célunk az elődöntőbe jutás volt, úgyhogy természetesen csalódás lenne, ha nem sikerülne. Ezért is minden energiánkat mozgósítani fogjuk a Győr ellen szombaton, hogy győzzünk, és továbbjussunk.

- Mennyire más címvédőként pályára lépni annak tudatában, hogy az ellenfél sokkal jobban felkészült a Larvik játékából?
- Úgy érzem, hogy minden csapat le akar minket győzni, de nem látok nagy különbséget a tavalyi szezonhoz képest. Rengeteg jó játékosunk van, norvég válogatottak, akik már sok nagy győzelmet megértek, jó csapat vagyunk, és címvédőként is mindenki a mi skalpunkra vadászik.

- Már mindent megnyertél pályafutásod során, olimpia-, világ- és Európa-bajnoknak, valamint BL- győztesnek is mondhatod magad. Mi az, ami mégis motivál Téged, hogy folyamatosan jól teljesíts minden meccsen, és ugyanolyan intenzitással haladj előre?
- Mikor az ember egyszer megérzi a győzelem ízét a dobogó legfelső fokán, akkor már nem akar utána veszíteni. Nem azért edzünk, hogy a vesztes-státuszt gyakoroljuk, a rengeteg elvégzett edzésmunka a célok elérése érdekében mindig ott van, és nagyon jó érzés elérni a saját célkitűzéseinket. A győzelem motivál, hogy legfelül állhassak a dobogón, mert az a legjobb dolog az életben, ezt nem lehet megunni.

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)



Bajnokok Ligája, középdöntő, 1. csoport, 6. forduló

Larvik HK - Győri Audi ETO KC
szombat 16.45, Larvik, Arena Larvik
Játékvezetők: Matija Gubica, Boris Milosevic (horvátok)
TV: DigiSport - ÉLŐ, ill. www.ehftv.com

Bajnokok Ligája, középdöntő, az 1. csoport állása
1.Győri Audi ETO KC Győri Audi ETO KC *5410148-124249 pont
2.Herning-Ikast Håndbold FC Midtjylland5203123-132-94 pont
3.Larvik HK Larvik HK5122110-122-124 pont
4.Grupo Asfi Itxako Navarra5032115-118-33 pont
* A Győri Audi ETO KC az elődöntőbe jutott

A csoport másik mérkőzésén:

Grupo Asfi Itxako Navarra - FC Midtjylland
szombat 19.15, Estella-Navarra
Játékvezetők: Sasa Pandzic, Boris Satordzija (bosnyákok)
ÉLŐben: www.ehftv.com


"Már az elődöntőért utazunk Navarrába"
Interjúcsokor Győrből
Simán kikapott otthon a Larvik
Pontvesztéssel is megvan a csoportelsőség
Bemutatkozik a Larvik

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi