Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Kiss: "Kezd bíztató lenni a játékunk"

2004. december 3. 10:26 © handball.hu

A csütörtöki Románia elleni nagyarányú (35-24) győzelem után kíváncsiak voltunk Kiss Szilárd véleményére, aki arról beszélt, hol állnak a felkészülésben, min kell még javítani, hogy érinti a játékukat Farkas Ágnes kiválása, valamint hogy mi alapján választja ki a mai, zártkapuk mögött lejátszandó meccs után az utolsó, tizenhatodik utazót.

"Már csak a kisebb hibákat kell kijavítanunk"
"Már csak a kisebb hibákat kell kijavítanunk"
- Hogy tetszett a mérkőzés?
Kiss Szilárd: Főleg a 3-2-1-es védekezés tetszett, amely már a meccs elején megpezsdítette a játékot. A hatos falunk a második félidőben jobban működött, valamint ki tudtuk próbálni az emberfogást adott szituációkban, ezzel is elégedett voltam. Tíz kemény edzésünk volt hétfő óta és ez látszott is a játékunkon, hiszen nem voltunk frissek. Ennek ellenére magabiztosan nyertünk, bár a románok - mivel hosszú mérkőzéssorozat után vannak - nyilván fejben fáradtabbak, mint mi. Időnként megfelelő teljesítményt nyújtott a csapat, de további javításra szorul egy-két védekezési variációnk. Azért is cseréltem annyit, mert elsősorban védekezésben próbáltam ki több variációt, hogy lássam, kit tudok majd az Eb-n alkalmazni. A 35 lőtt gól önmagáért beszél, ráadásul ezek nagyrésze igen látványos volt. Összesen tizenöt átlövésgólt szereztünk 10-11 méterről, ami nagyon komoly teljesítmény, erre komoly támadójátékot lehet építeni. Nagy örömet okozott egyes játékosok bátor hozzáállása is.

- Mi az, amivel nem elégedett?
Kiss: Ami nem tetszett, hogy nem volt irama a mérkőzésnek, így mi se tudtunk igazán gyorsan játszani. Ezen változtatnunk kell, mert ennél lényegesebben gyorsabb mérkőzéseink lesznek az Eb-n.

- Mintha kevés gólt szerezne a csapat lerohanásból...
Kiss: Bátortalanok vagyunk e téren és nem vagyunk frissek se. Mindig azt kérem a csapattól, hogyha úgy látják, hogy a rendezett védelem ellen nem tudjuk lerohanni az ellenfelet, álljunk meg. Most valahogy a kettő között van a csapat, akkor is megállunk, ha esetleg lerohanhatnánk az ellenfelet. Ez biztos javul majd, ha stabilizálódik a védekezésünk.

- Mire lesz elég a fennmaradó egy hét? Min kell még javítani?
Kiss: A hátralévő egy hét alatt még van javítanivalónk, de nem olyan komoly hibák, amiket ne tudnánk megoldani, például az emberelőnyös helyzetek kihasználása, amivel ma gondjaink akadtak. A hatos falban még teljesen összeszokatlanok a játékosok, soha nem gyakoroltunk még így, hogy Tóth mellett Kindl védekezik, nem meglepő tehát, hogy ők hibát hibára halmoztak a meccs elején. A gyors középkezdést sem alkalmaztuk, pedig fontos lenne, hiszen a Dunaferr ezt nagyon hatékonyan alkalmazza és 8 újvárosi játékos is a keretben van... Tehát ezt tudnunk kéne, csak nem merjük vagy elfelejtettük.

- Hogy tudja pótolni Farkas Ágnest a hatos falban?
Kiss: Meglepett Farkas Ágnes bejelentése, miszerint nem tud játszani a bokája miatt, ami elég érzékenyen érintett minket. Őt nagyon nehéz pótolni, három héten át rá építettük a hatos falas védekezésünket, ami már nagyon jól működött edzéseken is, tehát elég nehéz helyzetbe kerültünk a kiválásával. Egyelőre az ő központi helyét nem sikerült kiváltanom. Rá minden körülmények között számítottam, mind védekező-, mind pedig támadójátékban. Ági még mindig klasszisjátékos, nehéz lesz őt pótolnom.

- Mi alapján választja ki pénteken a tizenhatodik utazó főt?
Kiss: Pont Farkas Ági miatt nem jelöltem még ki a 16. főt, mert nem tudom eldönteni, hogy magas játékost (Szűcs Gabit, Szrnka Hortenziát) válasszak, vagy hagyjuk így a csapatot, s inkább szélsőben gondolkozzam. Ezért holnap még egy lehetőséget adok arra, hogy bebizonyítsa a csapat, hogy így - akár Szűcs Gabival - is működik a hatos fal. De hangsúlyozom, ez az Európa-bajnokság nem 16, hanem 19 emberről szól, hiszen először 2, majd 1 játékost hívhatok be a torna alatt.

- Mi a csapat további programja?
Kiss: - Pénteken délelőtt egy intenzívebb edzést tartunk, és délután egy zárt kapus meccset játszunk a románokkal, de nem szeretném, hogy elaludjunk a mai eredmény alapján. Miután hétvégén pihentek a lányok, hétfőn a győri férfi ificsapattal játszunk immár Győrben. Remélem, ők még gyorsabb tempóra pörgetnek fel minket.

Fotóink a mérkőzésről

handball.hu

Magyarország - további hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi