Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Jó esélyünk van megnyerni az Eb-t!"

2004. december 8. 14:11 © handball.hu

A handball.hu a délutáni másfél órás edzés után beszélgetett Görbicz Anitával, a magyar válogatott és a Győri Graboplast ETO irányítójával, aki a csapat többi tagjához hasonlóan nagyon vidám hangulatban volt, mert egy pörgős, de nem túl hosszú edzés után a csapat kimenőt kapott estére. Anita egyértelműen esélyesnek tartja a magyar válogatottat a végső győzelemre is, bár először a részfeladatokat kell teljesíteni.

Az utánozhatatlan mozdulat
Az utánozhatatlan mozdulat
handball.hu: Mennyire vagytok fáradtak és milyen a csapat hangulata?
Görbicz Anita: Nagyon jó, köszönjük szépen. A ma délutáni edzés, bár pörgős volt, de nem volt annyira fárasztó, mint néhány az utóbbi időben. Úgyhogy most elég frissek vagyunk, és persze mindenki nagyon örül, hogy megkaptuk a mai délutánt és estét. Mivel a családommal én is itt lakom, most haza tudok menni, feltöltődni. Nagyon vártam már!

handball.hu: A csoportmeccsek alatt kétszeresen is hazai pályán fogsz játszani. Mit jelent ez neked?
Görbicz: Nagyon sok pluszt ad, de van hátránya is. Ilyenkor még nagyobb az ember körül az egyébként is hatalmas felhajtás. Sok ismerőssel, baráttal találkozom ilyenkor, de így is tudnom kell a mérkőzésre, és a játékra kell figyelni.

handball.hu: Mit szólsz a pályaborításhoz?
Görbicz: Megmondom őszintén: nekem elsőre nagyon szokatlan volt, a parketta után. De nem rossz, hozzá lehet szokni. Nem is csúszik, csak akkor, ha törölni kell. De ez más pályáknál is így van.

handball.hu: Tegnap játszottatok a helyi serdülő fiú csapat ellen. Nem volt furcsa?
Görbicz: Nem, mert nem az első mérkőzésünk volt már fiúk ellen. Győztünk egy gyors játékot hozó meccsen, de hozzá kell tenni, hogy kissé visszafogottak voltak. Nekik is szokatlan egy felnőtt női csapat ellen játszani, és természetesen nem akarnak sérülést okozni.

handball.hu: Az utóbbi időben felröppentek a hírek arról, hogy egy-két külföldi csapat nagy erőfeszítést tesz, hogy megszerezze az aláírásodat. Mi a helyzet ebben az ügyben?
Görbicz: Most mindennél fontosabb az Európa-bajnokság, ezért én sem foglalkozom most ezzel.

handball.hu: A jelenlegi klubod tett már ajánlatot?
Görbicz: Volt egy tárgytalannak nyilvánított megbeszélés, de akárcsak én, mások is igyekeznek a hazai Eb-re koncentrálni. Ez most mindennél fontosabb, a tárgyalások csak az Eb után következhetnek.

handball.hu: Nem jelent hátrányt, hogy a csapat gerincét adó Dunaferr klubedzője, Kiss Szilárd az új kapitány, aki jobban ismeri a saját játékosait?
Görbicz: Nem okoz gondot, mert engem is ismer. A Dunaferrből egyébként korábban is ennyien voltak a csapatban, sőt néha többen is. Szilárddal csak jobban megértik ők is egymást, és én is régóta együtt játszom velük a válogatottban.

handball.hu: Kicsit meglepődve láttuk, hogy a románok elleni felkészülési mérkőzésen a védekezésben kezdtél, méghozzá a csapatjáték egyik legfontosabb elemében, a 3-2-1-es védekezésben. Mit jelent ez neked?
Görbicz: Az tény, hogy én is támadni szeretek a legjobban. Viszont én is úgy érzem, hogy a védekezésben sikerült javulnom az utóbbi időben és nagyon örülök, hogy a kisebb termetem ellenére a kapitány számít rám a nyitottban. Innen egyébként lehet a labdaszerzés utáni lerohanásokat indítani, amit nagyon szeretek.

handball.hu: Hogy készültök az első ellenfélre, a fehérorosz válogatottra?
Görbicz: Egy videófelvételen megnéztük a játékukat. Hasonlóan az orosz iskola hagyományaihoz, fizikailag nagyon erősek, nagy termetűek. Ennek ellenére mozgékonyak is, nagyon jó a lábmunkájuk, általában odaérnek az emberre. De összességében a mi csapatunk sokkal erősebb, taktikailag is sokkal jobbak vagyunk. Ha végigjátsszuk a figurákat, játsszuk a saját játékunkat, akkor biztos győzelmet aratunk ellenük.

handball.hu: Mire lehet elég a csapat tudása a végelszámolásnál?
Görbicz: Ha azt játsszuk, amit tudunk, és egyénileg is kihozzuk magunkból a legjobbat, akkor jó esélyünk van megnyerni az Eb-t. Ez a célunk, és képesek is vagyunk rá!

handball.hu

Magyarország - további hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi