Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A Fradi a mérleg nyelve

2009. március 27. 12:30

Pénteken játssza az alapszakasz utolsó mérkőzését az FTC csapata, amely a Békéscsabához látogat. Elek Gábor nagyon nehéz mérkőzésre, de győzelemre számít.

A Fradi a mérleg nyelve
Felettébb izgalmasnak ígérkezik a bajnokság alapszakaszának az utolsó fordulója, legalábbis békéscsabai és székesfehérvári szempontból. Ugyanis a lényegi kérdések már eldőltek, kivéve azt, hogy a rájátszás felsőházának a Győr, a Debrecen és a Ferencváros mellett melyik csapat lesz a negyedik tagja? A jelenleg negyedik helyen álló Békéscsaba, vagy a Fehérép Alcoa FKC?

A kérdés már pénteken eldőlhet, amikor is az alföldi csapat a Ferencvárost fogadja, amíg a fehérváriak szombaton 18 órakor a tabellán utolsó helyezett Vasast látják vendégül. A Békéscsabának már egy döntetlen is jó az üdvösséghez, hiszen azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény számít, s ők oda-vissza legyőzték az FKC-t. Viszont ha a tabellán harmadik helyezett Fradi idegenben nyer - amennyiben lesz rá késztetésük Szucsánszkiéknak -, úgy a Fehérép Alcoának nincs más teendője, mint a pénteki eredmény ismeretében eleget tenni a papírformának...

"A Fradi már győzött a héten Békéscsabán, remélem holnap este egyről a kettőre lépünk. Mi már biztos harmadikok vagyunk az alapszakaszban, viszont a Békéscsabának mindenképpen nyernie kell a negyedik hely megszerzéséhez. Ha ugyanis nem nyernek, akkor a Fehérép Alcoa lesz a negyedik. Hallottam már mindenféle pletykákat, hogy a Csabának adjuk le a pontokat, meg olyat is, hogy a fehérváriaknak. Természetesen egyik sem igaz. Mi mindenképpen győzni megyünk Békéscsabára, hisz sportemberek vagyunk. A Fair Play nálunk mindennél fontosabb. Én is kíváncsi vagyok, hogy holnap milyen teljesítményt nyújtanak a lányok, hiszen a Dunaferr elleni győzelmünk az ismert okok miatt nem volt mérvadó. A legnagyobb probléma, hogy nem azon a sebességen játszunk, ahogy szoktunk, és amivel eredményesek tudunk lenni. Az biztos, hogy nem leszünk még 100%-os formában, de a fehérvárinál biztos, hogy jobb játékot fogunk produkálni. Ismerem a játékosaimat, és hiába beszélünk erről napok óta, mégis azt hiszem, hogy tudat alatt bennük lesz, hogy számunkra ez már egy tét nélküli meccs. Nem úgy a Békéscsabának, amely, ha megszerzi a negyedik helyet, egy óriási sikert ér el, amire szerintem előzetesen ők nem is számítottak. Hangsúlyozom: mindenképpen győzni szeretnénk" - mondta Elek Gábor, a fővárosiak vezetőedzője.

Egyébként óriási az érdeklődés a mérkőzés iránt: a csabai klub szerda reggel kezdte elővételben árusítani a jegyeket, és egy nap alatt több száz belépőt vásároltak meg a szurkolók. A Hetes Kft. Munkácsy utcai sportáruházában egészen péntek estig lehet jegyeket kapni, a Városi sportcsarnokban pedig péntek reggel 10 órakor kezdték meg a tikettek árusítása. A mérkőzésen négy pénztár lesz nyitva, kettő az "A" oldalon és kettő a "B"oldalon. A klub arra kéri a szurkolókat, hogy aki teheti, elővételben vásárolja meg jegyét, mert így elkerülheti a sorban állást. A beléptetés a szigorú biztonsági intézkedések miatt lassabb lesz a megszokottnál, így tanácsos időben érkezni a találkozóra. A vendégszurkolók számára a "B" oldalon különít el a klub egy lelátórészt, a Ferencvárostól kapott hivatalos tájékoztatás szerint hetven drukker érkezik a fővárosból a mérkőzésre.

A békéscsabaiak sikeredzője, Mátéfi Eszter így vélekedett az esélyekről: "Egy sportember, már pedig a Ferencváros nőikézilabda-csapata ilyen emberekből áll, mindig győzni, mindig nyerni akar. A tét éppen minket nyom. A vendégek, történjék a péntek esti csabai találkozón bármi, biztos harmadikok. Csapatom egész héten példamutatóan készült a mérkőzésre, elvégezték az előírt edzésmunkát. Még videózni fogunk a csapattal, és néhány taktikai elemet átveszünk. A sérült Ancsin Tímeán kívül mindenki rendelkezésre áll, és most valóban nagyon sokat jelent, hogy hazai pályán lépünk fel. Nagy támogatást kapunk a hazai szurkolóktól, és nekünk is nagyon sokat jelent, hogy a közönségünk előtt játszhatunk. Örömmel hallottam és olvastam, hogy elővételben milyen nagy számban fogynak a jegyek. Jó esélyünk lehet arra, hogy teltházas mérkőzést játszhassunk. Abban a csarnokban, ahová hosszú ideje nagyon jó hangulatot varázsol a közönség. Mindent megteszünk a győzelemért. A lányok tisztában vannak a találkozó tétjével, és tudják, hogy nehéz hatvan perc vár rájuk."

Forrás: www.sportandmedia.com, www.fmh.hu, www.hir6.hu,

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi