Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"A célkitűzésünk mindent megnyerni!"

2004. október 21. 8:15 © handball.hu

A handball.hu olvasóinak ma délelőtt válaszolt Pigniczki Krisztina, a magyar nőikézilabda-válogatott alapembere. A játékos ígérete szerint délután válaszol a fennmaradó kérdésekre. Cikkünkben a chat legérdekesebb "párbeszédeit" foglaltuk össze.

"Az Eb-től a legfényesebb érmet várom"
"Az Eb-től a
legfényesebb
érmet várom"
kiváncsi: Hogy szereted, ha szólítanak? Mi a kedvenc női és férfi parfümöd? Dohányzol?
Pigniczki Krisztina: Nagyon sok nevem van! Csak ne a vezetéknevemen szólíts. Azon kívül minden jöhet, ha nem sértő! Nem dohányzom egyáltalán! Kedvenc női parfümöm a Gucci: Rush2 és a gyöngyvirágos Kenzo. A férfi kicsit nehezebb, szeretem a Boss és a Gucci illatait, de jöhet bármi új.

TS: Mit a véleményed a Farkas Péter birkózó és családja körül kialakult afférról?
Piga: Nincs sok véleményem. Elítélem a drogokat!

deme tamás: Szerinted a Dunaferr milyen formában lesz a 2004-2005-ös BL sorozatban? Mik a célkitűzések? A válogatott meddig juthat az Eb-n?
Piga: Nagyon remélem, hogy remek formában leszünk és a végsőkig tudunk menetelni. Legalább a négy közé jussunk be, nekem ez a minimum. A célkitűzésünk mindent megnyerni! Az Eb-n is hasonlókat várok, csak ott érmet remélek, méghozzá a legfényesebbet.

Török Eszter: Mennyire izgultok az Eb-miatt? Sokat gondolkoztok rajta? Most hogy Kiss Szilárd lett a válogatott kapitánya a Dunaferr edzései keretén belül nem készültök kifejezetten az Eb-re? Mennyiben különböznek a válogatott edzések és a csapatoddal való edzések?
Piga: Még nem foglalkoztat minket az Eb. Addig még nagyon sok bajnoki meccsünk van és azokat kell megnyerni. Utána lehet gondolkozni. A Dunaferrnél egyáltalán nem készülünk a válogatottra. Az edzések másmilyenségéről még nem tudok mit mondani. Egy napot voltunk együtt, akkor is játszottunk.

Török Eszter: Mit gondolsz, az új válogatott stáb teljesíteni tudja majd az álmokat? Ha sikerül az Eb és Szilárdot megkérik, hogy maradjon a válogatott mellett, akkor ki lenne az az edző, aki a Dunaferrt eligazgatná? Szerinted mit választ majd Szilárd?
Piga: Bízom a stábban és magunkban. Nem tudom, Szilárd mit választana. Remélem a Dunaferrt, bár, ha sikeres lesz, miért ne vállalná tovább a válogatottat? Nem gondolkozom edzőváltásban.

CsőZsó: Ugye te is jó döntésnek tartod, hogy Siti Bea újra a válogatottban van?
Piga: Mindig is jó játékosnak tartottam. A jelenlegi formáját nézve egyértelműen helye van. És ráadásul jó ember!

CsőZsó: Mit szólnál, ha Anja Andersen lenne a válogatott kapitánya? Kit tartasz minden idők legjobb magyar női kézilabdázójának? És minden idők világ legjobbjának? Melyik a kevdenc csokid?
Piga: Én kipróbálnám! Miért ne? Bár a stílusát nehezen viselnénk, de ötletnek nem rossz. Nem tudok rá választ adni. Sohasem voltak kedvenceim, mindig sok játékos egy-egy megmozdulása tetszett. Na jó, jelenleg Boki a legjobb, meg Kati. Mindkettő a maga posztján a legjobb! Kedvenc csokim a rizses tejcsoki!

Andras: Van olyan játékos, aki nincs a Dunaferrben, de szeretnél vele együtt játszani?
Piga: Egyszer játszanék Camilla Andersennel és Bojana Petroviccal!

Winettou: Erősebb lesz idén a Dunaferr mint tavaly volt? Mely poszton kéne még erősödnie, szerinted? Távolabbi terveidben szerepel külföldi "eligazolás" vagy itthon szeretnéd végigcsinálni a pályafutásod?
Piga: Szerintem ugyanolyan jók vagyunk vagy még jobbak. Pont így jó a csapat!! Összefogunk és mindenkit elverünk! ;-)))))) Még benne van, hogy kimenjek külföldre, de már csak könnyebb csapatba és levezetni.

Ani: Mivel szeretnel majd foglalkozni, ha visszavonulsz? Kivel jossz ki a legjobban a valogatottból? És mi a véleményed az edzőváltásról?
Piga: Konkrét elképzelésem még nincs. Biztosan tagja leszek néhány alapítványnak, hogy segíthessek - gyerekeknek, kutyáknak, idős embereknek. A legjobban Pálinger Katival, Lovász Zsuzsival, Kindl Gabival vagyok, de remélem, bárkit felsorolhatnék. Szerintem mindenkivel jó a viszonyom. El kell ismerni, a csapatnak szüksége volt az edzőváltásra!

Cunder: Mit szeretsz legjobban a férjedben?
Piga: Ez egy nem szokványos kérdés. Pl. hogy nagyon házias és ami a lényeg, hogy nagyon szeret!

misimaki: Nagyon tetszenek az oldalon látható athéni képeid! Mi volt a legjobb élményed az olimpián és mi a legrosszabb?
Piga: Köszi szépen! Örülök, hogy tetszenek. A legrosszabbal kezdem, természetesen, hogy nem sikerült 4 közé jutnunk! Sok jó élményem volt, a kézis fiúk menetelése, a pólósok győzelme (ott voltunk), a szurkolók, stb.

misimaki: Más magyar csapatba (akárcsak levezetni) nem mennél? Meddig szeretnéd űzni a kézilabdát?
Piga: Nem hiszem, hogy elmennék itthon bárhová! Ki tudja! Még van bennem 1-2 jó év, aztán levezetek.

ted: Mi a kedvenc ételed? Tudsz főzni? :) Ha igen, mit szeretsz a legjobban csinálni?
Piga: Nagyon sok kedvenc ételem van: főleg a magyaros dolgok jönnek be, szeretem a tésztákat (mákos, túros, krumplis), tatár beefsteaket, meg még sok mindent! Nem tudok főzni és nem is szeretek, csak nagyon ritkán.

misimaki: Igaz, hogy több újvárosi játékos is főiskolát kezdett idén? Mit tanultok? :)
Piga: Valóban többen járunk suliba. Én és a Helga levelezős gazdász hallgatók vagyunk idegenforgalom és szálloda szakon. A Kati meg még egy páran kommunikációs hallgatók. Vannak még nappalis tanulóink is.

misimaki: Mennyi volt a legtöbb gól pályafutásod során, amit egy meccsen lőttél és melyik csapat ellen? Van olyan gólod, amelyikre mindig emlékezni fogsz? És olyan meccsed?
Piga: Talán 10 gól volt a legtöbb, nem hiszem, hogy több. Hogy ki ellen, arról fogalmam sincs, szerencsére többször előfordult, bár nem mostanában. Emlékezetes gólom több van, inkább meccset mondanék. Az első MK győzelem a Fradi pályán, hétméteresekkel. Az első bajnoki cím, az olimpiai döntő, a vb egész sorozata.

V-Man: Ki "találja ki" a honlapodon található képsorozatokat? A regisztrált felhasználóid igazán hozzáférhetnének még nagyobb felbontással is a képekhez :)) (Legalább a bikinis képekhez az olimpiai sorozatból :D) Milyen eredménnyel lennél elégedett az Eb-n? Ki a legkeményebb ellenfél? Esetleg melyik csapatot nem bánnád ha elkerülnénk vagy épp kik ellen győzve lennél legboldogabb? Melyik csapattársadtól vársz kellemes meglepetést? Egy jó barátom, Laci, nyert az olimpiai tippjátékotokon, amit nemsokára tőletek (Te és Kati) fog átvenni... Nos, ő nagy Milan-szurkoló, én pedig Barcás, ha mondanád neki majd, hogy "akkor is a Barca jobb" - hát annak nagyon örülnék :D
Piga: Köszi szépen. Örülök, hogy tetszik a honlapom. Mi is elmondjuk az elképzeléseinket, de eddig minden fotózáshoz más stylist jött és ők hozták a saját ötleteiket. Lesznek még képek, csak nem bikinis. :-))))) Természetesen arannyal lennék elégedett! Minden csapat nehéz lesz! Remélem a franciákat megverjük, na meg mindenkit! Mindenkitől nagyon jó játékot várok! Ha megmutatod kinek kell mondani, megszekálom! :-))))

Bodó Zsuzsanna: A kérdésem az lenne, hogy Kiss Szilárd személyében mi fog változni az edzésekben?
Piga: Talán jobban felkészülünk a meccsekre és többet gyakoroljuk mind a védekezést, mind a támadást!

CsőZsó: Mikor jössz a Fradiba?
Piga: Azt hiszem sohasem! Fiatalok kellenek oda, nem én!

bniki: Mennyire lepett meg Mocsai Lajos leváltása? Szerinted szükség volt rá? A válogatott pszichológusa miben tudott segíteni nektek?
Piga: Meglepett, hiszen még szerződése volt. Nem az én tisztem elmondani. Az biztos, hogy valamilyen váltás szükséges volt. Kevés idő volt rá, hogy hatékonyan működjön a pszichológus és köztünk a munka.

Gyongyi: Kivel jössz ki a legjobban a Dunaferrben és a válogatottban?
Piga: Kati a szobatársam mindkét helyen már nagyon régóta. Természetesen vele vagyok jó viszonyban, de a többiekkel is.

Sajnos mennem kell edzésre! Köszi a kérdéseket! Délután még benézek, ha szeretnétek még kérdezni, egy kis időre rendelkezésetekre állok!

A chat teljes szövege itt olvasható

handball.hu

Magyarország - további hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi