Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Így készült a visszavágóra a Larvik

2011. május 14. 0:28 © handball.hu

Ez a hét sem telt el eseménytelenül Larvikban. A BL-döntő múlt szombati, első felvonása után történt néhány figyelemre méltó dolog a norvég klub háza táján.

Így készült a visszavágóra a Larvik
Karoline Dyhre Breivang a héten ünnepelte születésnapját, és ugyanekkor meghosszabbította a szerződését jelenlegi klubjával. Az új kontraktus két évre szól. A harmincegy éves játékos elégedett a döntésével:

"Nagyon örülök, hogy ezt nyélbe ütöttük, hiszen nagyon jól érzem magam a városban és a csapatban is. Ez egy jó együttes, innen nincs miért eligazolni. Örülök, hogy a klub számít rám a továbbiakban is" - mondta Breivang a klub honlapján.

"Elégedett vagyok azzal, hogy a tapasztalt játékosok hosszabbítanak. Karoline Dyhre Breivang nagyon fontos tag a csapatban, akkor is, ha nem mindig kerül előtérbe az a munka, amit elvégez a pályán" - nyilatkozta róla jelenlegi edzője, Tor Odvar Moen.

A larviki lányok hét közben megünnepelték csapattársuk születésnapját, ami elmondásuk szerint jó kikapcsolódás volt a sok edzés között. Ugyanakkor egy kellemetlen hír is napvilágot látott, ugyanis kitűzték az időpontját annak a törvényszéki tárgyalásnak, ahol a volt edző, Karl Erik Bøhn és a klub ügyeit vitatják meg, azaz eldöntik, hogy a tréner elbocsátása mennyibe kerül a Larvik HK-nak. A játékosok tanúvallomására is számítanak, így a Larvik ügyvédje Karoline Dyhre Breivangot, Nora Mørk-öt, Sara Breistølt és Tine Rustad Kristiansent, míg Bøhn ügyvédje Gro Hammersenget, Cecilie Legangert, Tonje Larsent és Heidi Løkét idézte be a tárgyalásra. A klub azonban alkura törekszik, nem szeretnék, ha elhúzódna ez az ügy, mert az sokak számára kellemetlen lenne.

"Ez is tulajdonképpen jól összerázott bennünket. Mindezek ellenére sikerült jól teljesítenünk. A győzelmi vágy és akarás segített abban, hogy együtt maradjunk. Ez mindennél fontosabb volt" - nyilatkozta Lene Rantala, a larvikiak veterán-kapusa, aki az idei szezontól valójában második hálóőr lett, amióta Cecilie Leganger a klubhoz igazolt.

"Sokkal jobban foglalkoztat az, hogy a Larvik nyerje a trófeát, mint maga a tény, hogy én álljak a kapuban, de ha lehetőséget kapok, azt természetesen ki szeretném használni. Erre készülök. Persze mindenki sok játékidőt szeretne kapni, de a legfontosabb, hogy a csapat most sikeres legyen. Nagyon kell vigyáznunk, ezt a lehetőséget most kell kihasználnunk, amikor a döntőbe jutottunk".

Rantala negyvenkét évesen már minden lehetséges címet begyűjtött válogatott és klubszinten is, de ez még hiányzik a tarsolyából.

"Ezt a kupát nagyon akarom. Azt mondtam régebben, hogy ha BL-t nyerek, akkor abbahagyom, de ha ezt szombaton megszerezzük, akkor vasárnap biztos kitalálok valamit, hogy miért folytatom" - mondta a kiváló kapus, akinek a BL-döntő második meccse lesz a száztizedik BL-találkozója.

"Tisztában vagyok azzal, hogy már sok éve vagyok a klubnál, de arra nem gondoltam, hogy száz körül járok" - összegzi a jubiláns, aki még egyetlen BL-meccset sem hagyott ki, amióta Larvikban van.

A larviki csapat már megérkezett Pamplonába, a Hotel Zenitbe, ahol péntek délután sajtókonferencián vett részt, és a csütörtök esti tréning után péntek este is edz a döntő helyszínén, az Anaitasuna Sportcsarnokban. Az ellenfélnek sincs nagyobb előnye, hiszen az Itxako is csütörtökön edzhetett itt először. A norvégok szerint a csarnokban huszonöt fokos meleg van üres lelátókkal és nyitott ajtókkal is.

A larvikiakat hazai szurkolók, barátok és családtagok is elkísérik a nagyszámú média-képviselők mellett. A klub charterjáratot indít, amivel 147 személy utazik a Torp Repülőtérről Spanyolországba, fejenként 130 ezer forintnak megfelelő összegért, amely a belépőt is tartalmazza.

A gépen harminc helyet tartanak fenn a visszaútra a csapattagoknak és a klub képviselőinek is, és ezeket a szabad helyeket az odaútra ingyen osztották szét a várólistás szurkolók között (akik már nem fértek fel a gépre), ők majd egy maguk által kiválasztott járattal jönnek haza.

A norvég sajtóban szó esik a BL-győzelemmel járó anyagi nyereségről is, azaz hogy a klub négymillió norvég koronával lesz gazdagabb, ha megnyeri a döntőt. Erre szükségük is van, mondta a klub egyik vezetője, mert szeretnének 2014-ig harmincmillió koronás költségvetéssel rendelkezni.

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)



Itxako Reyno de Navarra – Larvik HK
19.15 Pamplona, Anaitasuna Sportcsarnok
Játékvezetők: Bernd Methe, Reiner Methe (németek)
TV: DigiSport – ÉLŐ
Internetes élő közvetítés: www.ehftv.com

Løke Győrbe BL-győztesként érkezne
Mindkét félnek elérhető maradt a trón
A legek Európa Kupájának döntője
Riegelhuth: Ez egy beteljesült álom!
"Csapatként jobb volt az Itxako"
"Tavaly is azt mondtuk: majd jövőre"
Kettős győzelemmel a döntőben
Megérdemelten írt történelmet az Itxako

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi