Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Felébredt a válogatott

2004. november 22. 13:32

A decemberi Európa-bajnokságra készülő válogatottunk a kontinensbajnoki felkészülés finisében országjáró körúton vesz részt. A lányok - korántsem fakultatív - programjának első állomása a délkeleti régióban volt, az elmúlt héten csapatunk Ukrajna együttesével Békéscsabán és Gyulán tesztelt. A mérleg számszerűen: egy győzelem, egy döntetlen, de - amint az a Kiss Szilárd szövetségi kapitánnyal készült interjúból is kiderül - sokkal több, ami mögötte van.

Felébredt a válogatott
- A felkészülés első harmadában mennyivel sikerült közelebb kerülnünk a célul tűzött Európa-bajnoki aranyéremhez?
Kiss Szilárd:
Két mérkőzés tapasztalataival mindenképpen. Az ukrán csapatban kiváló ellenfélre találtunk a felkészülés első hetében, így igazi meccshangulatban tudtuk gyakorolni az eltervezetteket. Ezúttal elsősorban a védőjátékra helyeztük a hangsúlyt, a békéscsabai találkozón jól működött a 3-2-1-es védekezésünk, Gyulán pedig a hatosfalat próbálgattuk kisebb-nagyobb sikerrel.

- Az elmúlt hét erőnléti edzéseinek tükrében hogyan ítéli meg az olimpiai bronzérmes, ám legnagyobb sztárjait nélkülöző ukránok elleni egy-egy győzelmet és döntetlent?
Kiss Szilárd:
Bármilyen helyzetben, de különösen a felkészülés első fázisában jó a két elért eredmény. Ezeken a találkozókon azonban nem ez volt a legfontosabb, sokkal inkább az, hogy olyan tempóban tudtunk játszani, amelyben majd az Európa-bajnokságon kell. Ami pedig a játék minőségét illeti: természetesen a mutatottnál sokkal jobban fogunk játszani decemberben.

- A délkeleti találkozók után csütörtökön már Zalaegerszegen láthatja a közönség a válogatottat. Ezek szerint a jövőben is működik a korábban bevált rendszer, miszerint egy-egy világversenyt megelőzően vidéki "bemutatót" tart az együttes.
Kiss Szilárd:
A felkészülési találkozók vidéki helyszínválasztása ezúttal két szempontból is indokolt. Egyrészt természetesen szeretnénk az Európa-bajnokság mérkőzéseinek helyet adó csarnokokat kicsit "belakni", másrészt pedig a női kézilabda-válogatott hagyományosan nagyon szeret vidéken játszani a fantasztikus vendéglátás és a lelátói hangulat miatt.

- Kapitányi kinevezése után három területet nevezett meg, amelyen sietősen dolgozniuk kell a kontinensbajnokságot megelőzően. Nézzük sorjában! A játékosok lelkének rendbetétele...
Kiss Szilárd:
Biztosan kijelenthetem, hogy a lányokban már semmi sem érezhető az olimpiai stresszből és csalódásból. Nem esik már szó köztük a múltról, mindenki előre tekint. Több játékos is mondta, arra volt szüksége a csapatnak, hogy valaki felrázza. Az ukránok elleni két mérkőzés is bizonyította, hogy ezzel a lelki kérdéssel már nem kell foglalkoznunk: felébredt a válogatott!

- A csapategység erősítése...
Kiss Szilárd:
Nagyon jól együtt van a válogatott, s ebben ugyancsak a vidék segítségét kell kiemelnem. Békéscsabán minden adott volt ahhoz, hogy az előre elképzeltek szerint végezzük a munkát, és hogy jó hangulatban kezdjük meg a felkészülést.

- A védekezésben és a támadásban részt vevő játékosok sorozatos cseréjének kiküszöbölése...
Kiss Szilárd:
Ahogyan más csapatoknál is megfigyelhető, csere nélkül nem lehet ezt a játékot játszani. De természetesen dolgozunk azon, hogy hatékonyabbak legyünk ezen a területen, és a minimálisra csökkentsük a cserék számát. Ennek a munkának a része például, hogy Radulovics Bojana kezdő védőt játszott.

- Két héttel az Eb kezdete előtt előnyt vagy hátrányt jelent az a tény, hogy 24 fős kerettel dolgozik?
Kiss Szilárd:
A 24 fős keret csupán elméleti, gyakorlatban csak 19 játékost foglalkoztatunk. Úgy vélem, minden számba vehető játékost fel kell mérni. Amikor az ember a külföldön kézilabdázó lányokról csak híreket hall, nem árt személyesen is meggyőződni arról, milyen formában vannak, és hogyan képesek beilleszkedni egy másik játékba. Ezekből a kérdésekből néhány tisztázódott, a többire pedig a következő két hét adja meg a választ.

Forrás: SZTÁR Sport
Írd meg a véleményed!

Írd meg a véleményed! Eddig 5 hozzászólás érkezett.

Ajánld a cikket másoknak!

Ajánld a cikket másoknak!

Magyarország - további hírek

2018. október 23. 11:13

EHF: elkerülik egymást a magyarok

2018. október 22. 19:23

MK: a Loki is továbbment

2018. október 22. 13:53

DKA kiválasztó

2018. október 21. 14:00

Magyar sikerek Németországban

2018. október 20. 17:37

Sima fehérvári győzelem

2018. október 20. 17:34

Továbbjutott a Kohász és a Siófok

2018. október 19. 18:22

Pontot szerzett az MTK Budaörsön

2018. október 17. 19:17

MK: megvannak az első továbbjutók

2018. október 17. 18:50

Csabán játszott döntetlent az ÉRD

2018. október 17. 15:20

"Szenvedtem, de nem adom fel"

2018. október 14. 14:26

Érden a Fradi, idegenben a Győr

2018. október 13. 16:16

EHF: nyert a Siófok Vácon

2018. október 12. 15:57

Mørk sérülése súlyosabb a vártnál

2018. október 10. 18:37

Vácon maradtak a pontok

2018. október 9. 19:31

A Lokit fogadta a Fradi

2018. október 9. 13:04

Sorsoltak a Magyar Kupában

2018. október 7. 20:37

Vendéggyőzelem Békéscsabán

2018. október 6. 20:20

BL: A Győr is elkezdte

2018. október 6. 20:15

Kisvárdán hagyta a pontokat a Kohász

2018. október 6. 15:00

Simán kikapott Rosztovban a Sävehof