Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Újabb négy bajnoki szombaton

2014. január 11. 7:20

A nemzetközi kupaszünet alatt tovább robog a hazai bajnokság: szombaton a Győr - Siófok, Dunaújváros - DVSC, Békéscsaba - FKC, valamint az ÉRD - Veszprém mérkőzésekre kerül sor.

Újabb négy bajnoki szombaton
NB I., alapszakasz, 14. forduló

Győri Audi ETO KC - Siófok KC-Galerius Fürdő
18.00, Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
ÉLŐ szöveges közvetítés: www.onlajnok.com

A Fehérvár elleni idegenbeli meccs után hazai közönség előtt lép pályára szombaton a címvédő Győri Audi ETO KC csapata. Az idei első bajnoki óta eltelt egy hétben jobban összerázódott a gárda a vezetőedző szerint: "Folytattuk a héten a megkezdett munkát, de továbbra is két csoportra bontva: a válogatottak, és azok, akik itthon voltak. Kezdjük utolérni magunkat, most már sokkal jobb állapotban vagyunk, mint múlt héten, a Fehérvár elleni meccs előtt, ahová csupán két közös edzés után utaztunk el. Ám az is tény, hogy a legjobb formánkat nem mostanra, hanem a február elejére a BL-középdöntők kezdetére kell időzítenünk" - mondta Ambros Martín.

A lányok állapota egyre jobb, azonban egy játékos szereplése kérdéses a szombati meccsen: "Siriánnak voltak kisebb problémái a héten, sajnos edzést is ki kellett hagynia. Állapota javult, de ettől függetlenül kérdéses a játéka" - nyilatkozta a tréner. A vezetőedző azt is elmondta, hogy a többi játékos egyre jobb formába lendül.

A vendég Siófok jelenleg a 8. helyen áll a bajnokságban öt győzelemmel, egy döntetlennel és hét vereséggel. Az utóbbi két fordulóban otthon nyert magabiztosan a Fehérvár ellen, de kikapott Érden. "A Siófok egy remek csapat. A szezon elején azt gondoltam, kicsit jobban szerepelnek, mint ahogy most állnak, de egyre javuló játékot mutattak, például legutóbb az Érd ellen. Ugyan kikaptak, de nem adták olcsón a két pontot. Azt gondolom, hogy ez az igazi arcuk, rutinos és fiatal tehetséges játékosok ötvözete a Siófok. Éppen ezért teljes koncentráció kell a részünkről, hiszen képes meglepetésekre is az ellenfél" - mondta Ambros Martín.

A Győr Aréna építésének munkálatai a héten megkezdődtek, ezért nincs lehetőség közvetlenül a Magvassy csarnoknál parkolni. A torlódások elkerülése végett a klub megkér minden meccsre érkezőt, hogy az ETO Park, illetve a jégpálya parkolóját használják, onnan pedig gyalog közelítsék meg a sportcsarnokot.

Forrás: www.gyorietokc.hu, www.kisalfold.hu



Dunaújvárosi Kohász KA - DVSC-TVP
18.00, Dunaújváros, Városi Sportcsarnok
ÉLŐben: www.cunder.hu

Bravúros, szép győzelmet aratott az előző fordulóban a Dunaújváros, mely Vácról is elhozta a bajnoki pontokat, így továbbra is tartja harmadik helyét az NB I-es mezőnyben. Mátéfi Eszter tanítványai szombaton tovább folytathatják bajnoki menetelésüket, ehhez "mindössze" annyit kell tenniük, hogy legyőzik a Debrecen együttesét a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Ez azonban egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen a debreceniek több rutinos játékossal is rendelkeznek, s az idei szezonban egyszer már sikerült legyőzniük a mostani vendéglátót.

A visszavágás reményében is várja tehát a hazai csapat a szombaton este hat órakor kezdődő összecsapást, s mint azt a DKKA vezetőedzője, Mátéfi Eszter elárulta, ahogy a Veszprém ellen, úgy ezúttal is a két bajnoki egység megszerzése lesz a legfontosabb feladatuk:

"Nem várok könnyű mérkőzést a szombati összecsapástól, hiszen a Debrecen jó csapat, amit az eddigi eredményei, valamint a tabellán elfoglalt hatodik helyezése is bizonyít. Az ősszel 28-27-es vereséget szenvedtünk az otthonukban, igaz, akkor Ferlinget már az első félidőben kiállították, s még így is volt lehetőségünk a döntetlen elérésére, ám az utolsó pillanatokban ziccert hibáztunk. Jó formában várjuk azonban az összecsapást, a Veszprém és a Vác elleni győzelem is nagyon jót tett a csapatnak, így hazai pályán nem lehet más a célunk, mint az újabb siker megszerzése. Ehhez hasonlóan odaadóan, egymásért küzdve kell játszanunk, mint tettük azt a közelmúlt mérkőzésein, s ha a védekezésünk, kapusteljesítményünk, illetve a támadójátékunk is eléri azt a szintet, amit elvárunk magunktól, akkor lelkes közönségünk támogatásával itthon tarthatjuk a bajnoki pontokat" - fogalmazott.

A hatodik pozícióban lévő cívisvárosiak még a szezon elején, a harmadik körben óriási csatában, egy góllal, 28–27-re tudtak nyerni a Hódosban az újvárosiak ellen.

"Elég régóta készülünk erre a mérkőzésre, lélekben és taktikailag is, győzelmi célokkal utazunk el Dunaújvárosba, aztán majd meglátjuk, mire megyünk ellenük. Riválisunk jó formában van, ezt mutatja a múlt heti találkozója is, de mi szeretnénk megtörni a lendületüket. Persze nekünk is jót tett az MTK elleni siker, annak ellenére is, hogy az egy kötelező győzelem volt, amit a helyén kezelünk" – mondta el Slakta Petra, a DVSC-TVP jobbszélsője.

Forrás: www.kohaszkezi.hu, www.haon.hu



EUbility Group-Békéscsabai ENKSE - Fehérvár KC
18.00, Békéscsaba, Városi Sportcsarnok
ÉLŐ szöveges közvetítés: www.onlajnok.com

2011 őszén, a Kolbászfesztivál fergetegében megrendezett bajnokin a hat forduló után pont nélkül álló Békéscsaba fogadta a Fehérvár KC-t, és győzte le 24-20-ra. Az előző szezonban aztán megszakadt a fehérváriak 2008. márciusa óta tartó nyeretlenségi sorozata a Viharsarokban. A félidőben, 16-13-as hazai vezetésnél a kapuban Trimmel Brigitta váltotta Szikora Melindát, és 21 perc alatt mindössze egy hetes-gólt kapott (azt is 14 perc elteltével!), és hihetetlen izgalmak közepette 25-24-es FKC-győzelem született.

Emberovics Míra, a Fehérvár KC átlövője: "A Békéscsaba komoly lövőerővel rendelkező csapat, visszafutásunk és védekezésünk nagyon fontos szerepet fog játszani szombaton. A védekezésben a beállós körüli terület letakarása, valamint támadásban néhány új figuránk alkalmazása lehet nagyon fontos tényező".

Vaszari Virág, a Fehérvár KC, balszélsője: "Nagyon nehéz sorozat előtt állunk, három idegenbeli rangadó vár ránk, melyeket meg szeretnénk nyerni. Az első állomás Békéscsaba, ahol sosem egyszerű a játék, most is erre számítunk, hiszen elég jó kis brigádjuk van, jó lövőkkel, és gyors szélsőkkel rendelkeznek. A lányokban egész héten érzem az elszántságot, és úgy készülünk, hogy győzelemmel jövünk haza. Megnéztük és kielemeztük a győriek elleni meccset, mind a hibáinkat, mind a jó dolgokat, de csak előre szabad tekintenünk! Mindig a védekezés határozza meg elsősorban a mérkőzést; kemény, és agresszív védekezés mellett egy jó kapusteljesítménnyel, valamint gyors gólokkal alapozhatjuk meg a sikerünket Békéscsabán is".

Forrás: www.fkc.hu



ÉRD - Veszprém Barabás Duna Takarék KC
18.00, Érd, Városi Sportcsarnok

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi