Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Összefeszül a Győr és a Békéscsaba

2010. április 7. 8:21

Idén első alkalommal eltérő rendezés szerint bonyolítják le a rájátszás fordulóit. A felsőházba jutott Békéscsaba a Győrrel vív két győzelemig tartó küzdelemsorozatot, melynek első állomása lesz a ma esti találkozó.

Összefeszül a Győr és a Békéscsaba
NB I., Arany Ászok Rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés

Győri Audi ETO KC - Mondi-Békéscsabai ENKSE
18.00, Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
Vezeti: Andorka Miklós, Hucker Róbert
ÉLŐben: www.cunder.hu

A felkészülés mindkét csapat számára hasonló körülmények között történt. A svédek elleni sikeres Eb-selejtezőmérkőzések miatt a csapatok válogatott játékosai – a Békéscsabát tekintve Tóth Katalin, Bódi Bernadett és Szekeres Klára, az ETO-t nézve pedig Kovacsics Anikó, Pálinger Katalin és Vérten Orsolya – az egész hetet a nemzeti együttessel töltötték. Ezután viszont egy rövid felkészülésre volt lehetőségük az együtteseknek.

Bohus Beáta, a békéscsabaiak másodedzője így vélekedik az esélyekről: "A csapat válogatott játékosai fáradtan tértek vissza. Nyikolajenkóék a románokkal küzdöttek meg, Tóth Zsanették Montenegró ellen léptek pályára, és voltak kézilabdázóink a junior és a B-válogatottban is. Hétfőn a védekezést, kedden a támadást gyakoroltuk a bajnok győriek elleni első mérkőzésre. A találkozó egyértelmű esélyese a hazai együttes, mi pedig szeretnénk egy jó mérkőzést játszani. Sajnos Takácsra, Kocsisra nem számíthatunk, és valószínűleg hiányzik a junior válogatottban bokasérülést szenvedett Szögi is. "

Szekeres Klára (a Békéscsaba válogatott átlövője): "A felkészülés nehezebb erre a mérkőzésre, mivel sokan hiányoznak a csapatból. Takács Bettinek a dereka fáj, Kocsis Ági lábát megműtötték, és Szögi Timi sem áll teljesen rendelkezésre. Kedden még edzettünk és videóztunk is, átvettük a taktikai elemeket. A Győr is hasonlóan tud készülni, de azért az otthonukban ők lesznek az esélyesebbek. Szeretnénk egy jó meccset játszani."

„Természetesen a célunk nem lehet más, mint a győzelem megszerzése. A Békéscsaba rendkívül kellemetlen stílusú ellenfél, különösen a védekezése kemény. Emellett a békéscsabai meccsen a játékvezetők hagyták őket türelmesen támadni, így szinte mindig lövőhelyzetig tudták kijátszani az akciókat. Ha mi nem kezdünk el idegeskedni, ahogyan tettük azt legutóbb, akkor azért megtörhetjük őket. Mindenképpen lényeges, hogy sikerélménnyel a hátunk mögött készülhessünk a vasárnapi Bajnokok Ligája-elődöntőre az Oltchim ellen" – mondta Konkoly Csaba, a győriek vezetőedzője, aki úgy látja, a kisebb szünet jót tett a csapatnak.

„A válogatottak két győztes meccsel a hátuk mögött tértek vissza, s formájukra nem lehet panasz, hiszen például Pálinger és Vérten is tevékeny részese volt a svédek legyőzésének. A többiek is lendületesnek, frissnek látszanak az edzésen, ez mindenképpen bizakodásra ad okot" – folytatta a szakvezető, aki úgy tervezi, hogy Görbicz Anitát is pályára küldi szerdán.

„A jelen állás szerint Anita biztosan ott lesz a tizennégy benevezett játékos között, s ha úgy alakul, pályára is küldöm. Szükség van arra, hogy a bajnoki és a BL végjátékára játékba lendüljön, hiszen kulcsszerepet tölt be a csapatban" – tette hozzá Konkoly Csaba.

A győriek irányítója még nem tudta, hogy Konkoly Csaba nevezni szeretné a mérkőzésre, de úgy érzi, kész a játékra.

„A kedd délelőtti edzésen már mindent együtt csináltam a többiekkel, s ez alapján úgy érzem, nincs akadálya a visszatérésemnek. Kicsit hosszú volt a kényszerpihenő, de szerencsére közel sem annyira, mint legutóbb. Próbáltam is innen megközelíteni a dolgot, hogy a hat hónap helyett hat hét volt a kiesett idő. Bízom benne, hogy a jövőben már elkerülnek a sérülések, mert egy kicsit sok volt ebből" – fogalmazott Görbicz Anita.

A klub a szerdai mérkőzés után 20 órától szurkolói ankétot tart a Magvassy csarnok VIP-termében.

A két csapat közötti megegyezés alapján a csabaiak Győrből érkezett kölcsönjátékosa, Kisfaludy Anett nem léphet pályára szerdán. A második mérkőzést április 21-én, szerdán 18 órakor rendezik Békéscsabán.

Forrás: www.elorenkse.hu, www.beol.hu, www.kisalfold.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi