Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Ferencvárosi állásfoglalás a rendbontásról

2010. február 5. 7:47 © handball.hu

Alább olvashatjátok a Békéscsaba-FTC mérkőzésen történt szurkolói attrocitásokkal és rendbontással kapcsolatos hivatalos ferencvárosi állásfoglalást, mely tartalmazza a csapat vezetőinek és érintett játékosainak nyilatkozatait.

Ferencvárosi állásfoglalás a rendbontásról
Kökény Beatrix ügyvezető:
"Információim szerint a kispad mögötti részről köpködték a játékosainkat és a szakembereinket, Szucsánszki Zitát elfogadhatatlan módon minősítették verbálisan, mikor végleg kiállították a játékvezetők. Trufán Noémit pedig a mérkőzés lefújását követően fejbe dobták egy pénzérmével - meg is sérült ennek következtében. Elek Gáborék azonnal jelezték a kispadtól jelezték a zsűriasztal felé, hogy mi történt. Jelenleg van több csapatnál is ilyen közönség - sajnos ide tartozik a Fradi szurkolóinak egy része is -, éppen ezért jó lenne egységesen fellépni ezek ellen, és elérni, hogy ne váljanak a sportmérkőzések részévé. Békéscsabán is volt korábban szurkolói rendbontás miatt pénzbüntetés, így elképzelhetőnek tartjuk, hogy lesz a szövetség részéről retorzió a történtekkel kapcsolatban. Természetesen ezt eldönteni nem a mi tisztünk. Meg kell hagyni, hogy a zsűrinek az első jelzésekre is erélyesebben kellett volna fellépnie - akár felkérni a szurkolókat a tevékenység beszüntetésére, akár a biztonsági szolgálat segítségét kérni, ahogy ezt a Fradi-csarnokban szükség esetén meg is szoktunk tenni hasonló helyzetben."

Elek Gábor vezetőedző:
"Nagyon tisztelem a békéscsabai csapatot, le kell szögezni, hogy jó a kapcsolat a két klub közt. Mindezek mellett, azért, ami ott történt, a Fradi csarnokát bezárnák. Kíváncsian várom tehát a két versenybírónak az álláspontját, és hogy vajon miért nem tették meg ezzel kapcsolatosan a bejegyzésüket a mérkőzés jegyzőkönyvébe - ha ez az állítás igaz. Szucsánszkinak nyomdafestéket nem tűrő bekiabálásokat címeztek a szurkolók, ekkor jeleztem a zsűriasztal felé, hogy ha ez ellen nem lépnek fel, levonulunk a pályáról. Semmi nem történt: a szurkolók folytathatták a tevékenységüket, ráadásul dobálni is kezdtek. Még a találkozó alatt repült el a fejem mellett - a bérletes szektorból, a hátam mögül tehát - egy csomag töltött cukorka, de érkezett a pályára flakon is. A végén Trufán Noémit találták el a fején. Szerencsére nem komolyabb a sérülése, de le kell szögezni, hogy okozhatott volna komolyabb gondot is, függetlenül attól, hogy a pénzérme nem a B-közép felől érkezett a pályára. Ami engem érdekel - ha tényleg nem került ez megemlítésre a versenybírók, tehát nem a játékvezetők jelentésében, akkor ugyanígy cselekedett volna-e a két versenybíró a Ferencváros pályáján is? Emlékezhetünk arra, hogy mikor szotyolával - tehát egy nem kemény tárggyal, mint a pénzérme - megdobták a Kékes-Kékes játékvezető párost, egész szektort záratott le a szövetség szurkolói rendbontás címén."

Trufán Noémi, az FTC átlövője:
"Miután lefújták a meccset, a lányokkal épp pacsiztunk, és készültünk a szurkolóinkhoz menni, megköszönni a buzdítás, mikor - ahogy oldalra fordultam - eltalálta a fejemet egy pénzérme. Már a mérkőzés alatt is dobáltak be dolgokat a hazai szektorból, Szádvári Kriszti volt az, aki ledobta a pályáról a beesett keménycukros zacskót, tartalmával együtt. Szerintem egyáltalán nem etikus és elfogadható az, ami Békéscsabán történt. Még ha mérges is egy szurkoló a saját vagy a vendégcsapat játékosaira, nem lehet megoldás, hogy megdobálja. Nem normális, hogy ilyen módon reagáljanak, ha nem a szurkolók által elvárt szinten szerepelnek a játékosok az adott napon. Úgy gondolom, ha ez az atrocitás a Ferencváros pályáján történik, gond nélkül bezárnák akár több mérkőzésre is - ahogy történt ez tavaly, mikor a Debrecen elleni találkozón történtek után a Győrt zárt kapuk előtt fogadták a lányok. Nem tudom, lesz-e ennek bármilyen következménye a békéscsabaiakra nézve, de mivel több játékost is eltaláltak - a legtöbbüket a lábukon - pénzérmékkel, remélem, hogy lesz visszhangja a történteknek."

Szucsánszki Zita, a Ferencváros csapatkapitánya:
"Gusztustalannak tartom, ami történt. Sportolók vagyunk, ráadásul nők, és bár szólásszabadság van, nem tartom elfogadhatónak, hogy szurkolók játékosokat dobáljanak meg - történjék ez bármelyik kézilabda csarnokban is. Remélem, a szövetség következetesen fog dönteni, és ahogy korábban máshol, úgy Békéscsabán is lesz a történéseknek következménye. Ilyen szurkolói rendbontásért, ha az a Fradi pályáján történik, biztosan zártkapus mérkőzéses büntetést szabna ki a szövetség a csapat felé. Azt pedig, hogy Bódi megsérült, sajnálom, egyáltalán nem szándékoztam sérülést okozni neki, de végül a mentő nélküle ment el, annak ellenére, hogy hordágyon vitték le. Szerencsére nem komoly a sérülése, ha jól tudom, kívánom neki, hogy gyorsan rendbe jöjjön.

Pontot mentett a Csaba

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi