Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A franciákat tartják esélyesebbnek

2011. december 18. 13:10 © handball.hu

Ma este megismétlődik az 1999-es lillehammeri vb-finálé, ahol akkor Kjersti Grini Norvégiája és Valerie Nicolas Franciaországa találkozott.

A franciákat tartják esélyesebbnek
Az akkori döntőt a norvégok nyerték, és az említett két egykori kiváló játékos most is jelen van Sao Paulóban, mindkettő tv-szakkommentátorként. A norvég tv2-nek mindketten nyilatkoztak: Grini szerint Franciaország az esélyes, Nicolas szerint "Norvégia most is elviszi az aranyat".

A norvég lányok minden lehetséges módon készülnek a döntőre, többek között a manikűrszalonban. Marit Malm Frafjord csapatkapitány minden meccs előtt más színűre festi a körmeit, de a piros árnyalatait használja csak. "Az ünnepre megfelelően fel kell készülni, és minden egyes mérkőzés ünnep számunkra" - mondta Frafjord.

Camilla Herrem kék színű körmei sokkolóan hatnak sokakra, de a balszélső szerint egyszer nem használta a körömlakkot, a Németország elleni első meccs előtt, és láttuk, mi lett a vége.

Gørill Snorroeggen szerint nem ők a favoritok: "Franciaországnak nagyon erős csapata van, de mi az esélytelenek nyugalmával léphetünk pályára, és fekszik nekünk ez a szerep" - fogalmazott.

Az elődöntő után, mikor már biztossá vált a finálés hely a norvégoknak, a csapatkapitány és a védelem oszlopa, Marit Malm Frafjord zokogott örömében, és így nyilatkozott a www.tv2sporten.no-nak:
"Igaz, hogy tíz gól körüli különbséggel kaptunk ki kétszer is az idén a franciáktól, de azt is meg kell nézni, hogy milyen csapattal álltunk ki akkor. Ők egy összetartás után jöttek, mi pedig már három hete nem fogtunk labdát a kezünkbe. Vasárnap teljesen más válogatottal állunk ki. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, és egy álom számomra, hogy én lehetek a csapatkapitányuk. Most már meg kell, hogy nyerjük azt az aranyat".

Norvégia legjobb ikerpárja, a Lunde nővérek is első vb-aranyukra készülnek. A család több tagja is jelen van Brazíliában, Katrine Lunde Haraldsen férje, Kristine Lunde-Borgersen férje és kisfia, Matheo, valamint a lányok mamája is a helyszínen szurkol. Lunde-papa viszont ennél nehezebben viseli a feszültséget, ő otthon maradt, és a lányai elmondása szerint még a tv-ben sem biztos, hogy élőben nézi a meccset, mert ahhoz túl ideges. Inkább talál magának valami elfoglaltságot a ház körül, és majd megnézi a végeredményt.

"Különös érzés, hogy az ikertestvéremmel együtt játszhatok a válogatottban... Kristine nagyon erős mentálisan, különben nem is sikerült volna itt lennie ezen a világversenyen" - mondja Katrine Lunde Haraldsen.

"Ezt az aranyat megérdemlik a Lunde-testvérek, olyan hosszú ideje válogatottak már, vasárnap a szívünket is kitesszük majd a pályára, hogy az aranyat a nyakukba akaszthassák. Az itt jelen lévő családtagjaink is fantasztikusak, rengeteg erőt adnak nekünk, értük is nyerjük a meccseket. A döntőben biztos vagyok benne, hogy a norvég szurkolók is felülmúlják a franciákat" - nyilatkozta a Byåsen balszélsője, Camilla Herrem.

Franciaország válogatottja fő esélyessé lépett elő a világbajnokságon, miután legyőzte a nagyon erősnek tartott oroszokat a negyeddöntőben. A franciák azonban a negyeddöntő előtti edzésen elvesztették nagy lövőjüket, Mariama Signatét, aki szemsérülés miatt került partvonalra, és már nem is léphet pályára a vb-n. Aztán az elődöntőben Allison Pineau sérült meg a második perc tájékán, miután rosszul érkezett a parkettára egy lövés után. Az irányítónak térdszalagszakadása van, és lehet, hogy a londoni olimpiát is ki kell hagynia. A franciák helyette behívták Marion Limalt, a Metz balátlövőjét, aki szombaton utazott ki Brazíliába.

"Szerintem mi vagyunk a döntő nagy esélyesei, és meg is fogjuk nyerni az aranyat" - mondta Gnabouyou.

A sérült Allison Pineau nagyon elkeseredetten nyilatkozott: "Rettenetesen csalódott vagyok, ez az álomdöntő számomra Norvégia ellen, és nem játszhatok, de a lelátóról fogom biztatni végig a csapattársaimat, hogy érezzék, mellettük vagyok" - mondta.

Raphaëlle Tervel, a kiváló, tapasztalt védőjátékos így összegezte a történteket és ez esélyeket:
"Igaz, hogy most egy nagyon fontos támadójátékosunkat elveszítettük, de mindannyian azon vagyunk, hogy érte nyerjük meg a döntőt. Ez egy plusz motiváció számunkra, és még jobban összekovácsolt bennünket."

Olivier Krumbholz, a franciák kapitánya is nyilatkozott:" Nagyon büszke vagyok a saját játékosaimra, de nagyon sajnálom, ami Allisonnal történt. Ő volt mostanig a vb legjobb játékosa, és most fennáll annak a kockázata is, hogy ki kell hagynia a londoni olimpiát is. Amikor megsérült, akkor a dán játékosok fülig érő szájjal nyugtázták, hogy újabb esélyük nyílt a döntőbe jutásra, és ez nem volt valami szép dolog".

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)

© handball.hu, Brazília, Sao Paulo

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi