Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Négy meccs a 13. fordulóból

2014. január 4. 8:34

Négy találkozóval folytatódik a bajnoki alapszakasz 13. fordulója: a Győr Fehérvárra, a Dunaújváros Vácra, a Siófok Érdre, az Eger pedig Veszprémbe látogat.

Négy meccs a 13. fordulóból
NB I., alapszakasz, 13. forduló

Fehérvár KC - Győri Audi ETO KC
18.00, Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok
Játékvezetők: Kékes Csaba, Kékes Pál
ÉLŐben: www.cunder.hu
ÉLŐ szöveges közvetítés: www.onlajnok.com

Májusban megnyerte a Bajnokok Ligáját a Győri ETO, decemberben világbajnoki címet szerzett, és a vb legértékesebb játékosának választották Eduarda Amorimot – szombaton az ETO és brazil átlövője a Fehérvár KC ellenfeleként a Köfém Sportcsarnokban lép pályára.

"Sajnos a siófoki meccsünk egyáltalán nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Nagy pofonba szaladtunk bele, most pedig a világ legjobb csapata ellen kell felállnunk. Tisztes helytállással szeretnénk bebizonyítani a szurkolóinknak, hogy érdemes kitartaniuk mellettünk. A Győr más dimenzió ebben a sportágban, játékosai egytől-egyig világszínvonalon kézilabdáznak, azaz borzasztó nehéz ellenük játszani, de meg kell akadályoznunk, hogy átgázoljanak rajtunk. A vasárnapi meccs után összeültünk, és átbeszéltük a vereség tapasztalatait; talán kellett ez a pofon ahhoz, hogy még jobb csapat legyünk, és még jobb közösséget alkossunk" - fogalmazott Azari Fruzsina, a Fehérvár KC jobbszélsője.

Teljes gőzzel edz a Győri Audi ETO

Forrás: www.fkc.hu



ÉRD - Siófok KC-Galerius Fürdő
18.00, Érd, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Medve Róbert, Nagy I. László
ÉLŐben: www.siofokkc.hu
ÉLŐ szöveges közvetítés: www.onlajnok.com

"Természetesen jó hangulatban készültünk a héten, és azt hiszem, sikerült megfelelően kielemezni az érdi együttest" – mondta Golovin Vlagyimir, a Siófok vezetőedzője. "Motiváltak, sikerre éhesek vagyunk, és szeretnénk meglepetést okozni. Ehhez jó teljesítményre lesz szükség. A vállsérüléssel bajlódó Deáki Dórán kívül mindenki harcra kész" - fogalmazott.

Az érdiek 14 ponttal a tabella negyedik helyén állnak, az eddigi mérlegük hét győzelem és négy vereség, vagyis még nem játszottak döntetlent. A legutóbbi fordulóban öt góllal nyertek az újonc egriek otthonában. Legeredményesebb játékosuk Kovács Anna, aki 59 gólnál jár.

A Siófok és az Érd mérkőzéseit a 2012/2013-as évadban az érdiek nyerték itt is, ott is, egy szezonnal korábban viszont a Siófok éppen az Érd ellen szerezte meg a bronzérmet egy izgalmas párharc végén. 2013 őszén a Pest megyeiek a Balaton partján győztek 25-17 arányban a vérszegény támadójátékot nyújtó SKC ellen.

Forrás: www.siofokkc.hu



Ipress Center-Vác - Dunaújvárosi Kohász KA
18.00, Vác, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Tomecskó-Hunyadi Tamás, Unyatinszki Tamás
ÉLŐ szöveges közvetítés: www.onlajnok.com

A Veszprém elleni szép sikert követően egy kis pihenőt kapott, ám a héten már újra edzésbe állt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely szombaton este hat órától már újabb bajnoki mérkőzésen lép pályára, ezúttal a Vác otthonában.

Mátéfi Eszter tanítványai magasan a várakozások felett szerepelnek az idei szezonban, melyet a tabellán elfoglalt harmadik helyük mellett a pályán elért bravúros eredményeik is mutatnak. Ahhoz azonban, hogy a szép sorozat folytatódjon, a hétvégén is bravúrra van szüksége az együttesnek.

A váci egylet a kissé nehézkes szezonkezdet után magára talált az alapszakasz derekához érve, így jelenleg az ötödik helyen áll a bajnoki tabellán, úgy, hogy mindössze három ponttal van lemaradva a Kohász csapatától.

A hazai pálya előnye mindenképpen a Vác mellett szól a szombati összecsapáson, s a vendéglátókat a visszavágás vágya is fűtheti, ugyanis a két gárda szeptemberi bajnokiján az újvárosiak nyertek 26-22-re a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A Kohász kézilabdázói azonban már több nehéz feladatot is sikerrel vettek az idei szezonban, s biztosak lehetünk abban, hogy ezúttal is mindent megtesznek majd azért, hogy sikerrel vegyék az újabb akadályt, annak ellenére is, hogy két, hosszú ideje sérült játékosuk, Berta Nikolett és Sánta Dóra sem állhat a csapat rendelkezésére.

A jó játékban, s a szép eredményben bízik a csapatkapitány, valamint a vezetőedző is: Ferling Bernadett és Mátéfi Eszter meccs előtti felvezetőjéből megtudtuk, hogy mi lehet a remélt pontszerzés titka az év első bajnoki összecsapásán.

Mátéfi Eszter: Szép évzáró volt a Veszprém elleni mérkőzés, melyen nagyon értékes két ponttal gazdagodtunk. A csapat hozzáállása dicséretes volt, s nagyon bízom abban, hogy szombaton is hasonló mentalitással küzdjük végig a hatvan percet. Ellenfelünk jó csapatot alkot, ám taktikus, okos játékkal lehet esélyünk a győzelemre idegenben is. Úgy érzem, hogy megfelelő volt a felkészülésünk, jó passzban is vagyunk, így nagyon kíváncsian várom a hétvégi találkozót, melyen határozott, kemény védekezés mellett jó kapusteljesítménnyel, s türelmes támadójátékkal lehetünk csak eredményesek.

Ferling Bernadett: A Vác nagyon sokat fejlődött a szezon eleje óta, látszik benne a munka, így biztosan más meccs lesz a szombati, mint amilyen a szeptemberi összecsapás volt, amelyet viszonylag simán meg tudtunk nyerni. Persze mi is fejlődtünk azóta, így bizakodva várjuk a találkozót, melyen mi is szeretnénk megszerezni a két bajnoki egységet. Kulcsfontosságú lesz, hogy mennyire leszünk képesek ráerőltetni akaratunkat a házigazdákra, mert csak jó kapusteljesítménnyel, s megfelelően határozott védekezéssel lehet esélyünk a sikerre.

Forrás: www.kohaszkezi.hu



Veszprém Barabás DT KC - Eszterházy KFSC-Globál Safe
18.00, Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok
Játékvezetők: Őri Erika, Szalay Zoltánné

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi