DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYArHA93' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST FTC: új csapat épül | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

FTC: új csapat épül

2015. április 24. 12:10

Április 24-én sajtótájékoztatót tartott az FTC Kézilabda Szakosztálya az Elek Gyula Arénában, ahol az új játékos igazolásokról, valamint a szakosztály további terveiről beszéltek a sportolók és a szakosztály vezetői.

FTC: új csapat épül
A rendezvényen megjelenteket elsőként Nyíri Zoltán, a Ferencvárosi Torna Club operatív igazgatója köszöntötte röviden, majd Jeney Zsolt Ákos, az FTC Kézilabda Szakosztály elnöke beszélt a jövő évi játékoskeretről, valamint a lehetőségekről és a kitűzött célokról.

„A következő szezonban jelentős változásokon esik át a csapat, hiszen a távozók és az érkezők névsora is hosszú. Fiatal játékosaink közül Kocsis Ágnes, Tóth Melinda és Ferenczi Annamária is más csapatokban bontogathatják tovább szárnyaikat. A felnőttek közül Rédei-Soós Viktória, valamint Tomori Zsuzsanna köszön el a Ferencváros csapatától és folytatják másutt pályafutásukat. Vérten Orsolya befejezi aktív játékos pályafutását, de továbbra is egyesületünket fogja erősíteni, már mint utánpótlás edző.
A keret kialakítása során mindenképpen arra törekedtünk, hogy a csapat erős magja együtt maradjon. Ezt jól jelzi, hogy Szamoránsky Piroska és Nerea Pena is a folytatás mellett döntöttek és jövőre is csapatunkat fogják erősíteni. Csapatkapitányunk Szucsánszki Zita esetében speciális volt a helyzet, hiszen tavaly, amikor 1+3 éves szerződést kötöttünk, akkor saját kérésére a 2015-2016-os szezon kimaradt a szerződéses időszakból. Most ezt a lyukat foltoztuk be, így a jövő évadtól számítva 4 éves szerződés köti a Ferencvároshoz.”

A távozó és hosszabbító játékosok után szakosztályunk elnöke kitért a jövő évi célokra és az érkező játékosokra is.
„Függetlenül minden körülménytől, változatlanul a Bajnokok Ligájában való és azon belül a minél jobb szereplés az elsődleges cél, valamint az, hogy továbbra is a Fradi adja a legtöbb játékost a magyar válogatottnak. Ebből kifolyólag olyan csapatot kívánunk a következő szezonban építeni, amely mentálisan erős, és amelyet kiemelkedő motiváltság és hatalmas küzdőszellem jellemez. Ezen szempontok mellett igazoltuk Schatzl Nadinet, Szekeres Klárát és Hornyák Dórát. Stratégiai partnerünktől visszatér az egyesülethez Szekerczés Luca, aki az utóbbi időben többször megmutatta, hogy megérett a feladatra. Szintén hatalmas öröm, hogy Zácsik Szandra is visszatér csapatunkhoz. Ismerve az ő mentalitását és képességeit, jelentős erősítést jelent reményeink szerint a kitűzött céljaink elérésben a következő szezonban.” - nyilatkozta Jeney Zsolt Ákos.

A csapat vezetőedzője Elek Gábor a következő szezonnal kapcsolatosan fejtette ki részletesebben gondolatait a hazai, illetve nemzetközi bajnokságot illetően, a változások tükrében.”Feltétlenül úgy gondolom, hogy a következő szezonban a bajnokságban és a Magyar Kupában is helyt kell állnunk ezzel a kerettel. Az idei évben a Bajnokok Ligája selejtezőjében elvéreztünk és a következő évben is nagyon komoly csapatok lesznek majd. Amennyiben selejtezőt játszunk és lehetőségünk nyílik rendezni, jó eséllyel tudunk indulni a Bajnokok Ligájában. Mi azt vállaltuk, hogy tavasszal is a nemzetközi kupákban részt veszünk és az itthoni versenyrendszerekben az első két hely valamelyikét megszerezzük.” - vélekedett a csapat mestere.

A játékosok sorát a csapat kapitánya Szucsánszki Zita nyitotta meg, aki meglévő kontraktusát újabb egy évvel hosszabbította meg. „Örülök, hogy a következő szezonban is fontos tagja lehetek az újraformálódó csapatnak. Sok állandó dolog marad, de több változás is fogja övezni a csapatot. Az új lendület mellett, azonban szeretnénk szerethető csapat lenni mindenki számára és ezekkel az impulzusokkal akarunk ismét sikeresek lenni.” – nyilatkozta a csapatkapitány az érdeklődőknek.

A szót ezután Szekeres Klára vette át, aki két évre kötelezte el magát együttesünkhöz. „Szeretem magam körül a nyugalmat, ezért nem is volt eddig sok csapatom. Viszont négy év az hosszú idő és úgy éreztem szükségem van a váltásra és megújulásra. Elek Gábor és a vezetőség által felvázolt tervek a csapattal és velem kapcsolatban nagyon szimpatikusak voltak, ezért nem kellett sokat gondolkodnom. Úgy érzem a védekezésben nyújtott teljesítményemmel, illetve a mentalitásommal hívhattam fel magamra a figyelmet. Kiegyensúlyozott és stabil játékkal szeretném segíteni a csapatot, nagyon bízom benne, hogy ez hamar sikerülni fog. A lányok nagy részét már ismerem, így remélem, hamar felveszem a tempót, hiszen egy hihetetlenül motivált csapatba fogok kerülni. A Fradi múltbeli eredményeit nehéz felülmúlni, de boldog lennék, ha ez sikerülne, és aktív részese lehetnék ennek.” – mondta örömtelien a játékos.

Következő a felszólalók sorában Schatzl Nadine volt, aki 1+1 évre szerződött a Ferencvároshoz. „Nagyon megörültem, mikor megkeresett a Fradi, meg is lepődtem kicsit, mert nem tartottam az őszi teljesítményemet a legjobbnak. Úgy gondolom, hogy az FTC az ország és talán a világ egyik legjobb csapata! Sikeres a bajnokságban és a nemzetközi porondon is. Számomra ez egy remek lehetőség, hogy nemcsak az életemben, hanem játéktudásban is tovább fejlődjek. A beilleszkedés biztosan nem lesz könnyű, de remélem mihamarabb sikerül felvennem a tempót, hogy meg legyen az összhang és a csapat hasznára legyek. A válogatottból már szinte mindenkit ismerek, így e téren nagyon bizakodó vagyok. A keret több ponton is változik és a klub bizonyosan most is a legjobbat akarja kihozni a következő szezonból. Természetesen én is a legjobbra törekszem, hogy kihozzam magamból a maximumot a sikerekhez vezető úton.” – fejtette ki véleményét Nadine.

A játékosok sorát Hornyák Dóra folytatta, aki 1+2 évre írt alá szerződést a Fradival.
„Nagyon remélem, hogy a könnyedén fog menni a csapatba való beilleszkedés, hiszen rengeteg játékossal játszottam már együtt. A Fradi egy nagyon jó csapat és bízom benne, hogy jó teljesítménnyel sikerül majd az együttest segítenem, nemcsak a hazai bajnokságban, hanem nemzetközi kupákban is. Rengeteget kell majd ezért dolgoznom, hogy ezt a játékstílust és ritmust hamar felvegyem, de mindent el fogok követni azért, hogy ez hamar megtörténjen és én is a sikerek részese lehessek.” - ismertette véleményét az átlövő.


Forrás: FTC Kézilabda Szakosztály

További hírek