Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Kikapott a Kohász Viborgban

2014. augusztus 1. 17:32

Magyarországon valamint külföldön is felkészülési mérkőzéseket játszottak a magyar NB I-es csapatok. A Kohász Viborgban, a DVSC pedig a Nagybányától kapott ki, a Szeged a Békéscsabát, a Siófok pedig a Fehérvárt verte.

Kikapott a Kohász Viborgban
Felkészülési mérkőzések

Viborg HK - Dunaújvárosi Kohász KA 33-28 (18-11)
Viborg, Viborg Stadioncsarnok

DKKA: Vig – Azari, Ács 3, Ferling 6(4), Takács D. 5, Bulath 5, Vincze 3. Csere: Triffa (kapus), Hosszu, Gera, Kamper 2, Takács B. 2, Rádl, Hanusz 1, Berta, Khouiled, Sánta. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Jól kezdődött a mérkőzés, mert a nagy terhelés ellenére frissen mozogtak a lányok: Takács Dusmáta góljainak örülhettünk, majd Vincze Melinda és Bulath Anita is betalált, ráadásul a dánok gyors kontráit is sikerült megfékezni, illetve Vig Vivien is bemutatott egy-két szép védést. A 10. percben, 6-6-nál aztán "beindultak" a fiatal dán bírók, akik előbb kiállították Azari Fruzsinát, majd rendre elnézték a hazaiak lépéshibáit.

A támadásaink is veszítettek erejükből, amit könyörtelenül kihasznált a Viborg és ellépett négy góllal, 20. perc: 12-8. Mátéfi Eszter időt kért, majd az ezt követő lélektani gólt Ferling Detti szerezte. A hazaiak továbbra sem tudtak "háromig számolni", ám nagyobb baj volt, hogy a játékvezetők sem, hiába próbáltunk egyértelmű jelekkel segíteni nekik. Az utolsó percekben váratlan húzással lepték meg a Kohászt az északiak: a támadásoknál kapus helyett is mezőnyjátékos volt a pályán. A strandkézis verzió picit meg is zavart bennünket, így a félidőre hét gólra nőtt a különbség.

A szünet után az addig sem kisasszonyos játék komoly adok-kapokba ment át. A keményebb stílust nem díjazták a sporik: amit elnéztek a hazaiaknál, azt azonnal megtorolták nálunk, így Bulath Anita, majd Berta Niki is kényszerpihenőre vonult. Utóbbi "folyományaként" pályára lépett Sarah Khouiled is a Kohász színeiben, s a fiatal szélsőnek ezúttal is sok sikert kívánunk a jövőben. Az eredmény kezdett nagyon rosszul alakulni (30-22), szerencsére az egyre jobb formában játszó Ácsa Annának kétszer villant a keze, s Takács Biankát is megtalálta egy bejátszás.

A játékvezetők is kezdték objektívebben látni a mérkőzés, így az 55. percben megszületett az első dán kiállítás is, majd Ferling Detti értékesített két büntetőt. A végére is maradt új elem: egész pályás letámadásra váltott a Viborg, amitől Kamper Olívia gyors, betöréses gólja hamar el is vette a kedvüket. Az utolsó percekben pályára lépett Sánta Dóri, valamint a Kohász utolsó találatát jegyző Hanusz Bogi is (33-28).

Mátéfi Eszter: "Igazi, éles mérkőzést játszottunk a Viborggal, az első perctől az utolsóig. Ez a kőkemény összecsapás is jól szolgálta a felkészülésünket, örülök, hogy a lányok felvették a kesztyűt és szívvel-lélekkel küzdöttek. A játék színvonala még érthetően hullámzó, de több, kifejezetten jó periódusa is volt a mérkőzésnek. Gratulálok az ellenfélnek és csapatomnak is."

Forrás: www.kohaszkezi.hu



Szeged KKSE-Chance-Exicom - EUbility Group-Békéscsabai ENKSE 34-33 (16-14)
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok
Játékvezetők: Szloska Krisztián, Szőke István

Szeged: Dobó – Futaki, Grandjean, Albert, Szabó Edina 5, Lehmann-Dobó, Lojpur 7. Cserék: Scholtz, Futaki (kapusok), Čubela 7, Mistrić 2, Hárs 2, Zsilák 4, Gulyás, Aron, Csoknyai, Dajka 3, Barján 2, Selmeci 1, Tóth 1. Edző: Marosán György.
Békéscsaba: Terenyi - Kovács A. 6, Nyikolajenko 10, Szabó V., Glušica 1, Szögi 3, Gávai 2. Cs.: Sipeki, Kölcze (kapusok), Török 2, Walfisch 6, Tóth S., Sári 3, Gidai, Mézes. Vezetőedző: Avar György.

A végig rendkívül kiegyenlített találkozón a szegediek kezdtek jobban, kétgólos előnyük azonban hamar odalett, sőt, egészen a 11. percig kellett arra várni, hogy újra az SZKKSE-nél legyen az előny (7-6). A gólok felváltva potyogtak, egyik együttes sem tudott nagyobb arányban elhúzni riválisától. A csabaiak főleg a gyors lerohanásaikkal, ritmusváltásaikkal okoztak problémát a szegedi lányoknak, az igen magas iramú találkozón pedig szinte megállás nélkül küzdöttek a felek.

A Marosán-csapat főleg átlövésekből, illetve Dobó Mónika kapus remek indításainak köszönhetően tudtak gólokat szerezni. A 14. percben jött a mérkőzés első kulcspillanata, amikor éppen egy indítást követően kimaradt a ziccer, köszönhetően a békéscsabai kapus bravúrjának – ezzel három gólra növelhette volna előnyét a Szeged, de erre csak három perccel később került sor, amikor Dobó Mónika is bemutatott egy bravúrt, és az ellentámadásból sikerült a meccs addigi legnagyobb különbségét elérni (11-8). A félidő hajrájában is sikerült tartania a tempót az első osztály újoncának, mi több, hét perccel a szünet előtt már négy gólos volt előnyük (14-10), azonban az Előre játékosai megrázták magukat a játékrész hajrájában, és gyors akcióiknak köszönhetően megfelezték hátrányukat a szünetre, így kétgólos szegedi fórral fordultak a felek (16-14).

A második játékrészben egy kicsit bent ragadtak az öltözőben az SZKKSE játékosai, és gyorsan kiegyenlítettek a békéscsabaiak. A folytatásban sem változott meg alapvetően a játék képe: továbbra sem tudott megnyugtató előnyt kiharcolni sem a Szeged, sem a viharsarki csapat,bár az emberelőnyét sikerült kihasználnia Marosán György együttesének, és tartotta kétgólos vezetését (21-19). A 40. percben egy sajnálatos sérülés törte meg a meccs ritmusát: egy szerencsétlen ütközést követően a csabai játékosnak letört egy darab a fogából. A folytatásban a Békés megyeiek ismét ki tudtak egyenlíteni, okosan emelték át a félidőben beálló Scholtz Andrea kapust (23-23).

Lassan az utolsó 10 perc következett, amikor megint sikerült három góllal ellépniük a szegedieknek, nem kis szerencsének köszönhetően, hiszen a beállóba betett labda továbbcsúszott Selmeci Sarolta kezéből, a kimozduló kapus mellett pedig a hálóban kötött ki a játékszer (26-23). A véghajrára a játékvezetők borzolták az edzők idegeit néhány ítéletükkel, mindkét oldalra születtek „érdekes” ítéletek, azonban ez mintha felpörgette volna a csapatokat, mert az utolsó 5 percre ismét magas iramot diktáltak a felek. Még egy perccel a vége előtt is döntetlent mutatott az eredményjelző (32-32), és az újabb szegedi előny is tiszavirág életűnek bizonyult, köszönhetően az értékesített csabai hétméteresnek. 33-33-as döntetlennel futottak neki a csapatok az utolsó fél percnek, a Szeged támadhatott a mérkőzés megnyeréséért, és Marija Lojpur értékesített ziccere beállóból azt jelentette, hogy egygólos sikerével visszavágott a múlt heti vereségért Marosán György csapata a Békéscsabának.

Marosán György: "Bár nem egészében, de láttam azokat a folyamatokat, amelyeket a mérkőzést megelőzően szerettem volna, ha produkálunk. Még sok a kiforratlanság a játékunkban, a labdával jobban kell bánnunk a későbbiekben. Korábban azt nyilatkoztam, hogy lehet, hogy boldogabb leszek egy vereséget követően, mint egy győzelem után, azonban a győzelem mindig kellemes érzést kelt az emberben. A mai napon meggyőztek engem a lányok, ismét szenvedéllyel játszották ezt a játékot, sikerült teljesítenünk előzetes célkitűzésünket, és feljebb léptünk egy lépcsőfokot."

Avar György: "Ugyanolyan hullámvölgybe kerültünk a második félidőben, mint az előző csabai találkozón. A végjátékban ki-ki meccs volt, amelyből az utolsó pillanatokban a hazaiak kerültek ki győztesen. Jó úton járunk, szeretném ha olyan ellenféllel tudnánk játszani, ahol a fiatalok több lehetőséget kaphatnának."

Forrás: www.szegedma.hu, www.elorenkse.hu



Siófok KC-Galerius Fürdő - Fehérvár KC 35-22 (19-8)
Siófok, Városi Sportcentrum, 100 néző
Játékvezetők: Felhő, Öcsi

A Siófok legjobb góllövői: Buzsáki 7, Such 6.
FKC: Szavko, Szendrey (kapusok), Kazai 6, Csáki 4, Tilinger 3, Bogosavljević 2, Hajduch 2, Herr 2, Becséri K. 1, Lacković 1, Májer 1. Vezetőedző: Bakó Botond.

A munkacsarnokban lejátszott találkozót telt ház előtt, nagy melegben rendeztük meg, és ezúttal a támadással és a védekezéssel is elégedett lehetett a szakvezetés. Wörz, Piedade, Orbán, Pastrovics és Buzsáki teljesítménye nőtt az átlag fölé. Érdekesség, hogy a második félidőben kilőttek egy világítótestet, és percekig állt a játék. Ezúton kívánunk jobbulást a fehérváriak egyik idegenlégiósának, aki az első félidőben megsérült, és mentő vitte kórházba.

Golovin Vlagyimir vezetőedző: "A fehérváriak nem teljes csapattal érkeztek, így a végeredményből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Mi elsősorban saját magunkkal foglalkoztunk, és az első 15 percben ragyogó védekezést mutattunk be, majd lerohanásokból megnyugtató előnyt szereztünk. Sokat dolgozunk, van javítanivaló bőven, de örülünk ennek a győzelemnek is."

Forrás: www.siofokkc.hu



Felkészülési torna, Kolozsvár

U Jolidon - HC Zalău 29-26 (16-14)
Kolozsvár (Cluj Napoca), Horia Damian Sportcsarnok

HCM Baia Mare - DVSC-TVP 34-29 (20-16)
Kolozsvár (Cluj Napoca), Horia Damian Sportcsarnok

A DVSC gólszerzői: Sopronyi 5, Kudor 4, Vörös 3, Sirián 3, Szilágyi 3, Bárány 2, Karnik Sz. 2, Kelemen 2, Klikovac 2, Bohus-Karnik 1, Gorilszka 1, Varsányi 1.

Becsülettel küzdött a Loki Kolozsváron az új román álomcsapat, a nagybányai HCM ellen. Jól látszott, hogy mindkét együttesben sok az új játékos, és még gyakorolni kell a figurákat, az összhangot. Ennek ellenére szépen mutatkozott be Kelemen Éva, Sirián Szederke, a kapuban Pásztor Bettina, és még az egészen friss igazolás, a montenegrói Bobana Klikovac is lőtt gólt. Úgy tűnt, Lilja Gorilszkának és Bárány Krisztinának még van mit bizonyítania, ők kevésbé találták helyüket a támadásban, de a bajnokság kezdetéig még van egy hónap.

A DVSC szombaton a hazaiakkal, az U Jolidon csapatával találkozik, magyar idő szerint 10 órakor.

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi