DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYxxMZ9J' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Elek egy jóval acélosabb Viborgra számít | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Elek egy jóval acélosabb Viborgra számít

2011. február 11. 9:32 © handball.hu

Csupán egygólos hátrányt kell behoznia a Ferencvárosnak a KEK 4. fordulójának visszavágóján, ahol a dán Viborgot fogadja. A csapat trénerével, Elek Gáborral arról is beszélgettük, hogy milyen eséllyel lép pályára a Fradi.

Elek egy jóval acélosabb Viborgra számít
handball.hu: Mesélnél egy kicsit a Viborg elleni dániai meccsről?
Elek Gábor: Kiválóan sikerült megvalósítanunk, amire készültünk. Láttuk, hogy talán a kapusposzton a legsebezhetőbb a Viborg, valamint a két hármas védőjük eléggé leszorul a vonalra, tehát oda vittük a támadás-befejezéseinket, vagy oda próbáltuk meg indítani az előnyszerzéseket, ami a támadójátékunkban nagyon jól sikerült. A védekezésünk viszont kevésbé működött jól, bár azért hozzáteszem, hogy egy igen komoly támadósor ellen kellett ezt megoldanunk, mert a Viborg a belső posztokon igen erős játékosokkal rendelkezik. Voltak jó periódusaink a védelemben, de összességében nem ítélem megfelelőnek, tehát ezen mindenképpen javítanunk kell. A kérdés az, hogy mennyit tanultak a dánok ebből a mérkőzésből, valamint az, hogy mennyit tanultunk mi. Azt gondolom, hogy mind a két csapat a védekezését próbálja majd megerősíteni. A Viborgnál arra számítok, hogy középen érkeznek majd a kilépések elsősorban Zácsik Szandrára, tehát erre majd reagálnunk kell. Nekünk pedig a beálló-átlövő kapcsolatokat és a középre beérkező lövőket kell majd jobban semlegesítenünk.

handball.hu: Több szurkolótok is elutazott Dániába. Milyen volt a hangulat a kinti mérkőzésen?
Elek: Csodálatos, káprázatos! Nagyon jó érzés volt átélni, hogy ennyien, ilyen messze eljöttek utánunk. Mivel a szurkolóinkat a dánok magasra ültették, a meccs után a lányok felmentek hozzájuk megköszönni a buzdítást. Rajtuk kívül a szokásos dán "tapsikolós-örülős" szurkolást lehetett tapasztalni, tehát semmi extrát.

handball.hu: Mekkora erőt adott Nektek ez az eredmény? Nem félsz attól, hogy egy kicsit elbízzák magukat a lányok a visszavágó előtt?
Elek: Attól nem félek. Hallottam, hogy a dánok elkezdték kiénekelni a sajtot a szánkból, de mi nem is igen foglalkozunk ezzel. Vestergaard edző elmondta a nyilatkozataiban, hogy most már mi vagyunk az esélyesek, ám én úgy vélem, hogy még mindig ők azok. Ám nyitott a továbbjutás kérdése, ami nálunk dől majd el, és én hatalmas fegyverténynek tartom, hogy nem futott már Viborgban le a párharc. Egy borzasztó nehéz mérkőzésre, és egy jóval acélosabb Viborgra számítok. Erre a párharcra felkészülve számos mérkőzésüket megnéztem, amelyek alapján el tudom mondani, hogy önmagukhoz képest nagyon átlagos játékot mutattak ellenünk. Azzal számolok, hogy ennél most jobban fognak kézilabdázni.

handball.hu: Carmen Amariei a hétközi dán bajnokin már játszott. Mennyit számít, ha ellenünk is pályára lép majd?
Elek: Biztosan sokat, mert úgy láttam, hogy Skov nem teljesen egészséges. Ačimovič valamiért kevesebb lehetőséghez jutott, pedig vele sok problémánk volt, tehát biztos, hogy egy harmadik balátlövő színre lépése sokat számít, bár nem tudom, hogy Amariei milyen állapotban lesz. Nekünk elsősorban Jurack és a két beálló, Frafjord és Althaus semlegesítését kellene nagyon jól megoldanunk, valamint fontos, hogy lecsökkentsük az eladott labdáink számát, mert ha azokból leindítanak minket, szinte lehetetlenség visszaérni velük.

handball.hu: Mivel töltöttétek a hetet így, hogy nem kellett hivatalos mérkőzésen pályára lépnetek?
Elek: Teljesen átlagos hetet tudhatunk magunk mögött. Vasárnap éjszaka érkeztünk haza, hétfő délutántól pedig a szokásos programunk szerint készültünk. Minden úgy ment, mint egy bajnoki felkészüléskor, mert én nem vagyok híve annak, hogy nagy őrületet csapjunk, mert azzal csak saját magunkat hülyítjük meg. Szerda délután játszottunk egy edzőmeccset a magyar junior válogatottal, ahol nagyarányú győzelmet arattunk. Az első félidőben jó sebességgel kézilabdáztunk, aztán sok cserét hajtottam végre, akkor már nem játszottunk olyan szépen, de összességében az iram volt a legfontosabb, és amikor a sztenderd játékosok voltak pályán, akkor azzal nagyon elégedett voltam.

handball.hu: Kire nem számíthatsz a Viborg ellen?
Elek: Balogh Barbara beleszaladt egy vírusba, nem tudom, hogy mi van vele, hiszen kedd óta nem láttam. A Sportkórházban kezelgetik, éppen várom a telefonját, hogy mi a helyzet vele. Nyilván nagyon rossz állapotban lesz holnap, hiszen sok folyadékot vesztett.

handball.hu: Hány nézőt vártok a mérkőzésre?
Elek: Majdnem biztos vagyok benne, hogy telt házra számíthatunk, nekünk pedig hatalmas előnyt jelent, hogy nyolcan lépünk pályára, a nyolcadik emberünk pedig átsegít minket a nehézségeken. Nem hiszem, hogy a végtelenül rutinos dánokat ez túlzottan meg fogja zavarni, de azért nem mindegy, hogy kongó lelátók előtt, vagy egy ilyen atmoszférában kell játszanunk.



Kupagyőztesek Európa Kupája, 4. forduló, 2. mérkőzés

FTC-Rail Cargo HungariaViborg HK
2011. február 12., szombat 18.00
FTC-FŐTÁV Kézilabda Aréna
Játékvezetők: Alekszander Basmak, Dmitrij Frolov (oroszok)
TV: SportKlub – ÉLŐ

Az első mérkőzésen
Viborg HK - FTC-Rail Cargo Hungaria 34-33 (19-18)



Vestergaard ismét megszólalt
Eldőlt Gulldén és Grubbström sorsa
Vestergaard: Az FTC az esélyesebb
Csupán egygólos hátrányban a Fradi

© handball.hu

További hírek