Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Trauma esetén sem pánikolnak

2009. szeptember 30. 15:02 © handball.hu

Az FTC csapata csütörtök reggel Ungvárra utazik, hogy a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében harcoljon a főtáblára kerülésért többek között – Elek Gábor szavaival élve – a világválogatott FCK ellen.

Trauma esetén sem pánikolnak
„Jó állapotban vagyunk, mindössze egyetlen tényező nehezíti a helyzetünket: Emberovics Míra részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, ami szerencsére szépen javul, de így is csak szerda délután kezdte el a könnyített edzéseket” – adott helyzetjelentést Elek Gábor, a zöld-fehérek vezetőedzője.

handball.hu: Hogy mozognak a lányok a tréningeken?
Elek: Nagyon becsületesen dolgoznak! Komolyan mondom, hogy öröm ezzel a csapattal együtt létezni, mert amióta én vagyok az edző, nem volt olyan problémám, hogy ne akarnának edzeni, ne csinálnának mindent a lehető legnagyobb intenzitással. Jelentős problémát Zácsik Szandra elvesztése mellett leendő legnagyobb ellenfelünk, az FCK jelent. Első lépésben Emberoviccsal próbáljuk meg pótolni Szandrát, ha ő nem lesz megfelelő állapotban, akkor pedig Szucsánszkival. Nagyon fiatal gárdával utazunk Ungvárra, ezeknek a játékosoknak egyben jó tapasztalatszerzés is lesz a túra. Ahogy ismerem a lányokat, mentális, morális problémáink nem lesznek. Remélem, a három mérkőzés során nem esik ki senki sem a sorból, mert nem szeretnék jövő héten lila örömöt látni a Népligetben!

handball.hu: Mit tudunk a soron következő ellenfelekről?
Elek: Az ukrán Szmartról semmit, mert semmilyen anyagot nem sikerült begyűjtenünk, így „vakon” kézilabdázunk ellenük. A svájci Brühl a nyáron több magyar együttessel is megmérkőzött. Úgy gondolom, hogy nem szabad problémát jelenteniük, de ezzel persze azért óvatos vagyok. A Koppenhágát világválogatottnak gondolom: a balszélső Szavics, a balátlövő Krause, középen Lungu, jobbátlövőben Riegelhuth, Melgaard a beálló poszton, jobbszélen Turay, a kapusban pedig Pedersen. Több nemzeti válogatott kiegyezne egy ilyen sorral.



handball.hu: Hogy gondolod, most jó formában van az FCK? Hiszen tavaly még nem igazán állt össze csapatként.
Elek: Eddig egy mérkőzésüket láttam az Odense ellen, ott kifejezetten jó benyomást tettek rám. Kedden a Viborgot nyolc góllal verték meg, ez igen figyelemreméltó eredmény, még akkor is, ha tudjuk, hogy Vibogban gondok vannak, és tartalékos a csapat. Nem fogunk feltett kézzel pályára lépni, de az esélyek kisebbek a mi oldalunkon. Akkor sem fogunk kétségbeesni, ha valami óriási trauma ér minket kint, továbbra is a feladatainkra koncentrálunk majd.

handball.hu: „Egy mérkőzésen minden csapatot meg lehet verni” - mondtad pár héttel ezelőtt, de akkor még nem tudtuk, hogy Szácsik ideiglenesen kiválik a keretből. Még mindig ezen a véleményen vagy?
Elek: Igen, még mindig tartom ezt az állításomat. Tavaly nagyon szép idényt hagytunk a hátunk mögött, mégis ki tudtunk kapni Kiskunhalason, ugyanakkor a bivalyerős Győr vereséget szenvedett a Népligetben. Ez csakis fiatalságunknak, rutintalanságunknak köszönhető. Igaz, hogy a szélsőink és a kapusaink kicsit idősebbek, de a dolgok nagy része nem ott dől el.

handball.hu: Mit gondolsz, jól jött ez a másfél-két hét pihenő?
Elek: Is-is. Szandra kiesésével igen gyorsan rendeznünk kellett a sorainkat egy kicsit más irányba. Komoly gólvágót veszítettünk el, ezért változtatnunk kellett, más stílust kellett felvennünk, bár én Emberovics Mírában töretlenül hiszek, hiszen a képességei alapján nagyon nagy út állhat előtte. A gyakorlásra tehát most igen jó volt ez a másfél hét. Lejátsszuk Ungváron a három selejtezőmérkőzést, utána szerdán a Békéscsabával mérkőzünk meg, majd ismét lesz két hetünk arra, hogy tovább építkezzünk. Talán azt mondanám, hogy jelenleg inkább előny volt a pihenő.

A handball.hu a selejtező mindhárom napján a helyszínről jelentkezik!



A BL-selejtező menetrendje:
(magyar idő szerint)

Október 2. (péntek)
15.00 FTC-RightPhone – HK Szmart
Vezeti: Zigmārs Stoļarovs, Renārs Līcis (lettek)

17.00 FCK HåndboldLC Brühl Handball
Vezeti: Peter Brunovský, Vladimír Čanda (szlovákok)

Október 3. (szombat)
15.00 LC Brühl HandballFTC-RightPhone
Vezeti: Zigmārs Stoļarovs, Renārs Līcis (lettek)

17.00 HK Szmart – FCK Håndbold
Vezeti: Peter Brunovský, Vladimír Čanda (szlovákok)

Október 4. (vasárnap)
11.00 FTC-RightPhoneFCK Håndbold
Vezeti: Peter Brunovský, Vladimír Čanda (szlovákok)

13.00 HK Szmart – LC Brühl Handball
Vezeti: Zigmārs Stoļarovs, Renārs Līcis (lettek)

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi