DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYB5BdJF' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Súlyos lipcsei vereségek | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Súlyos lipcsei vereségek

2014. február 21. 6:17 © handball.hu

Egyelőre nem tett jót az edzőváltás a HC Leipzignek. A korábban a bajnokságban csak egy vereséget begyűjtő klub rövid idő alatt kétszer is súlyos vereséget szenvedett. Eközben kialakult a Bundesligában a rájátszás beosztása

Fotó: Thüringer HC (Sebastian Brauner)
Fotó: Thüringer HC
(Sebastian Brauner)
Bundesliga, 20. forduó
Thüringer HC
45 (22)
HC Leipzig
28 (12)
Bad Langensalza, Salza-Halle, 1100 néző
Játékvezetők: Fabian Baumgart, Sascha Wild
Barbosa
Huber
Luzumová
Nadgornaja
Frey
Snelder
Engel
Mietzner
Smeets
11
8(3)
7
5
5
4
2
2
1
Kudłacz
Hubinger
Mazzucco
Reimer
Müller A.
Viesser
Lang
Müller S.
7
6
4
3
2
2(1)
2
2
Hétméteresek: 3/3 Hétméteresek: 1/1
Kiállítások: 8 perc Kiállítások: 6 perc
Bár alapvetően nem az eredményekkel volt elégedetlen a HC Leipzig vezetése, amikor januárban elküldték az addigi vezetőedzőt, arra aligha számított a menedzsment, hogy ennyire szétesik a csapat Ørneborgék távozása után. A HCL a sorozatos sérülések ellenére is jól tartotta magát a bajnokságban, már fordulókkal az alapszakasz vége előtt bebiztosították a második helyüket. Egyetlen vereségük volt, a címvédő Thüringer HC-tól kaptak ki.

Aztán gyors egymásutánban, a 19. és a 20. fordulóban is kikaptak. Nem is akárhogy. Oldenburgban még megúszták tíz góllal (33-23), bár - tekintve, hogy azt a mérkőzést az erőviszonyok alapján egyértelműen meg kellett volna nyerniük - ez is elég kellemetlen eredmény. Legutóbb viszont Bad Langensalzában óriási pofonba szaladtak bele: 45 gólt kaptak a THC-tól, amit a szerzett gólok viszonylag magas száma sem szépít meg igazán (45-28 a végeredmény).

Az alapszakasz második helyéhez azonban így sem férhet kétség. A két éllovas mögötti üldözőboly viszont elég sűrű. Erről mindent elárul, hogy jelenleg a 3. helyen áll a szédületesen jó telet és tavaszt produkáló Bayer Leverkusen (október vége óta mindössze egy vereség, a kupából a THC-t is ki tudták verni) és a hatodikon a TuS Metzingen, de ha a két csapat közelmúltbéli metzingeni meccsén a hazaiak nyerni tudtak volna, akkor most pont fordított lenne a helyezésük. Az azonban már véglegesen eldőlt, hogy az említett öt csapat mellett hatodikként a Buxtehude jut be a felsőházi rájátszásba. A konkrét lebonyolítást a helyezések már nem befolyásolják, ez a hat csapat egy teljes körmérkőzéssel küzd meg a bajnoki címért.
Az alsóházban pedig a kiesés elkerüléséért folyik majd a harc. Most először van rájátszás a bennmaradásért, és egyben utoljára is, mivel a jövő évtől 14 csapatosra bővül a mezőny (egy kieső, három feljutó), és nem lesz rájátszás.

Erfurtban mindenesetre mernek nagyot álmodni. Ha már a német kupából kiesett a Thüringer HC, a másik két versenysorozatban magasra tették a lécet: meg akarják védeni a bajnoki címüket, és sorozatban negyedszer is megnyerni a Bundesligát, a Bajnokok Ligájában pedig Budapestre vágynak. Helyzetük nem reménytelen, de a Final Four eléréséhez minden bizonnyal nyerniük kell vagy Ikastban vagy Partillében, idegenben pedig a BL-ben eddig csak egyszer győztek: tavaly, a sorozatot nulla ponttal záró Viborg ellen.

Németh Attila

További hírek