Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Egy lépésre a felsőháztól a Kohász

2014. február 1. 4:37

Szombaton bebiztosíthatja a legjobb négy közé jutást a Dunaújváros, amely a Békéscsabát fogadja, a Siófok pedig az MTK-Budapest együtteséhez látogat.

Egy lépésre a felsőháztól a Kohász
NB I., alapszakasz, 18. forduló

Dunaújvárosi Kohász KA - EUbility Group-Békéscsabai ENKSE
18.00, Dunaújváros, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás
ÉLŐben: www.cunder.hu
ÉLŐ szöveges közvetítés: www.onlajnok.com

Öt fordulóval a bajnoki alapszakasz vége előtt újabb nagy lépést tehet a legjobb négy közé jutásért a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. Mátéfi Eszter tanítványai ugyanis jelenleg négy ponttal előzik meg a bajnoki tabellán a Vác együttesét, s amennyiben a két csapat hátralévő mérkőzéseinek esélyeit nézzük, már csak két pontot kell szerezniük ahhoz, hogy biztosítsák helyüket a bajnoki felsőház küzdelmeiben.

A váciaknak ugyanis öt ponttal kell többet szerezniük az Újvárosnál a hátralévő fordulókban ahhoz, hogy megelőzzék a Kohász gárdáját. Mivel az együttes a Békéscsaba (itthon), az MTK (idegenben), a Siófok (itthon), az Eger (itthon) és az ÉRD (idegenben), míg a Konkoly-csapat a DVSC (otthon), az FTC (idegenben), a Győr (idegenben), a Fehérvár (otthon) és Békéscsaba (otthon) ellen lép pályára, így igazán nagy csodának kellene történnie ahhoz, hogy Ferlingék ne jussanak be az elődöntő küzdelmeibe.

Mint azt a csapat vezetőedzője elmondta, ők ennek ellenére sem számolgatnak, mindössze az éppen előttük álló mérkőzéssel foglalkoznak, ami egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek. Szombaton este hat órától ugyanis a jó formában játszó Békéscsaba érkezik a Dunaújvárosi Sportcsarnokba. Mátéfi Eszter szerint azonban hazai pályán mindenképpen győzelemmel szeretnének kedveskedni az értük szurkolóknak:

"Egy lendületben lévő Békéscsaba érkezik hozzánk szombaton, mely nyilvánvalóan szeretné győztesen elhagyni majd a pályát. Ez lesz azonban a mi célunk is, s mivel idegenben sikerült őket legyőznünk, úgy gondolom, hogy erre most is lesz esélyünk. Ellenfelünk hazai pályán lényegesen bátrabban játszik, mint idegenben, de nekünk elsősorban a saját teljesítményünkre kell odafigyelnünk. Azt szeretném, ha olyan játékot nyújtanánk, ami eddig is jellemzett minket, vagyis a jó védekezés és kapusteljesítmény mellett a támadások pontos befejezésében látom a győzelmünk kulcsát. Fontos lesz, hogy meg tudjuk bontani ellenfelünk védelmét, de ha mindenki ugyanolyan fegyelmezetten játszik, mint eddig, úgy meg tudjuk szerezni a fontos bajnoki pontokat. Szerencsére Vincze Melinda felépült megbetegedéséből, s tegnap már Víg Vivien is velünk edzhetett, így a jelenlegi állás szerint csak két "állandó sérültünk", a héten megműtött Berta Nikolett, illetve Sánta Dóra nem állhat szombaton a csapat rendelkezésére."

Bakó Botond, a lila-fehérek vezetőedzője így vélekedik az esélyekről: "Olyan szintű játékot várok a lányoktól, mint amit az elmúlt hetekben a hazai mérkőzéseinken bemutattunk. A Dunaújváros az idei bajnokságban jól teljesít, otthon erős ellenfél, nagyon nehéz nyerni ellene. Mi nem feltartott kézzel lépünk pályára a Duna-parti városban, bízom abban, hogy a lányok elhiszik, hogy van esélyünk, végig nagy elszántsággal küzdenek majd, és akkor bármi megtörténhet."

A csabaiaknál mindenki egészséges, így a komplett keret utazik a korábbi békéscsabai edző, Mátéfi Eszter tanítványaihoz.

Forrás: www.kohaszkezi.hu, www.beol.huMTK-Budapest SE - Siófok KC-Galerius Fürdő
18.00, Budapest, Elektromos Csarnok
ÉLŐ szöveges közvetítés: www.onlajnok.com

A számok a siófokiak mellett szólnak. A két csapat az elmúlt évadban négyszer is találkozott egymással, és mind a négy találkozó somogyi győzelemmel ért véget. Az SKC hazai pályán az alapszakaszban öt, a rájátszásban pedig nyolc góllal nyert, és idegenben sem hibázott. A nyáron átalakult és névváltozáson átesett együttes ellen a bajnoki főpróba is a somogyiak sikerével zárult. A két együttes a 2013/2014-es évadban már kétszer is összemérte egymással az erejét. A bajnoki alapszakasz összecsapásán a Siófok tizenöt gólos verést mért ellenfelére, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében pedig a fővárosban nyert két góllal.

Az MTK az új évadra sem táltosodott meg, eddigi tizenhét meccséből csak egyet nyert meg, így az utolsó előtti helyen szerénykedik a tabellán. A fővárosiak legeredményesebb játékosa, Barczi Annamária eddig 75 gólt szerzett.

Erdősi Ildikó szerint az MTK megnehezítheti a Siófok dolgát: "Szerintem, ha megfelelően koncentrálunk, akkor nyerni fogunk, kötelező nyernünk! Az első mérkőzést itthon játszottuk, ott magabiztosan tudtunk nyerni, viszont a Magyar Kupában nagyon nehéz dolgunk volt ellenük. A budapesti csapat mindig küzd, nem adja könnyen a győzelmet, de mint mondtam, kötelező nyernünk!"

Forrás: www.siofokkc.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi