Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Tovább erősödik a Ferencváros

2016. március 3. 15:05

A következő szezontól három kiváló játékossal erősödik az FTC kézilabda-csapata. Kovacsics Anikó két, Bíró Blanka három, míg Danick Snelder szintén két évre kötelezte el magát az együttes mellett.

Tovább erősödik a Ferencváros
Több örömteli hosszabbítás is történt, hiszen Nerea Pena esetében életbe lépett az opciós, plusz egy éves szerződés, Szamoránsky Piroska és Szarka Adrienn 1 évvel, Szöllősi-Zácsik Szandra és Szikora Melinda 2 évvel, Mészáros Rea 3 évvel hosszabbított az FTC kézilabda szakosztályával. Faluvégi Dorottya az MTK-nál, valamint Monori Orsolya a NEKA-nál kölcsönben töltött egy év után ismét visszatér a csapathoz. Ahogy ilyenkor lenni szokott, sajnos lesznek távozók is: Cifra Anita, Szekerczés Luca, Katarina Tomasevic valamint Kovacsicz Mónika a következő évtől már nem segítik tovább a Ferencváros munkáját.

Jeney Zsolt Ákos (FTC Kézilabda Szakosztály elnöke): „A következő év csapatának kialakítása során a céljainkat az elveinkkel kellett egybeforrasztani. Nevezetesen a hazai pontvadászatban bajnoki címért kívánunk küzdeni, míg a Bajnokok Ligájában egyet ismét előre szeretnénk lépni - mindezt olyan csapattal akarjuk elérni, amely hosszútávon fenntartható költségvetés mellett elsődlegesen magyar válogatott játékosokra épül, megerősítve néhány, valóban nemzetközi klasszissal. Ehhez természetesen elsősorban egyben kellett tartani a jelenlegi gárdát, de erősíteni is kellett azt hazai és külföldi válogatott játékosokkal. Nagy öröm számunkra, hogy az elmúlt évek munkájának köszönhetően mára a Fradi egy hívó név lett nemcsak itthon, hanem nemzetközi szinten is. A távozóknak ezúton is szeretnénk megköszönni az eddigi munkájukat és sok sikert kívánunk ahhoz, hogy céljaikat maradéktalanul elérjék!”

Elek Gábor (FTC-vezetőedző): „Nerea Pena támadásban csapatunk egyik legfontosabb embere, aki változatlanul nagyon magas szinten kézilabdázik. Mindenképpen örömteli a hosszabbítása, ez azt mutatja, hogy jól érzi magát köztünk, amit feltétlenül sikernek gondolok. Zácsik Szandráról nem tudok elfogulatlanul beszélni, hiszen vele gyerekkora óta együtt dolgozom. Jelenleg nem olyan a formája, mint amilyennek lennie kellene, de nagyon szép őszt produkált. Amint az erőnlétét és az önbizalmát teljes mértékben visszaszerzi, akkor rettentően erős pontja lesz a csapatnak. Mészáros Rea továbbra is a védekezésünk meghatározó embere, akitől azt várom, hogy lassan-lassan támadásban is helyet követeljen magának. Szamoránsky Piroskát továbbra is a legjobb magyar beállónak gondolom. Szikora Melinda parádés őszt teljesített, bebizonyította, hogy helye van közöttünk, nagyon örülök, hogy nálunk marad.

Cifra Anita távozását sajnálom, de megértem a döntését. Katarina Tomasevicnek nagyon szerencsétlenül jött a sérülése. Sport- és magánemberként is csak a legjobbakat tudom róla mondani. Kovacsicz Mónika az elmúlt évek legjobb és legegyenletesebb teljesítményét hozta. Nagyon fog hiányozni, de megértettük, hogy édesanya szeretne lenni. Szekerczés Lucának is megértem a helyzetét, hiszen Nereát és Piroskát sem lehetett védekeztetni és ennek hellyel-közzel áldozatává vált. Nagyon bízom benne, hogy hamarosan bebizonyítja, hogy a kevés lehetősége miatt én voltam a hibás, én tévedtem. Sok sikert kívánok nekik a sport- és magánéletükben egyaránt!

Bíró Blanka a következő tíz év egyik meghatározó kapusa lehet, a képességei megvannak hozzá. Bízom benne, hogy megtalálja a számításait a Fradinál, és hosszú távon a Ferencváros és a válogatott meghatározó játékosa lesz. Kovacsics Anikót senkinek nem kell bemutatni. Mindenképpen irányító poszton fog szerepelni, nagy terhet fogunk rá rakni, és remélem vezére lesz a csapatnak. Az eddigi előélete, személyisége és mentalitása garancia arra, hogy nagyon nagy kedvence lesz szurkolóinknak."

Nerea Pena: „Negyedik éve élek itt és kézilabdázom Magyarországon, kezdem elsajátítani a nyelvet és lassan félig magyarnak is érzem magamat. Nagyon szeretem az itteni légkört, a várost, a klubot és a fantasztikus szurkolókat. A körülmények most is adottak ahhoz, hogy a következő szezonban is jó teljesítményt nyújtsunk, és jó eredményt érjünk el újra a csapattal.”

Szikora Melinda:Magyarországon a Ferencvárossal megnyertem a bajnokságot és most is bajnokcsapatban játszhatom. Nem vagyok vándormadár-típus, Székesfehérváron is öt évig voltam, itt is a három plusz két év öt évvé fog érni. Mindent biztosít a klub számomra, ami nekem fontos, és ami által fejlődhetek. Érzem, hogy most is fontos része és húzó embere vagyok a csapatnak, így nincs okom a váltásra. Profi csapat, profi körülmények és remek szakmai munka vesz körül.”

Mészáros Rea: „Sok nívós, külföldi csapattal és klasszis játékossal találkozhattam már a mérkőzéseken, és a jövőben is összemérhetem velük a tudásomat. Ez nekem is remek lehetőség és egyben visszajelzés, hogy hol tartok és miben kell még fejlődnöm. A csapaton belül továbbra is remek a hangulat, sokat tanulunk és segítünk egymásnak, valamint a vezetőség részéről is mindenben segítséget megkapunk. Így mindenhonnan pozitív dolgok érnek, ezek pedig rengeteget segítenek abban, hogy tovább fejlődhessek a játék összes elemében.”

Szamoránsky Piroska: „Ősidők óta vagyok már itt a Ferencvárosban, és itt is szeretném befejezni a pályafutásomat, így más csapat fel sem merülhetett a jövőt illetően. Mivel a klub most is hosszú távra tervez, és új beállós is érkezik a csapathoz, így a következő szezonban egy örömteli kihívás is vár rám. A saját feladataim mellett igyekszem az ő munkáját segíteni, hogy minél hamarabb felvegye a ritmust és beilleszkedjen a csapatba.”

Szarka Adrienn: „Nagyon örülök, hogy a következő szezonban is a csapat tagja lehetek, lassan 6 éve már, hogy itt kézilabdázom. Eredményes munka folyik a klubnál, folyamatosan fejlődünk. Remélem, hogy nemcsak hazai porondon, hanem a Bajnokok Ligájában is előrébb tudunk lépni. Boldog vagyok, hogy a csapat magja ezúttal is megmaradt, és az újak egészen biztosan hamar beilleszkednek majd.”

Szöllősi-Zácsik Szandra: „A döntés meghozásánál a legfontosabb szempont a csapat volt. 2006-ban jöttem ide, azóta kisebb nagyobb megszakításokkal itt játszom és Fradista vagyok. Idén is nagyon jó csapat kovácsolódott össze, a hazai bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is jól meneteltünk idáig. Úgy gondolom, ha ezt sikerül fokozni, akkor jövőre még előrébb léphetünk, ami számomra nagyon nagy motiváció.”

Bíró Blanka: „Már nagyon régóta, 8 éve játszom jelenlegi csapatomban, így elérkezettnek láttam az időt a váltásra, hogy új impulzusok érjenek. Ilyen lehetőséget hiba is lett volna visszautasítani, hiszen a Ferencváros folyamatosan a emzetközi kupákban szerepel, ami nekem is nagy lehetőséget ad, akár csapat vagy válogatott szinten. Nagyon szimpatikus az is, hogy a vezetőség által felvázolt jövőképben főként a magyar játékosokra építenek. Ezen kívül a Fradit jellemző pozitív légkör, szemlélet és mentalitás is nagyon vonzó, alig várom már, hogy a csapat tagja legyek!”

Kovacsics Anikó: „Igen nehéz döntést kellett meghoznom, hiszen nagyon régóta játszom jelenlegi csapatomban, de úgy érzem jól döntöttem, mikor elfogadtam az ajánlatot. Nagy lehetőségnek és kihívásnak tartom, hogy a Ferencvárosban játszhatok a következő szezontól. Már a megkeresés és a felvázolt jövőkép is egyből pozitív benyomást tett rám, ami segített a döntés meghozatalában. A csapat minden játékosát jól ismerem, a beilleszkedés úgy érzem ennek köszönhetően könnyedén fog menni. Csupa izgalommal és várakozással tölt el, hogy nemsokára e munka részese lehetek. Szeretném elbírni a terhet, ami rám vár és ezáltal még tovább fejlődni a jövőben.”

Bognár László (FTC Kézilabda Szakosztály ügyvezető igazgatója): „Az elsődleges célunk az volt, hogy a csapat gerincét egyben tartsuk és ez jól sikerült. Nagy munka és hosszú egyeztetések zajlottak, de a mai jó szellemű Ferencváros emberileg is vonzó a játékosok számára. Külön örömteli, hogy azt az utat, amit járunk, azt mások is értékesnek találják és szívesen csatlakoznak ehhez a csapathoz. Az elsődleges irányvonal igazolásainknál az volt, hogy a játékos pozitív szemléletű, nagyszerű mentalitású, igazi csapatember legyen és erről az elvi irányról a továbbiakban sem fogunk letérni. Szépen fokozatosan építkezünk és hiszem, hogy jövőre is előrébb lépünk egy kicsit, bár ennek az idénynek sincs még vége...”

Forrás: www.fradi.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi