DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYPceIZg' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Bemutatkozik Franciaország | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Bemutatkozik Franciaország

2010. szeptember 23. 0:03 © handball.hu

Csütörtökön délután 16 órakor a francia válogatott vár a magyarokra a GF Világkupa harmadik napján. Ha Görbiczék sikerrel veszik az akadályt és legyőzik az ellenfelet, a csoport második helyezettjeként a szombati elődöntőbe jutnak.

Bemutatkozik Franciaország
Az eddigi 43 magyar – francia mérkőzésen 29 magyar győzelem, 13 vereség és 1 döntetlen született. Tavaly az utolsó csoportmérkőzésünket játszottuk a kékek ellen a Világkupán, s ezen a meccsen nyolc góllal voltak jobbak a mieink. Az elmúlt Európa-bajnokság csoportmeccsén három góllal nyertek a lányok, és utoljára 2008 októberében veszítettünk a Krumbholz-csapat ellen.

A mostani keretben tizenkét olyan játékos van, aki ezüstérmet nyert a tavalyi kínai világbajnokságon: Pradel, Goudjo, Ayglon, Pineau, Mendy, Baudouin, Leynaud, Darleaux, Dembélé, Deroin, Piéjos és Signaté. Rajtuk kívül a két sérült, Raphaëlle Tervel és Marion Limal, valamint Dancette, Jelic, Vanparys-Torres és Fiossonangaye is tagja volt a vb-második helyezett csapatnak.

Helyükre visszatért Sophie Herbrecht, Nina Kamto és Alexandra Lacrabère, a szövetségi kapitány behívta az Arvor 29 beállóját, Gladys Boudant, a francia bajnok Toulon/St Cyr Var HB fiatal jobbátlövőjét, Marie-Paule Gnabouyou-t, valamint az ifjúsági világbajnokságon negyedik helyet szerzett válogatott balátlövőjét, Audrey Bruneau-t, aki kedden ünnepelte 18. születésnapját.

„Audrey-ban nagy lehetőséget látok a jövőben, ezért nagyon fontos, hogy már most elkezdjük beépíteni őt a csapatba. Marie-Paule szintén erősítést jelent a jobb oldalon. Az elmúlt szezon végén kiválóan játszott a francia bajnokságban, ezért helye van a válogatottban. Továbbá fokozatosan szeretnék újabb fiatalokat kipróbálni, ám ez hosszú folyamat” – nyilatkozta Olivier Krumbholz a francia szövetség honlapján a Világkupa előtt.



A közelmúlt egymás elleni eredményei:

2009. szeptember 24., Aarhus (Világkupa, csoportmérkőzés)
FranciaországMagyarország 16-24 (10-12)

2008. december 7., Szkopje (Európa-bajnokság, csoportmérkőzés)
FranciaországMagyarország 26-29 (14-15)

2008. október 14., Aarhus (Világkupa, csoportmérkőzés)
MagyarországFranciaország 23-29 (11-12)



Franciaország legjobb eredményei:

világbajnokság: aranyérem (2003)
olimpia: 4. hely (2004)
Európa-bajnokság: bronzérem (2002, 2006)

Franciaország legutóbbi eredményei:

világbajnokság: ezüstérem (2009)
olimpia: 5. hely (2008)
Európa-bajnokság: 14. hely (2008)
Világkupa: 4. hely a B-csoportban (2009)



GF Világkupa, 1. csoport, 3. forduló

16.00 FranciaországMagyarország
Aarhus, NRGi Arena

A csoport másik mérkőzése:
20.00 DániaNémetország



2. csoport

14.00 RomániaSvédország
18.00 OroszországNorvégia


"Kellett volna egy-két extra teljesítmény"
Inspiráló vereség a vendéglátótól
Első bezsebelt francia pontok

© handball.hu

További hírek