Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Köstner ismét a DVSC élén

2018. november 23. 8:20

A DVSC Kézilabda Kft. közös megegyezéssel szerződést bontott Pal Oldrup Jensennel, a norvég edző helyét Köstner Vilmos veszi át.

Fotó: dvsckezilabda.hu
Fotó: dvsckezilabda.hu
Pal Oldrup Jensen 2018 nyarán állt munkába Debrecenben, irányításával a csapat kilenc forduló után a nyolcadik helyen áll a bajnokságban.

A DVSC Kézilabda Kft. vezetése négy és fél hónap után értékelte a helyzetet, és közösen arra a következtetésre jutott, hogy nem működött a vezetőedző és a játékosok közötti kapcsolat, nem alakult ki az a kémia, amely a sikerekhez szükséges. Éppen ezért érezték úgy, hogy változásra van szükség. A vezetőedzővel sikerült mindenben megállapodni, így szerződését közös megegyezéssel bontották fel, s nagyon sok sikert kívánnak neki további pályafutásához. A DVSC SCHAEFFLER kispadján a klub kétszeres EHF-kupagyőztes mestere, Köstner Vilmos követi a norvég szakembert.

"Nagyon meglepődtem, amikor Ábrók Zsolt megkérdezte, hogy elvállalnám-e a csapat irányítását, de azt hiszem, a helyemben mindenki meglepődött volna, hiszen én már leszámoltam magamban az élvonalbeli edzősködéssel. Persze maradtam a kézilabda mellett, dolgoztam saját DVSC-s ifi csapatommal, s az NB I/B-s Nyíradonyt is én irányítottam. Ahhoz mindenképpen ragaszkodtam, hogy ennek a két csapatnak a sorsa megnyugtatóan rendeződjön, ezután azonban örömmel mondtam igent. Az elmúlt években is akadtak ajánlataim az első osztályból, de nem akartam elmenni Debrecenből. De most egy olyan felkérés jött Ábrók Zsolt ügyvezetőtől, amelyre nem mondhattam nemet. Ez a klub jelenti nekem a kézilabdát, a klubnak és a szurkolóknak is tartozom annyival, hogy ha felkérnek, segítek!" – mondta Köstner Vilmos.

Tétmérkőzésen először majd december 30-án, a Budaörs elleni hazai találkozón irányítja a legendás mester a DVSC SCHAEFFLER-t.

"Az első bajnoki meccsig van időm megismerni a keretet, illetve lesz lehetőségem visszaállni egy első osztályú csapat napi ritmusára. Szeretném a saját formámra alakítani a felkészülést, a terhelést. Öröm számunkra, hogy sok játékosunk szerepel a kontinensbajnokságon, ám most szakmai szempontból nem a legkedvezőbb, hiszen meghatározó emberek hiányoznak a közös munkából. Ám azt is látni kell, hogy egy válogatott kézilabdázó számára a legjobb felkészülés a játék, s remélem jó formában térnek vissza Franciaországból a játékosaink. Ráadásul egy világversenyen való szereplés olyan emóciókat szabadíthat fel a lányokban, amelyek pozitívan hathatnak a folytatásra. Mivel a támadótaktikánk alapjaiban nem fog változni az Eb utáni napokban össze lehet simítani a csapat szerkezetét.

Bemutatkoznom nem kell senkinek, bár az edzésmódszerimet néhányan talán nem ismerik. Bízom benne, hogy az újdonság varázsa azokat is az oldalamra állítja, akik most esetleg ódzkodnak az ismeretlentől. Egy új edző mindig hoz pozitívumot, a váltás olyan hozzáállást eredményez, amellyel megindítható a munka. Az a célom, hogy visszahozzuk a DVSC-re jellemző kézilabdát, ezt megérdemli a csapat mellett a rossz időszakban is kitartó szurkolótábor. Gyorsabb, eredményesebb játékra lesz szükségünk, hogy elérjük céljainkat. A nyári felkészülési mérkőzéseket látva azt gondoltam, hogy a jelenlegi Loki, a klub sikercsapatai után az egyik legjobb állomány. Az a sebesség, amit akkor produkált a csapat megismételhető, ezt kell újra kihozni a lányokból. Ha így lesz, akkor a játékos, a klub és a közönség egyaránt jól jár. A DVSC helye a magyar kézilabdázásban még mindig jelentős, modern gyors játékkal elérhetőek a célok, még akkor is, ha látjuk, hogy a bajnokság középmezőnye nagyon sűrű, minden pontnak jelentősége van" – folytatta Köstner Vilmos.

A régi-új vezetőedző munkáját ugyanazok a szakemberek segítik, akik eddig is a csapat mellett dolgoztak, s akiket Köstner Vilmos is jól ismer.

"Annyiból új lesz számomra a felállás, hogy ilyen létszámú stábbal nem dolgoztam korábban, de a kézilabda olyan változásokon ment át, amely megköveteli az ilyen specifikus háttércsapatot. Közvetlen segítőm Vida Gergő lesz, Horváth Tibor fogja össze az erőnléti munkát, Grega Karpan marad a kapusedző, Posta Sarolt pedig a prevenciós munkáért felelős. Ez a tudás összeadódva nagyon sokat jelenthet, de jól kell használni. Szeretem a komplex edzéseket, s ehhez az egész stábnak együtt kell dolgoznia. Az én feladatom, hogy összefogjam őket, összehangoljam a munkájukat" – beszélt közvetlen munkatársairól Köstner Vilmos.

Forrás: www.dvsckezilabda.hu

Írd meg a véleményed!

Írd meg a véleményed! Eddig 44 hozzászólás érkezett.

Ajánld a cikket másoknak!

Ajánld a cikket másoknak!

Magyarország - további hírek

2019. február 18. 21:54

Elkerülte egymást az FTC és az ETO

2019. február 17. 19:30

Pontot rabolt az FKC Kisvárdáról

2019. február 16. 18:41

Újvárosi vereség Siófokon

2019. február 13. 19:32

Teljes az MK Final Four mezőnye

2019. február 12. 15:41

Olimpiai bajnokkal erősít az ETO

2019. február 12. 11:17

Norvég csapatot kapott a Siófok

2019. február 11. 17:09

Nze Minko az ETO-hoz igazol

2019. február 10. 15:39

Veretlenül nyerte csoportját a Siófok

2019. február 9. 18:35

A ÉRD csatlakozott a DKKA-hoz

2019. február 9. 14:49

Mindkét magyar csapat sikeres volt

2019. február 8. 20:09

Nem hagyott esélyt a Dunaújváros

2019. február 6. 17:38

Tízzel nyert az ETO Fehérváron

2019. február 6. 7:48

Ideiglenes vezetőedző Kisvárdán

2019. február 6. 7:40

Távozik Győrből Nycke Groot

2019. február 3. 18:34

Meglepetés nélkül Érden

2019. február 3. 14:00

Dániában volt vendég a Siófok

2019. február 2. 17:56

Pontokat rabolt Budaörsről az Előre

2019. február 2. 14:39

Pontosztozkodás a magyar BL-derbin

2019. február 1. 19:04

Mosonmagyaróvári siker otthon

2019. január 30. 18:41

Simán hozta a meccset a Siófok