Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Elek Gábort kérdeztétek

2010. május 25. 9:33 © handball.hu

A handball.hu olvasói a Ferencváros trénerét, Elek Gábort kérdezgették pünkösd hétfőn. Az érdekesebb párbeszédeket cikkünkben közöljük.

Elek Gábort kérdeztétek
sanyesz: Lesznek-e még új igazolások, vagy már kész van a keret? Ja, és amit ki nem hagyhatok.........hogy vagy a pacallal? :-))
Elek Gábor: Nem tervezünk újabb igazolásokat, az eddigi igazoltak és az itt maradók fogják adni a jövő évi keretet. A jó pacalt nagyon szeretem.

Baktai Roland: Mit gondol, az erősítéssel meg tudja szorongatni majd a csapata a Vácot vagy a Békéscsabát?
Elek: Feltétlenül azt gondolom, hogy igen, de én még szeretném ide venni a Debrecent is, akikkel hagyományosan jó mérkőzéseket szoktunk vívni, de egyik sem lesz egyszerű feladat.

Kereszturi Zoltán: Szerinted mi lehet az oka, hogy sokunk kedvence, Szucsánszki Zita nem teljesít olyan szinten a válogatott mérkőzéseken, mint ahogy azt a Fradiban teszi, nem egyszer klasszis teljesítményt nyújtva?
Elek: Véleményem szerint ez több összetevős probléma, egyrészt az ellenfelek sem ugyanazok, mint a magyar bajnokságban, másrészt, amíg a Ferencvárosnál köré építjük a csapatot, addig a válogatottnál csak egy a sok jó játékos közül. Vélhetően az előbbi jobban fekszik neki, de hozzáteszem, hogy az elmúlt időben a válogatottnál is egyre jobban játszik.

Surda64: Mi lesz Mírával a jövő szezonban?
Elek: Mírának a legfontosabb a jövő évben, hogy minél többet játsszon. A bajnokság végére már egész jó szintet mutatott, ezért döntöttünk úgy, hogy olyan helyet keresünk neki, ahol folyamatos játéklehetőséghez jut.

sch0219: Vitathatatlan, hogy a legutóbbi átigazolási időszak legnagyobb fogása Tomori Zsuzsa volt. Kérdésem az lenne, hogy támadásban jobb-, vagy ballövőként kívánod játszatni? Egyébként összeállt már benned a jövő évi kezdőcsapat?
Elek: Kezdésnél biztos, hogy balátlövőt tervezek Neki, de ha a helyzet úgy kívánja, akkor jobbátlövő poszton is előfordulhat. A jövő évi kezdőcsapatról korai még bármit mondani, nyílt a verseny a csapatba kerülésért.

Mezeiné Török Mária: Azt hiszem,hogy Kökényék mindent megtettek, hogy a következő szezonban egy remek kis CSAPAT legyen. De nem lesz gond ismételten a fizetésekkel? Ugye csak kölcsönbe adják Mírát? Nem lehetett volna többet játszatni?
Elek: Ismereteim szerint a fizetésekkel nem lesz probléma, biztos az anyagi hátterünk. Mírát csak kölcsönbe adjuk. Ha az egész bajnokság során úgy játszott volna, mint a rájátszásban, akkor biztos, hogy többet játszattam volna.

szedlacsek47: Milyen cél lesz/van kitűzve a csapat számára a jövő évre nézve? Szádvári Krisztina személyes kedvencem a csapatból. Én, mint szurkoló úgy gondolom nagyon tehetséges és szép jövő előtt áll. Te, mint szakember mit gondolsz róla, és mekkora szerepet szánsz neki a jövő Fradijában?
Elek: A csapat számára feltétlenül a dobogó a cél, és a nemzetközi kupában is minél messzebbre szeretnénk eljutni. Szádvári Krisztina vitathatatlanul tehetséges játékos. Az, hogy jövőre mekkora szerepe lesz, csak Rajta múlik.

Marcell: Megkérdezhetném, Tomori Zsuzsával beszélt már, ha igen, akkor hogyan jönnek ki? Másik kérdésem: ez a csapat képes lehet már megszorongatni az ETO-t? S még valami: A Fradi szurkolók nem csappantak meg egy kicsit az utóbbi két év sikertelenségében?
Elek: Tomori Zsuzsa jó ideje velünk edz, természetesen többször beszélgettem már Vele. Én úgy gondolom, jól ki fogok Vele jönni. Véleményem szerint képesek lehetünk a Győrt megszorítani, bár még ők a tapasztaltabbak. A tavalyi ezüstérmet mi sikernek éltük meg, az idei évben viszont valóban egy kicsit megcsappant a nézőszámunk.

Népliget: Piros érkeztével mi a terved Szamoránsky Anikóval, marad beállóban, vagy kikerül balszélre, amit régebben is játszott? Van-e magyarázata a fiatal játékosainkat ért súlyos sérülések magas számának? Gondolok itt az NB I. ifi, NBI/B miatti túlterheltségre például.
Elek: Szamoránsky Anikó továbbra is beállós marad, bár többet kell küzdenie a csapatba kerülésért, mint az idei esztendőben. A kérdésedben a válasz is benne van, elsősorban a túlterheltség. Ezen a jövő évben igyekszünk változtatni.

Caiero: Most, hogy jól alakul a pénzügyi háttér, azért ugye nem feledkeztek meg az ifi csapat játékosairól, illetve az utánuk következőkről? Ifiben most is van jópár tehetséges játékos! Tehát tervezed azt, hogy a már fent edzőkön kívül valakit még felhozol a felnőtt keretbe??
Elek: Az utánpótlást mindannyian nagyon komolyan gondoljuk, fontos részét képezi a hosszú távú terveinknek. A következő évre nem tervezem újabb játékosok felhozatalát.

Balog Renáta: Ön szerint, mikor érik el azt a Fradival, hogy egy BL-döntős Győrt megszorongassanak, akár meg is nyerjék a meccset? És azt mikor tudja elérni ezzel a fiatal csapattal, hogy a BL-ben is elinduljanak?
Elek: A magyar bajnokságban utoljára mi tudtuk megverni a Győrt, nagyon bízom benne, hogy a következő évben ez újra sikerülni fog. Hosszú távra egyértelmű célunk a BL-indulás, azon dolgozunk, hogy ez minél előbb sikerüljön. Időpontot nem merek jósolni.

Fancsik Mátyás: Azt ugye tudjuk, hogy 3-3 balátlövő és balszélső áll a csapat rendelkezésére!
2-2 "régi" ( Emberovics, Tomori-Szádvári, Szabó) és 1-1 új ( Szarka, Deáki) játékos! A kérdésem az lenne, hogy
1) Nem volt-e pénzkidobás a két új játékos megvétele?
2) Ha már mindenféleképpen szükség volt a vételre, miért a két "régi" játékost küldik kölcsönbe? Hisz Ők (Emberovics és Szabó) már régebben a csapattal edzenek, úgymond be vannak épülve!
Elek: Emberovics és Szabó kölcsönadása egyértelműen azért történik, hogy ők a következő évben minél több NB I-es mérkőzésen léphessenek pályára. Nálunk a lehetőségeik korlátozottak lennének. A fejlődésük érdekében döntöttünk így. Szarka és Deáki még az ifi csapatunknak is fog tudni segíteni.

handball62: 1. Mit szeretne játszatni csapatával, kemény védekezést követő gyors lerohanást, vagy mindenáron támadójátékot, eggyel lőjünk többet, mint az ellenfél szisztémával?
2. Melyik vidéki csapat a legszimpatikusabb Önnek?
Elek: Számomra mindig is az első variáció állt közelebb, de az elmúlt két évben a lehetőségeinkhez kellett alakítani a felfogásunkat. Vélhetően jövőre agresszivitásban, keménységben, határozottságban jelentősen erősödünk. Ennél fogva egyértelműen az első verziót tervezem. A második kérdésére kikerülném a választ, nem szeretnék megsérteni senkit.

csk87: Várhatóak-e még igazolások? Igaz-e, hogy a Fradi tárgyalt Vaschukkal a Valcea-ból?
A másik kérdésem az lenne, hogy az idei év utánra mi a terv, a hosszú távú cél a klubnál? Akár helyezésben, akár bármiben.
Elek: Új igazolások már nem várhatóak. Vaschukkal nem tárgyaltunk. Egyértelműen a BL-főtáblára kerülés, és itthon a győri hegemónia megtörése a cél.

Fancsik Mátyás: Nem lesz sok jövőre a négy balátlövő? Vagy Tomori csak egy évre tervez a Fradival?
Elek: Tomori Zsuzsit nagyon szeretnénk hosszabb távra megtartani. Ő, ha kell, a jobbátlövő posztot is magas szinten tudja megoldani.

Zoli: Deákit azért -is- szerződtették, hogy az ifi csapatban is szerepet kapjon, vagy a felnőttben is játéklehetőséghez jut? Ezt csak azért kérdem, mert nem értem Emberovics kölcsönbe adását. Illetve másik kérdésem az lenne, hogy jövőre cél a bajnoki ezüst? Mit szól a Loki nagy terveihez, hogy jövőre bajnokságot akarnak nyerni? Képesek lesznek megelőzni őket (reálisan a második helyezésért lesznek versenyben velük)? Mert a Loki jövő évi kerete erősebbnek tűnik, mint amilyen a Fradié lesz. Ön mit gondol erről?
Elek: Deáki a felnőtt keret teljes értékű tagja lesz, de kora miatt az ifiben is tud segíteni, mint például Dajka Betti az idei évben. Míra kölcsönadása egy kicsit túl lett lihegve. Valóban jól teljesített a rájátszásban (az alapszakaszban kevésbé), de még nem Tomori- vagy Zácsik-szintű játékos. Ha itt tartjuk, keveset fog játszani, és az a fejlődés, ami az év végére megindult Nála, megáll. Ez senkinek nem lenne jó. Nem kis feladat lesz Számukra, de szeretnénk ehhez mi is hozzá szólni. Köstner Vili az egyik legjobb barátom, szurkolok Neki, de az egymás elleni mérkőzésekre megszűnik a barátság.

Fehér Sólyom: Mások hogyan szoktak segíteni Neked a meccsekre való felkészülésben, és a későbbi kiértékelésében? Édesapáddal szoktál beszélni a meccsekről?
Elek: A mérkőzésekre való felkészülésekre van egy kialakult metodikánk. Több mérkőzést megnézek a leendő ellenfélről, a leghasznosabból készítek egy videó összevágást, amit a csapatnak megmutatok, majd az ott látottakat edzésen legyakoroljuk. Ezt eddig egyedül végeztem, a jövő évtől Novák András a kapus "dolgokat" átveszi tőlem. A mérkőzés kiértékelését abszolút egyedül végzem videó alapján, amit a mérkőzést követő első edzésen ismertetek a lányokkal. Édesapámmal nagyon sokat beszélünk kézilabdáról, remélem még hosszú időn keresztül ez így is marad.

FERENCVÁROS: Kit tartasz a világ legjobb játékosának? Melyik igazolásunkat tartod a leghasznosabbnak?
Elek: Bojana Popovic-ot. Az összes igazolásunkat hasznosnak gondolom. Sorrendet nem szeretnék állítani, nem szeretnék senkit megsérteni.

Fancsik Mátyás: Trufán Noémi az egyik kedvencem! Tudna róla írni valamit? Ön szerint egy Pannon Kupára beférhet a válogatottba? Esetleg bent is maradhat?
Elek: Trufinak ez volt az első komoly éve az NB I-ben. Voltak nagyon jó mérkőzései, ahol döntő szerepet játszott a győzelmekben, de voltak gyenge mérkőzései is. A rájátszásra elfáradt, ami számomra nem meglepetés. Ha nagyobb önbizalommal és hittel fog majd kézilabdázni, még jobb teljesítmény várható Tőle. A későbbiekben lehet esélye a válogatottba kerülésre, de ehhez egyenletesebb teljesítményre van szüksége.

FERENCVÁROS: Dajka Betti mennyi idő múlva lehet felnőtt válogatott? Ilyen erős poszton, ahol (Görbe, ZIZI:), Tilinger, Kovacsics, Ferling, Bognár, Bogdanovics) ennyi remek játékos van, hogy férhet be?
Elek: Valóban a magyar női kézilabdázás legerősebb posztján játszik. Ha továbbra is így fejlődik, előbb-utóbb helyet követel magának a legjobbak között, de ne felejtsük el, hogy ez volt az első olyan éve, ahol meghatározó játékos volt.

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi