DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYAnFKuS' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Sorsoltak a soros kontinensversenyekre | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Sorsoltak a soros kontinensversenyekre

2011. április 27. 17:15 © handball.hu

Felnőtt nőikézilabda-válogatottunk Azerbajdzsánnal, Fehéroroszországgal és ismét Németországgal csap össze a 2012-es európa-bajnoki kiküldetésért. A junior Eb-n lányaink Lengyelországgal, Horvátországgal és Dániával kerültek egy csoportba.

Mindkét versenynek Hollandia ad otthont
Mindkét versenynek
Hollandia ad otthont
A 2012-es felnőtt Eb selejtezőcsoportjai:

1. csoport
Azerbajdzsán
Fehéroroszország
Magyarország
Németország

2. csoport
a júniusi selejtező 1. helyezettje
Portugália
Szerbia
Románia

3. csoport
a júniusi selejtező 2. helyezettje
Lengyelország
Montenegró
Oroszország

4. csoport
Litvánia
Törökország
Macedónia
Franciaország

5. csoport
Csehország
Szlovénia
Ausztria
Svédország

6. csoport
Olaszország
Szlovákia
Horvátország
Dánia

7. csoport
Svájc
Izland
Ukrajna
Spanyolország

A 2012 decemberében sorra kerülő X. Európa-bajnokságon tizenhat csapat versenyez majd. Hollandia rendezőként, Norvégia pedig címvédőként automatikus résztvevője a tornának. A többi nemzet kvalifikációs tornán juthat ki az Eb-re. A selejtezőkre két részben kerül sor. Az első torna idén június 3-5-ig lesz, amelyen Nagy-Britannia, Izrael, Finnország és Görögország csapatai vesznek részt.

Az idei brazíliai vb európai selejtezőire kvalifikált csapatok kerültek a 2012-es Eb selejtezőinek második részének első három sorsolási kalapjába. A negyedik kalapban Csehország, Litvánia, Olaszország, Svájc, Azerbajdzsán és a júniusi selejtezőtornán első két helyezést elérő két csapat vár a sorsolásra.

A selejtezők második részében hét négycsapatos csoport oda-visszavágós küzdelmeire kerül sor. A csoportok első két helyezettje – összesen tizennégy válogatott – csatlakozik a 2012-es Eb-re a rendező hollandokhoz és az Európa-bajnok norvégokhoz.

A felnőtt Európa-bajnokságot négy városban, Rotterdamban, Almerében, Eindhovenben és Apeldoornban rendezik 2012. december 4. és 16. között. A torna három legjobb csapata jut ki a 2013-as szerbiai világbajnokságra.

Az Eb-selejtező programja:

1. forduló: 2011. október 19-20.
2. forduló: 2011. október 22-23.
3. forduló: 2012. március 21-22.
4. forduló: 2012. március 24-25.
5. forduló: 2012. május 30-31.
6. forduló: 2012. június 2-3.



A junior Eb-csoportok:

A-csoport:
Szlovénia
Románia
Oroszország
Spanyolország

B-csoport:
Ausztria
Ukrajna
Norvégia
Hollandia

C-csoport:
Lengyelország
Horvátország
Dánia
Magyarország

D-csoport:
Szerbia
Svédország
Franciaország
Németország


A junior Európa-bajnokságot augusztus 4-14. között rendezik a hollandiai Amelóban, Arnhemben, Leekben, Maastrichtban és Rotterdamban.

Győzelem az ifi-világbajnok ellen
Kijutottak a lányok az Eb-re
Selejteztek a juniorok
Komoly erőpróba előtt juniorjaink
Második kalapban a magyarok

© handball.hu

További hírek