Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Nagy Ivett három hétig "pihen"

2005. február 8. 22:27

Ki ne tudná, hogy Podgoricában aratott kétgólos győzelmével már továbbjutott a Bajnokok Ligája csoportköréből a Dunaferr nőikézilabda-csapata. A tapasztaltakról Kiss Szilárdot, a gárda vezetőedzőjét kérdeztük - és van egy kedvező hírünk is a csapat szerelmeseinek.

Ivett újra mosolyoghat
Ivett újra mosolyoghat
Annak ellenére, hogy csak tegnap este értek haza Podgoricából a Dunaferr női kézilabdázói, Kiss Szilárd vezetőedző ma délelőtt már komoly, majd' kétórás edzést vezényelt tanítványainak. Nem is véletlenül, hiszen a héten még két komoly erőpróba vár a lányokra hazai pályán, méghozzá szerdán a Hódmezővásárhely elleni bajnokin, majd szombaton az Ikast elleni BL-meccsen.

Visszanéző

De térjünk még vissza néhány mondat erejéig a hétvégi Bajnokok Ligája találkozóra: együttesünk rendkívül izgalmas, de gólszegény mérkőzésen győzött a házigazda Buducnost Podgorica ellen, s a hátralévő fordulóktól függetlenül továbbjutott Európa legjobb nyolc csapata közé. Kiss Szilárd vezetőedző szerint egy nagyon érdekes mérkőzésen van túl együttese - a mester szerint a legfontosabb tapasztalat az volt, hogy minden a védőjátékon múlik, akár a győzelem sorsa is:
- Most nyert bizonyítást az az elméletem, hogy elsősorban a védőjátékban jeleskedve is lehet meccset nyerni a Bajnokok Ligájában. Rendkívül küzdelmes mérkőzést játszott egymással a két csapat, nagyon látszott, hogy a hazaiak és mi is remekül felkészültünk a védekezés terén. Éppen ezért alakult úgy a mérkőzés, ahogyan: egyik csapatnak sem sikerült feltörnie a másik védőfalát, s ez alaposan rányomta a bélyegét a találkozóra. Én azonban azt gondolom, hogy a győzelmet sosem kell megmagyarázni, ez egy ilyen meccs volt, de a győzelmet elértük, s két fordulóval a csoportkör befejezése előtt ár bebiztosítottuk továbbjutásunkat - ami a körülményeket figyelembe véve nem kis bravúr.

Folytatás - itthon

Kiss Szilárdot természetesen a folytatásról is "kivallatta" a DO. A vezetőedző szerint a folytatás annak ellenére sem ígérkezik könnyűnek, hogy a legjobb nyolc közé jutás akadályát sikerrel vette a gárda. Mint megerősítette, most már mindenképpen a csoport első helyét célozza meg a Dunaferr:
- Fontos, hogy a Podgorica legyőzésével egy nehéz lelki tehertől is megszabadultunk, mára reális céllá vált a csoportgyőzelem - ehhez azonban a hátralévő két mérkőzésünket is nyerni kell. Nagyon nehéz lesz, még annak ellenére is, hogy mindkét találkozót hazai pályán játszhatjuk, hiszen nemcsak az Ikast, de legutóbb láthattuk, a Podgorica is rendkívül masszív, jó csapat. De minden erőnket arra koncentráljuk, hogy mindkét gárdát legyőzzük.

A Dunaferr vezetőedzője is felhívta a figyelmet arra, hogy a következő BL-csatáig még a csapat előtt áll egy bajnoki mérkőzés is. A Kulcsár Anita tragédiája miatt elhalasztott Hódmezővásárhely elleni találkozót holnap délután öt órától pótolja együttesünk a Dunaferr Sportcsarnokban. Ezen a mérkőzésen szintén győzelmet kell szereznie a lányoknak, mondta érdeklődésünkre a vezetőedző: bár ellenfelünk lényegesen erősebb játékerőt képvisel, mint a Vasas, Kiss Szilárd ellenük is azt várja a gárdától, hogy maximális odaadással küzdjenek - a szerdai mérkőzésnek kell megadnia azt az alapot, amelyre szombaton a dánok ellen építkezni tud az együttes. Kiss Szilárd kiemelte: Nagy Ivett sérülése nagyon rosszkor jött számunkra, de bízik benne, hogy a tehetséges Vincze Melinda képes lesz megoldani a rá váró nem kis feladatot.

Három hét pauza

"Végszóként" következzék a bevezetőben említett kedvező hír. Mint a csapat hívei számára közismert, Nagy Ivett a Podgorica elleni találkozó 5. percében súlyos sérülést szenvedett, s az első jelentések arról szóltak, hogy bizony akár több hónapot is ki kell hagynia balszélsőnknek, ugyanis a keresztszalagja elszakadt.

Ehhez képest a csapat mai edzését egy mosolygós, jókedvű Nagy Ivett látogatta meg, aki azonnal megosztotta honlapunkkal jókedve okát:
- Úgy néz ki, hogy két-három hét múlva újra a pályán lehetek - bár szívem szerint már szombaton játszanék. Ez persze lehetetlen, hiszen holnap megműtik a lábamat: a keresztszalagom valóban elszakadt a podgoricai találkozón, de a jelek szerint a helyzet mégsem annyira súlyos, mint korábban gondoltuk. A menetrend reményeim szerint a következő: miután szerdán Frank doktor kitisztítja a térdemet, két-három hét múlva már teljes edzésmunkát végezhetek. És persze remélem, hogy a meccseken is lehetőséghez jutok.

Nagy Ivett a DO érdeklődésére elárulta: a mai vizsgálaton az is kiderült, hogy már nyár óta sérült szalaggal játszott - teljesen tünetmentesen. Erre sérült rá szombaton annál a szerencsétlen esésnél. A Dunaferr remek balszélsője a történtek ellenére bevallottan boldog:
- Talán mondanom sem kell, hogy mekkora kő esett le a szívemről, hiszen nem tudom, hogyan viseltem volna egy hosszabb kihagyást. Így viszont a BL-negyeddöntőben már újra ott lehetek a lányok között, ami óriási örömmel tölt el.

Nem kertelünk: minket is.

Forrás: Dunaújváros Online

Magyarország - további hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi