Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Fradi, vagy Loki?

2011. május 1. 7:07

A Népligetben 15 órakor rendezik a rájátszás elődöntőjének mindent eldöntő, harmadik összecsapását az FTC és a DVSC között. A győztes bejut a bajnoki fináléba, ahol már a Győr várja. 18 órakor a Békéscsaba az Alcoa együttesét fogadja.

Fradi, vagy Loki?
NB I., rájátszás, elődöntő, 3. mérkőzés

FTC-Rail Cargo HungariaDVSC-KORVEX
15.00 FŐTÁV-FTC Kézilabda Aréna
ÉLŐben: www.alfoldtv.hu és www.ftckezilabda.hu

Végignézve az előző körülbelül egy évet, mióta a mostani, bajnoki döntőért küzdő csapat szállta meg a fővárosi FŐTÁV-FTC Kézilabda Arénát, folyamatos fejlődést lehet látni. Egy egyre inkább összeérő együttest, amely nagy, talán nem várt siker kapujában van azáltal, hogy a következő két hétben beteljesítheti az év eleji legmerészebb álmait is. Miután magabiztosan menetelve bejutott a Kupagyőztesek Európa Kupájának döntőjébe, most ugyanezt teheti meg a honi bajnokságban is.

Ehhez mindösszesen háromból kétszer meg kell vernie a cívis városi lányokat Elek Gábor együttesének. Még akkor is, ha az előjelek nem a legjobbak. Ugyan ősszel szoros, egygólos győzelmet aratott az akkor még FTC Jógazdabank néven játszó együttes, a bajnokság további részében átvette a vezetést a debreceni gárda. Először az alapszakasz alföldi mérkőzésén győzedelmeskedtek Köstner Vilmos tanítványai, majd nem sokkal később, április első napjaiban már a népligeti légkör sem állította meg a pirosakat. Ám mikor igazán fontos volt a fővárosiak számára, hosszú sorozatot megtörve magabiztosan verte meg az elődöntő második mérkőzésén idegenben a DVSC-KORVEX együttesét.

Könnyűnek éppen nem mondható menetelés vége felé közeledik az FTC-Rail Cargo Hungaria együttese, hiszen április első felében kétszer lépett pályára tíz nap alatt a tavalyi második Debrecen ellen, miközben kemény harcot vívott a franciák kirakatcsapata, a Metz ellen a KEK-ben. A négy találkozón elért három győzelem pedig majdnem a legjobb forgatókönyv, amit kívánhattak maguknak a népligeti lányok. Ugyanis hazai pályán, várhatóan, a FŐTÁV-FTC Kézilabda Arénában ismét megszokott forró hangulatban harcolhatják ki a döntőbe jutást. Ezzel pedig a legfontosabbnak vallott céljukat teljesíthetik Szucsánszkiék az évben. Ám azok után, hogy a csapat remek játékkal túljutott a dán bajnokság egyeduralkodóján, majd két igen erős francia ellenfélen, a magyar bajnoki döntőben való szereplés mellé egy hatalmas lehetőség is adódott a népligetieknek: remek ráhangolódás és önbizalom szerzési forrássá válhat a Debrecen elleni harmadik mérkőzés, amennyiben győz Elek Gábor együttese. Ugyanis már mindenki gőzerővel készül a május 8-i, Dabason megrendezésre kerülő KEK-döntőre.

"Nagyon fontos találkozó előtt állunk, melyen a bajnoki döntőbe jutás, valamint gyakorlatilag a jövő évi nemzetközi szereplés a tét" – jelentette ki Köstner Vilmos, a DVSC-KORVEX vezetőedzője. "A Magyar Kupa-szereplés alapján a KEK-ben való részvételt már kivívta a Loki, a bajnoki második hely pedig Bajnokok Ligája-selejtezőre jogosít, amit ebben az idényben sikerrel teljesítettünk. Az első meccsen a Ferencváros otthonában jó játékkal megérdemelten győztünk, itthon az első félidőben gyenge volt a védőteljesítményünk, a második játékrészt pedig rossz befejezések jellemezték. Mindkét fél tanult a mérkőzésekből. A Fradi az otthoni környezet szempontjából előnyben lesz, de remélem, a vendéggyőzelmek alkotta sorminta folytatódni fog. Nagy siker lenne a párharcot a javunkra eldönteni."

A szakember a Naplónak elmondta, sokat elemezték az előző két találkozót: "A védekezés feszessége döntő lesz, a másik fél taktikai hadrendjét megtörni, az átlövőkre kilépni, valamint a beállót semlegesíteni. Az első két meccsen sikerült a Ferencváros gyors indításait megfelelően megállítani, ám ezt most még jobb szinten kell megoldani. A ziccereinket pedig jobb százalékban szükséges értékesíteni" – hangsúlyozta Köstner Vilmos, hozzátéve, hogy az FTC debreceni győzelmében Pastrovics Melinda kiváló kapusteljesítménye döntő szerepet játszott.

Jó hír, hogy nincs sérült a DVSC-KORVEX-ben, a sokáig lábadozó Bulath Anita is az együttessel készül, s Köstner Vilmos reményei szerint hasznos tagja lehet a keretnek. A szakembertől arról is érdeklődtünk, mennyire zavarta meg a csapat munkáját az utóbbi napokban az átigazolásokkal kapcsolatban megjelent cikk, amelyre több ízben reflektáltak a klub honlapján.

"A játékosaim nem örültek neki, és fontosnak tartottuk, hogy a szakmai vezetés elhatárolódjon tőle. Bár lesznek a keretben változások, de emiatt nincs negatív megkülönböztetés. Ma már megszokott dolog, hogy egy játékos csapatot – munkahelyet – vált. Bízom abban, hogy a legjobb teljesítményt nyújtják a lányok. Sokat fog jelenteni, hogy minden labdáért megküzdjünk. Keményen készülünk, s bízom abban, hogy jól szerepelünk majd" - fogalmazott.

Döntőbe jutott az ETO
A Népligetben dől majd el a párharc
Hátrányban a Fradi

Forrás: www.haon.hu; www.ftckezilabda.hu



NB I., rájátszás, középső ház, III. forduló

Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE - Alcoa FKC RightPhone
18.00 Békéscsabai Városi Sportcsarnok

A női kézilabda NB I rájátszásában az 5-8. helyért a Budapest Bank-Békéscsabai Előre NKSE együttese az Alcoa FKC csapatát fogadja vasárnap 18 órakor a városi sportcsarnokban.

Bohus Bea, a csabaiak edzője így nyilatkozott az összecsapás előtt: "A fehérváriak három légiósa (Vascsuk, Triscsuk és Amorim), valamint a válogatott Vincze és Szikora kapus a meghatározó ember a vendégeknél. Nagy csatára számítok, a hazai pálya és a hosszabb kispadunk döntheti el a két pont sorsát. Ehhez mindenkinek hozzá kell tennie a magáét a csapatból, és kell három-négy kiemelkedő teljesítmény."

A klubtól kapott tájékoztatás szerint a bosnyák válogatott balátlövő, Ivana Ljubas, a szlovén bajnokság gólkirálynője egyéves szerződést írt alá a lila-fehérekkel. A csabai csapat kétéves szerződést kötött Sipeki Flóra kapussal, aki a Vác játékosa volt, de az Újbudában szerepelt az idén.

Forrás: www.beol.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi