Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Négy bajnoki hatkor

2009. október 28. 7:27

Szerdán 18 órai kezdettel nyolc NB I-es csapat is pályára lép: a Siófok az Alcoa együttesét, a Debrecen a Vácot, a Ferencváros a Győrt, a Békéscsaba pedig a Hunniát fogadja.

Négy bajnoki hatkor
NB I., alapszakasz, 8. forduló

18.00 Siófok KC - Alcoa FKC
Siófok Beszédes J. Ált. Isk.
Vezetik: Nagy Ferenc, Túróczy József

A Siófok bravúrosan mutatkozott be az élvonalban, hiszen az első három mérkőzését megnyerte, de azóta mind az öt meccsét elveszítette. Hazai pályán eddig két győzelem és két vereség a mérlegük: egy góllal verték a Kiskunhalast, majd nagy meglepetésre nagyon biztosan a Hódmezővásárhely csapatát. A Debrecen ellen is sokáig szorosan tudták tartani a meccset, de végül hétgólos vendégsiker született. Szombaton a Ferencváros járt a Beszédes József Általános Iskola csarnokában, és nagy küzdelemben két góllal győzte le a hazaiakat.

A fehérváriak első siófoki tétmérkőzésén nemcsak a két klub vezetőinek a jó kapcsolata miatt vár igazi presztízscsata a felekre. A Siófok KC-ből a 2005-ben EHF-kupát nyert Sterbik Andrea, valamint Tóth Maja és Kiss Olívia is játszott korábban Fehérváron, az akkor még Cornexi néven ismert csapatban.

Forrás: www.fkc.hu



18.00 DVSC-Aquaticum - Váci NKSE
Hódos Imre Sportcsarnok
Vezetik: Kisfalvi István, Péli Sándor

Elég a tabellára nézni, s egyértelmű, hogy nagyon fontos mérkőzés vár szerdán a Lokira. A 10 ponttal harmadik helyen álló DVSC-Aquaticum fogadja a kilenc szerzett pontjával az egy pozícióval hátrébb tanyázó Vácot. Azt a Duna-parti csapatot, amely a nyáron alaposan átalakult, pontosabban megerősödött. Érkezett az egykori ferencvárosi sikerkovács, ex-szövetségi kapitány, a legutóbb a Hypo NÖ kispadján ülő edző, Németh András, valamint (hogy csak a legnagyobb fogásokat említsük) Tóth Tímea, Herr Orsolya és Lucia Uhráková. Utóbbi az elmúlt szezonban még a DVSC csapatkapitányaként szerepelt, azaz jól ismeri a csapat nagy részét.

"Lucia Uhráková mindig veszélyes, ha ismer valakit, ha nem" - jellemezte egykori játékosát Bakó Botond, a DVSC trénere. "Ő az egyik motorja a Vácnak, védelemben, lerohanásban, és felállt fal elleni támadójátékban egyaránt. Lulu bármely csapatba beférne, nagy hasznára van jelenlegi együttesének is. Teljesen más mérkőzés lesz ez, mint a szombati" – folytatta a Loki szakvezetője. "Egy minőségi kézilabdát játszó, jól felkészített, fegyelmezett ellenféllel találkozunk. Komoly szinten kell játszani ahhoz, hogy eredményesek lehessünk, s megszerezzük a nagyon fontos két bajnoki pontot."

"Természetesen tisztában vagyunk a meccs súlyával, ennek megfelelően készülünk a szerdai találkozóra" – kezdte a beszélgetést Juhász Gabriella, a DVSC–Aquaticum balszélsője, aki rögtön leszögezte: a debreceniek számára csakis a győzelem elfogadható a rangadón.

"Ha azt játsszuk, amit tudunk, akkor nem lehet baj, és megszerezzük a bajnoki pontokat. Ha csapatként funkcionálnunk, pontosan kézilabdánunk és a lerohanásokat biztos kézzel lőjük, akkor a kifejezetten erős Vácot is legyőzzük. A riválisban több olyan játékos is akad – gondolok itt elsősorban Tóth Tímeára, Lucia Uhrakovára és Temes Bernadettre –, akik ha jó formában vannak, megkeserítik az ellenfél csapatát. Kielemeztük a váciak játékát, amin egyértelműen érződik Németh András keze munkája: mindenkinek megvan a saját feladata, amit valamennyien maximális pontossággal próbálnak végrehajtani."

A gólerős debreceni játékos kitért arra is, hogy a Lokit a közelmúltban sújtó sérüléshullám nem igazán befolyásolta az öltözői hangulatot, mivel sérülések, betegségek voltak, vannak és lesznek is minden gárda életében, ezzel együtt kell tudni élni. Ráadásul most már majdnem teljes a keret, azaz a lehető legjobb előjelekkel várja a DVSC a találkozót.

Forrás: www.dvsckezilabda.hu és www.haon.hu



18.00 FTC-RightPhone - Győri Audi ETO KC
Kőbányai úti Olimpiai Központ
Vezetik: Kékes Csaba, Kékes Pál

A tabella első helyén tanyázó, és még veretlen győriek a Ferencváros népligeti otthonába utaznak a hétvégi, Itxako elleni Bajnokok Ligája-találkozó "előjátékaként". Bár egyértelműen a vendégek a találkozó esélyesei, a bajnokságban jelenleg ötödik Fradi-lányok hazai pályán bármikor, bárkit meglephetnek.



18.00 Mondi-Békéscsabai ENKSE - Hunnia KSK
Békéscsabai Városi Sportcsarnok
Vezetik: Herceg József, Wiedemann Viktor

A szponzorait, kézilabdázóit és vezetőedzőjét elvesztő fővárosiak mindössze három felnőttkorú játékossal, Selenka Szilviával, Lázár Szilviával és Kószó Andreával érkeznek a Viharsarokba. A meccs kimenetele így nem lehet kérdéses, Mátéfi Eszterék nagy különbségű győzelmet arathatnak a Hunnia ifjúsági és serdülő játékosai ellen.

Hárman maradtak a Hunniában

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi