Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Maglódi: A Dunaferr is kiáll András mellett

2005. február 3. 9:18 © handball.hu

Jövő kedden végre megszülethet a megállapodás a Magyar Kézilabda Szövetség és Németh András között, hogy a Ferencváros szakvezetője legyen a női válogatott új szövetségi kapitánya. Maglódi Lajos, az FTC szakosztályvezetője úgy véli, a szakembernek csak személyi feltételei vannak, kinevezése nem érinti hátrányosan a klubot. Maglódi szerint anyagilag nem stabil a csapat, a futballszurkolók viselkedése kihatott a kézilabdások életére is.

Maglódi: A Dunaferr is kiáll András mellett
Maglódi Lajos: Andrással 2006. június 30-ig szerződésünk van, ezt átbeszéltük vele, s ő azt mondta, számára első a Ferencváros, de emellett hajlandó elvállalni a szövetségi kapitányi posztot. Hogy miért megy ez a huzavona? Vannak emberek, akik elfogadják, hogy Németh András mellékállásban klubedző legyen, vannak, akik sérelmesnek érzik, mert esetleg bármiféle előnyöket tudnánk kovácsolni. A liga nem dönthet kedden, nekik csak javaslati joguk van. Ha ők azt mondják, hogy nem akarják Andrást, az MKSZ ennek ellenére dönthet úgy, hogy igenis szeretnék szövetségi kapitánynak. Én mindenesetre bízom abban, hogy a liga elfogadja a mi érveinket, amelyek András mellett szólnak. Nagyon jó, hogy például a Dunaferr vezetősége - akik a legtöbb válogatottat adják - elfogadják, és jónak tartják, hogy András mellékállásként töltse be a tisztséget.

handball.hu: Mégis ki az, akiben felmerülhet, hogy Németh András nem alkalmas szövetségi kapitánynak?
Maglódi: Nem is tudom... Hallottam például Rácz Mariannt a Sport1-en, ő nem tartotta szerencsésnek. Azért azon is el kellene gondolkozni, hogy András egész máshogy szeretné elvégezni ezt a munkát. Nála nem lennének 3 hónapos összetartások, tehát a szövetségnek 8-10 hónapot ki kéne fizetnie csak azért, mert valaki ott van és meccseket néz ...

handball.hu: És András feltételeit már elfogadták?
Maglódi: Neki elsősorban személyi feltételei vannak.

handball.hu: De mi lesz a körülményekkel?
Maglódi: Úgy gondolom, és bízom abban, hogy a szövetség meg fog tenni mindent annak érdekében, hogy például megfelelő szinten tudjuk elszállásolni azokat a játékosokat, akik világversenyre készülnek, hiszen ez az egyik alapvető feltétele annak, hogy normálisan tudjunk készülni, pihenni, és például az, hogy ne kelljen este a bogarakat csapkodni a szállodában. Szerintem elérhető a klubok és a válogatott közötti egyezség is. Gondolom, és remélem, hogy amikor Andrással egyezséget köt a szövetség, ezek mind le lesznek papírra fektetve, hogy a későbbiekben esetleg számon lehessen majd kérni.

handball.hu: Nem ihatja meg a Fradi a levét annak, ha András lesz a szövetségi kapitány?
Maglódi: Bízom benne, hogy ennek nem szenvedjük hátrányát a szakmai munkában. András óriási munkabírású ember, nem hiszem, hogy kevesebb munkát fog végezni a Fradiban. Nem beszélve Pádár Ildiről és Szarka Éváról, akik pótolják majd őt. Andrásnak komoly edzéstervei vannak papíron, ha ők csak ezt követelik meg, már ez elég.

handball.hu: Vannak, akik azt mondják, hogy szövetségi kapitányként András azt hoz a Fradiba, akit akar...
Maglódi: Hangsúlyozom, hogy sajnos a Győrrel és a Dunaferrel nem tudjuk felvenni a versenyt anyagilag. Addig, míg egy győri önkormányzat komoly tízmilliókkal támogatja a csapatot, mi az önkormányzattól egy gombot nem kapunk. Nálunk az a bizonyos májusi nap rányomta a bélyegét a szakosztály jövőjére, a Herz éves szinten 30 millióval szponzorált minket, épp emiatt léptek ki.

handball.hu: De a focin történtek nézőtéri balhék, nem a kézilabda meccseken.
Maglódi: Igen. De ez sajnos ránk is kihat. Mi az EON-t korábban megkerestük, mint a Győr, de ők kerek perec megmondták, nekik nincs pesti érdekeltségük, ezért inkább az ETO-t támogatják. Pedig valahogy minden cég pesti központú, mégis mintha összefogás lenne a Fradi tönkretételére. Ez nem csak a kézinél, hanem az összes szakosztályunknál látható. Személy szerint én elmentem Albert Flóriánnal, Kökénnyel és Németh Andrással is szerződést kötni, de sajnos semmit nem ért. 30 millióig el tudunk jutni, de ennél tovább nem.

handball.hu (bi)

Magyarország - további hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi