Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Løke Győrbe BL-győztesként érkezne

2011. május 7. 21:07 © handball.hu

A handball.hu skandináviai tudósítója Larvikban járt, ahol a BL-döntő első felvonása után megszólaltatta Linn Jørum Sullandot, Nora Mørköt, Heidi Løkét, Cecilie Legangert és
Adriana Stefani Gavát.

Løke Győrbe BL-győztesként érkezne
Linn Jørum Sulland: Ez egy szoros meccs volt egy olyan csapat ellen, amellyel szemben nagyon nehéz játszani. Úgy érzem, nem voltunk a legjobbak ma. Persze voltak jó momentumok is, de sok játékelemben tudunk javulni még a visszavágóra. Például a helyzetek kihasználásában, és a játék gyorsaságában. A védelmünk szerintem ma is jól működött. Már többször játszottunk ilyen sok ember előtt, de ez nem olyan sokszor fordul elő a Larvik Arénában, úgyhogy nagyszerű érzés volt".

Nora Mørk, a BL-döntő legfiatalabb játékosa így látta a meccset: "Nagyszerű érzés ilyen fiatalon BL-döntőt játszani, de úgy érzem, nem épp egy optimális meccset játszottunk, sok minden van, amit ki kell javítanunk a visszavágóra. Az Itxako egy jó csapat, nehéz ellene játszani, de jó, hogy nyertünk, és hogy sikerült az ellenfelet ilyen kevés gólon tartani, hiszen csak huszonegyet lőtt. Ez egy olyan csapat, amely nagyon más stílusú kézilabdát játszik, mint mások, a védelme is egészen más: nem csak áll és blokkol középen, hanem agresszív, kilépked, tördeli a játékát. Erre felkészültünk, ma mégis egy egész félidő kellett, hogy játékba lendüljünk, és eredményesen játsszunk ellenük. Majd visszanézzük videón ezt a meccset, és még jobban felkészülünk a visszavágóra".

Heidi Løke az utolsó meccsét játszotta hazai közönség előtt, ezért a találkozó végén meg is köszönték neki munkáját a klubnál, és virágcsokorral köszöntötték: "Nagyon jó érzés volt teli csarnok előtt játszani, és az is, hogy nyertünk, de nagyon sok tennivalónk lesz még jövő hétig, fel kell javulnunk támadásban. Az Itxako egy jó csapat, nehéz ellene játszani, és egy döntő amúgy is ilyen: jó csapatok szoros meccsen küzdenek a címért. Mi nagyon jók voltunk ebben a szezonban idegenben, ezért remélem, hogy Spanyolországban sikerül megszereznünk a BL-trófeát. Ma heteseket is lőttem, mert Linka és Nora is hibáztak, és én voltam a soros, de sajnos kihagytam az utolsót, ezért nagyon mérges is vagyok magamra. Most még többet fogunk edzeni, és feljavulunk támadásban. Remélem, hogy Győrbe már BL-győztesként érkezem".

Cecilie Leganger a negyedik BL-döntőjében is világklasszis teljesítményt mutatott. A kiváló hálóőr így látta a meccset: "Nagyon jó érzés átélni a negyedik BL-finálémat. Nehéz, kemény mérkőzés volt, amilyennek egy BL-döntőnek lennie kell, amilyet vártunk. Szoros volt, és ezért nagyon izgalmas lesz Spanyolországban jövő héten. A kétgólos különbség előnyt jelent, de nem annyit, hogy elkényelmesedjünk, vagy ne akarjunk ott is győzni. Ez a kétgólos különbség majd arra késztet minket, hogy támadjunk, és ne elégedjünk meg azzal az előnnyel, amink van. A Larvik nagyon jól játszott egész szezonban idegenben, agresszívan, határozottan, és a védelmünkkel ma sem volt baj. Támadásban kell javulnunk, és figyelnünk kell arra, hogy az Itxako nagyon türelmesen játszott, sok helycserével, és csak akkor lőtt, ha tényleg jó helyzetbe került, ez nagyon imponáló. Nekünk csapatként kell jól szerepelnünk, és az összjátékon is javítanunk kell, mert ma egy egész félidőt használtunk arra, hogy elkezdjük a saját kézilabdánkat játszani. Emellett szükség lesz a jobb helyzetkihasználásra, és több lerohanásgólra is".

Adriana Stefani Gava, az Itxako brazil származású cserekapusa a második félidő végén vette át Navarro helyét, és védéseivel a meccs végéig szoros tudott maradni az eredmény: "Első alkalommal szerepelek a BL-ben, és a döntőbe jutás hatalmas lépés nekem. Nagyon boldog vagyok, hogy játszhattam. Otthon legalább hárommal kell győznünk, és ezt nem tartom lehetetlennek, mert ez kis különbség. Javulnunk kell szerintem a támadásban, mert ma nagyon sok labdát eladtunk, és ebből sok gólt lőtt az ellenfél".

Tor Odvar Moen, a larvikiak edzője elégedetten nyilatkozott az első BL-döntő összecsapás után: "Nagyon elégedettek vagyok azzal, hogy megnyertük a meccset, egy döntőnek ilyennek kell lennie, kiegyenlítettnek és szorosnak. Mivel a finálé előtt már fő esélyesnek lettünk kikiáltva, így az emberek azt hihették, hogy sokkal nagyobb különbség lesz, de az Itxako megmutatta, hogy nem véletlenül jutott a döntőbe. Amit ma mutattak, tulajdonképpen azt játszották az egész szezonban.

Egy harcos meccsre számítottunk, ezt is kaptuk, de a legfontosabb, hogy győztünk. Mivel egész évben jók voltunk az idegenbeli meccseken, ezért hiszünk abban, hogy minden rendben lesz akkor is, ha csak két góllal nyertünk itt Larvikban. Az Itxako kemény kézilabdát mutató csapat, játékosai nagyon harcosak, és egy az egy ellen jól lépkednek fel védelemben, és állítják meg a játékot. Láthattuk, hogy az első félidőben kiszorítottak bennünket, ezért arra kényszerítettek, hogy hosszan tartsuk a labdákat, így gyenge volt az összjáték is. Ezért picit vakvágányra került a játékunk, de ebből nagyon sokat fogunk tanulni a következő meccsre, mert most már a saját bőrünkön is tapasztaltuk."

Martin Ambros, az Itxako edzője is értékelte egy pár szóban a meccset: "Jobban szerettem volna, hogyha több gólt tudunk szerezni ezen a meccsen, még úgy is, hogy picit nagyobb különbséggel veszítünk. Ez egy veszélyes különbség, és kevés a dobott gólunk, korábbi tapasztalataimból tudom azt, hogy ez hátrány lehet. A Larvikot nehéz lesz huszonegy gólon tartani. A védelemben legalább egy fél méterrel előrébb kellett volna védekeznünk, mert így sok átlövés és beállós gólt kaptunk. A Larvik jó támadásban. Mi megfelelően védekeztünk, az elején Navarro kapus is jól védett, de aztán a második félidőben muszáj volt lecserélnem.

A Larvik nagyon gyors csapat, a hazai bajnokságban nem igazán vannak ilyen gyorsaságú ellenfelek, eddig talán a Krim volt a leggyorsabb a BL-ben is. Ezért sokat kellett futnunk, el is fáradtunk egy picit, de az előre megbeszéltek szerint gyors játékra készültünk. A második meccset Pamplonában játsszuk majd, abban a csarnokban soha nem szerepeltünk még, és csak két napot kaptunk arra, hogy gyakoroljunk, úgyhogy nekünk is ismeretlen lesz az a hely, nemcsak a Larviknak. A hét közepén még van egy meccsünk, ezért ennél többre nem is lenne lehetőségünk."

Mindkét félnek elérhető maradt a trón

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi