DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY3qqSiO' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Pedersen lesz Lunde utódja | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Pedersen lesz Lunde utódja

2010. február 23. 0:44 © handball.hu

A Viborg megtalálta a kiváló norvég kapus utódját, Christina Pedersent. A dán válogatott hálóőr Bager Duéval közösen látja majd el feladatát. A következő másfél-két hónapra azonban gondja is akadt a klubnak: pótolni Anja Althaust.

Pedersen lesz Lunde utódja
A Viborg HK bemutatta a következő szezon új kapuspárosát: a jelenleg az FCK kapuját védő Christina Pedersent, valamint szülési szabadságon lévő Louise Bager Duét.

Peter Cassøe, a klub képviselője a következőket nyilatkozta: „Nagyon büszkék vagyunk az új kapusduóra, amely a jövő évtől erősíteni fogja a viborgi csapatot. Elhatároztuk, hogy ezután a dán játékosokra fogunk alapozni, és ez az igazolás is ezt támasztja alá. Biztos vagyok benne, hogy jól fogják majd tenni a dolgukat”.

Christina Pedersen kétéves szerződést kötött a Viborggal, és már nagyon várja, hogy új csapatánál játszhasson: „Nagy reményekkel tekintek az új szezon elé. Olyan csapatban fogok játszani, ahol sok tehetséges, ismert játékos lesz a csapattársam, így nagy kihívás lesz a velük való munka. Ugyanakkor örülök, hogy újra együtt játszhatok Louiséval, akivel jól ismerjük egymást a junior válogatottból, és akkori emlékeim szerint nagyon jól tudtunk együttműködni” – mondta a válogatott kapus.

Louise Bager Due újabb három évre hosszabbított a Viborggal, és reméli, hogy a jövő szezon kezdetén már visszatérhet és játszhat. Gyermeke születését jövő hónapra várja. „Nagyon várom az elkövetkező három évet a klubnál. Szeretem a csapatomat és a várost, és tudom, hogy nagy kihívások várnak rám. Christinát jól ismerem. Olyan kapus, aki megszokta már, hogy egy másik jó játékossal ossza meg a posztot. Jól tudunk majd együtt dolgozni” – nyilatkozta Bager Due.

Szomorúbb hír a Viborg HK háza tájáról, hogy a vasárnap esti, Oltchim Rm. Vâlcea elleni vesztes meccsen a csapat egyik meghatározó játékosa, a védelem alappillére megsérült egy, Patricia Vizitiuval való ütközésnél. Az orvosi jelentések szerint Anja Althaus térdsérülést szenvedett, ahol a térdszalagok nem sérültek, de a porc és egy ízületi szalag igen, így nagy valószínűséggel hat-nyolc hét kihagyás vár a német beállóra.

Mivel Lene Lund Nielsen terhes, így a beállóban csak a reaktivált Karen Smidt maradt a poszton. A klub honlapján még megemlítik a fiatal, tizenhét éves Mathilde Kristensent, aki az ificsapat tagja, és a rutinon kívül minden adottsága megvan, hogy a felnőtt csapatban játszhasson.

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)

Újra kikapott a címvédő
Lunde reméli, jó páros lesznek Pálingerrel
Lunde egyre közelebb az ETO-hoz?
Smidt újra az élvonalban

© handball.hu

További hírek