Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

„A sors néha nagyon igazságtalan”

2009. május 8. 19:22 © handball.hu

A Viborg HK magyar légiósa, Kovacsicz Mónika számára igazán különös pikantériája van az idei BL-finálénak, hiszen pont azzal a Győri ETO-val kell farkasszemet néznie, amely csapattal az ott eltöltött évek alatt igazán sok sikert élhetett meg.

„A sors néha nagyon igazságtalan”
handball.hu: Hogy érzed magad Viborgban, mennyire jött be a dániai légióskodás?
Kovacsicz Mónika: Igazán remekül, hiszen már az első itteni évemben kupagyőztes lettem, és esélyem van arra, hogy klubommal a dán bajnoki és BL-címet is megszerezzük, tehát nyugodtan kijelenthetem, úgy alakultak a dolgaim, ahogy azt megálmodtam.

handball.hu: Hogy állsz a dán nyelvvel? Mennyire barátságosak az ottaniak egy légiós játékossal?
Kovacsicz: Hetente több alkalommal nyelvórákra járok, és elég jól megértetem magam a csapattársaimmal. Sokat segített Bojana Popović, akivel az első pillanattól tudtam kommunikálni. Mivel a csapatban sok az idegenlégiós, akik hasonló nehézségekkel küszködtek, hamar szót értettünk egymással. Nagyon kedvesen fogadtak az "igazi" dánok is, mint Skov vagy éppen Mikkelsen.

handball.hu: Mennyi játéklehetőséghez jutsz?
Kovacsicz: A bajnoki meccseket nagyjából „feleztük” Varzaruval, míg a nemzetközi összecsapásokon ő játszott többet, megérdemelten, mert remek formában volt. Rengeteg mérkőzést játszottunk ebben az évben, így mindkettőnknek volt lehetősége bizonyítani.

handball.hu: Mennyire érzed magad fáradtnak a szezon végére?
Kovacsicz: Bár nehéz évad van mögöttem, annyira nem fáradtam el, hiszen kevesebbet voltam játékban, mint otthon. Jól jön ez most, hiszen hat-hét nagyon fontos meccs vár még rám, BL-döntők, dán bajnoki finálék és természetesen a válogatottal a világbajnoki selejtező meccsek.

handball.hu: Követed a magyar bajnokságot? Ha igen, mi a véleményed az idei szezonról?
Kovacsicz: Mivel az összes magyar csatornát tudjuk nézni, teljesen képben vagyok a bajnoki történésekből. Úgy gondolom, az ETO kiemelkedik a mezőnyből, de kellemes meglepetés számomra a fiatal Fradi jó szereplése, néhány botlásuk ellenére is.

handball.hu: Gondoltad volna a szezon elején, hogy egészen a BL-döntőig meneteltek?
Kovacsicz: A Viborgnál mindig fontos elvárás a lehető legjobb Bajnokok Ligája-szereplés, kiemelten igaz volt ez ebben az idényben, a tavalyi botlást követően. Öröm számomra, hogy ezt a nehéz feladatot sikerült teljesítenünk.

handball.hu: Könnyebbségnek, vagy nehézségnek érzed, hogy az ellen a Győr ellen tudnád megszerezni életed eddigi legnagyobb klubcsapatbeli sikerét, ahol olyan sok évet töltöttél? Egyáltalán milyen érzésekkel fogsz pályára lépni?
Kovacsicz: Próbálok nem foglalkozni azzal, ki az ellenfél a fináléban. Úgy lépek pályára, hogy nyernünk kell, hiszen itt állunk egy olyan siker kapujában, amely minden kézilabdás álma.

handball.hu: Hogyan értesültél Anita sérüléséről?
Kovacsicz: Élő egyenesben láttam az Interneten. Nagyon sajnálom, hogy egy ilyen fantasztikus BL-szereplést követően a legfontosabb mérkőzéseken nem játszhat. A képernyő előtt abban reménykedtem, hogy nem lesz súlyos a sérülése (főleg azért is, mert csapattársak vagyunk a válogatottban), és pályára tud lépni szombaton, de a sors néha nagyon igazságtalan...

handball.hu: Hogyan fogadták a csapattársaid a hírt?
Kovacsicz: Mivel szerdán egyéni edzést tartottunk, a többiek csak csütörtökön kérdezősködtek Görbe sérüléséről. Hihetetlennek tűnt számukra, hogy egy ilyen fontos meccs előtt pár nappal bajnokit kellett játszani az ETO-nak. Nyugodtan kijelenthetem, nagyon sajnálják, hogy Anita nem lehet a pályán Aalborgban. Játéka hiányozni fog az igényes dán szurkolóknak is.

handball.hu: Igaz, hogy a dánok attól félnek, hogy a hírekkel ellentétben szombaton mégis pályára lép majd Görbicz?
Kovacsicz: Dániában is ismert Görbe fantasztikus akaratereje és fájdalomtűrő képessége. Mivel nem tudták, mennyire súlyos a sérülése, sokan arra számítottak, hogy szombatra rendbe jön. Senki nem gondolta, hogy csalafintaság van az eset mögött, ezt inkább az újságírók tették hozzá...

handball.hu: Milyen eredményt vársz a BL-döntőtől?
Kovacsicz: Természetesen hiszek a győzelmünkben, annak ellenére is, hogy Európa egyik legjobb csapata az ellenfelünk. A sport azonban pont attól szép, hogy bármi megtörténhet. Nagy csalódás lenne számomra a kudarc, de talán könnyebben viselném el, mintha egy más országbeli ellenféltől szenvednénk vereséget.

"'Egymásért, Anitáért összefogunk"
Konkoly: Szó sincs róla, hogy feladnánk
Mi újság a Viborg háza táján?
Bemutatkozik a Viborg
Görbicz nem játszhat szombaton

© handball.hu
Fotók: Csíkfalvi Zsolt

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi