DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY1VcJWz' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST A címvédő csatlakozott a Fradihoz | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A címvédő csatlakozott a Fradihoz

2010. február 27. 17:45 © handball.hu

A Magyar Kupa második elődöntőjében kiderült, hogy az ötszörös győztes Győri ETO-t a bajnoki tabella tizedik helyét elfoglaló Hódmezővásárhely nemhogy megakadályozni nem tudta a fináléba jutásban, de a dolgát megnehezíteni sem.

A címvédő csatlakozott a Fradihoz
Duna Takarék Magyar Kupa, négyes döntő, második elődöntő
ASA-Consolis HNKC
22 (13)
Győri Audi ETO KC
40 (20)
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok, 1000 néző
Játékvezetők: Bujdosó, Tomecskó
Kudor
Koroknai
Tamás
Sopronyi
Fülöp
Wolf
Zsuzsa
Varga
Pomozi
3
7(2)
1
1
4
3
1
1
1
Tomori
Planéta
Vérten
Mravíková
Kovacsics
Brădeanu
Amorim
Spiridon
Deáki
Orbán
Mayer
5
2
5
2
4
4(1)
2
5
6(1)
2
3
Hétméteresek: 4/2 Hétméteresek: 4/2
Kiállítások: 16 perc Kiállítások: 10 perc

Villámgyors gólokkal vette kezdetét a meccs, ahol az első percekben a védekezésre nem túl sok energiát fektettek a csapatok. Az összes vásárhelyi találatra érkezett sorra a győri válasz, és mindre Spiridon jóvoltából, aki magának jegyezte az első négy hazai gólt. Lassan aztán lenyugodtak a kedélyek, és az utolsó, 3-3-as egál után nem sokkal már 4-8-ra elhúzott az ETO. Emellett azonban Bradeanu már a 12. percben megkapta második kétperces büntetését. A győriek gyors lerohanásokkal, és szélsőik, Mravíková és Vérten ügyesen megjátszásával a 17. percre már hét gólra növelték fórjukat (6-13), amihez semmi különöset nem kellett tenniük, csak hozni kényelmesen a tőlük megszokottat. A műtéte után ezen a mérkőzésen visszatérő Tomori is pályára lépett, a védekezésben vállalva szerepet, és bevetésre került a fiatal Planéta Szimonetta is, mindketten góllal mutatkoztak be. A vásárhelyieknél Koroknai ekkor szinte egymaga gyártotta a találatokat. A kisalföldieknél a hibák is bőven belefértek a hat-hétgólos vezetés mellé. Félidőben: 13-20.

A második játékrészre Oguntoye került a Győr kapujába, mezőnyben pedig Orbán és Mayer kapott szerepet. Kovacsics második büntető-kísérletét is elrontotta, így azután Bradeanu állt oda a hétméteres vonalhoz. A túloldalon – a találkozón először – Koroknai is hibázott. A 42. percig kellett várni a hazai drukkereknek csapatuk előnyének kétszámjegyűre növekedésére (16-26), ám ezt egy ijedtség követte, mikor az egy érkező labdáért a pálya negyedéig kirohanó Oguntoye Fülöppel ütközött. Sérülés szerencsére nem történt, megmozdulását viszont kétperces kiállítással jutalmazták. Ezután Pomozi és Mayer páros kiállítása borzolhatta volna a kedélyeket, de a győri drukkereknek nem volt izgulnivalójuk, a vásárhelyiek pedig csapatuk játékától függetlenül is hatalmas hangorkánnal kísérték a látottakat (48. perc: 17-32). Nem volt elég a Dankó-lányok baja, ez még egy kettős emberhátránnyal is tetéződött, amit az sem könnyített meg, hogy az ETO már szinte teljes cseresorral volt a parketten. A vendég-szurkolók a „húsz-húsz-húsz” rigmussal örvendeztek együttesük huszadik találatának, cseppet sem törődve a kapott gólok számával. Az utolsó percek már csak az egyéni gólok számának gyarapításáról szóltak, a 22-40-es végeredmény pedig magáért beszél.

A holnapi, 13.45-kor kezdődő bronzmeccsen így a Békéscsabával méri össze erejét a Vásárhely, a 16 órakor megrendezendő döntőben pedig a Ferencváros vár a Győri ETO-ra.

Keményen megharcolt az FTC a döntőért
A Kupa-címvédő otthonában a bravúrért

© handball.hu

További hírek