Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Teljes gőzzel edz a Győri Audi ETO

2014. január 3. 18:42 © handball.hu

Megkezdődött a felkészülés a magyar bajnoki mérkőzések tavaszi fordulóira Győrben, az első ellenfél a Székesfehérvár lesz szombaton este. Az edzésekről Ambros Martín vezetőedző nyilatkozott, Eduarda Amorim pedig az aranyat érő világbajnoki szereplésről mesélt.

Teljes gőzzel edz a Győri Audi ETO
- Egy személyes kérdés: hogyan teltek az ünnepek, milyen körben töltötted?
Ambros Martín: Mind a karácsonyt, mind az új évet szűk családi körben ünnepeltük, karácsonyra haza is tudtunk utazni Spanyolországba, az új évet pedig itt, Győrben köszöntöttük. Csendes, pihenős ünneplés volt, igyekeztem feltöltődni, és felkészülni az előttem álló nehéz feladatokra.

- Visszatértek a válogatott játékosok is a csapathoz, milyen formában vannak lányok?
Martín: A világverseny alatt két részre oszlott a csapatunk, az itthon maradókkal mi keményen edzettünk, tehát ők mind fizikailag, mind játék tekintetében jó állapotban vannak. A válogatott játékosok mögött is kemény hetek vannak, de azért tíz nap nekik is jutott pihenésre. Két edzés után úgy látom, hogy ők is jó formában tértek vissza. Fontos, hogy az őszi fordulók után sérült játékosaink mind meggyógyultak, és szerencsére a vb alatt sem sérültek meg, így mindenki egészségesen kezdheti a tavaszi fordulókat.

- Tehát készen áll a csapat a szombati, Fehérvár elleni meccsre?
Martín: Természetesen van némi rizikó abban, hogy csak két napot tudunk együtt edzeni a meccs előtt, de nagyon bízom benne, hogy a csapat képes lesz átlendülni ezen a nehézségen, és utána mérkőzésről-mérkőzésre újra jobban összecsiszolódunk.

- Gratulálunk a világbajnoki címhez, nagy álma volt ez a hazai olimpiára készülő brazil válogatottnak!
Eduarda Amorim: Nagyon köszönöm a csapat nevében, valóban beteljesült egy álmunk, amire már régóta, nagyon tudatosan készültünk, és végre sikerült. Hatalmas boldogság ez mindannyiunknak!

- Hogyan ünnepeltétek meg a győzelmet?
Amorim: A döntő estéjén Szerbiában egy étterembe mentünk ünnepelni, majd másnap hazautaztunk Brazíliába. Sao Paulóban hatalmas fogadást rendeztek a csapatnak, rengeteg szurkoló köszöntött bennünket, újságírók, fotósok, televíziók, órákon át adtuk az interjúkat, fotóztak bennünket, igazi karneváli ünneplés volt. Utána hazautaztam a családomhoz Blumenauba, ahol szintén meglepetés fogadott: a város tűzoltóautóval köszöntött, mint friss világbajnokot. Minden helyszín, minden ünneplés fantasztikus érzés volt, de ott, a családom és saját városom körében nagyon meghatódtam!

- Számodra nem csak csapatgyőzelmet jelentett ez a világverseny, hanem egyéni elismerést is, hiszen Téged választottak a torna legértékesebb játékosának. Mi ezért külön nagyon büszkék vagyunk Rád!
Amorim: Köszönöm szépen, de én semmiben nem érzem magam kiválóbbnak, mint bármelyik csapattársam. A sikerhez mindannyian egyenlő mértékben járultunk hozzá, bárki megkaphatta volna közülünk az MVP címet.

- Hogy töltötted az ünnepeket?
Amorim: A családommal voltam otthon Brazíliában, amely mindig nagyon jó érzés. De visszatérni is nagyon jó volt Magyarországra, tele vagyok energiával, kicsattanok az erőtől, azt hiszem, ez a vb rengeteg erőt ad nekem a klubszezon további mérkőzéseire, bízom benne, hogy a sikerszéria folytatódik az ETO-val is.

A 2014-es év első mérkőzésén az ETO a Fehérvár KC vendégeként lép pályára. A Győr keretéből egyedül Katarina Bulatovic hiányzik, aki családi okok miatt kihagyja ezt a mérkőzést. A szombat este hat órakor kezdődő találkozó fő esélyese a Győri Audi ETO KC, nem lebecsülve ezzel a hatodik helyen álló Fejér megyei ellenfelet, akik karnyújtásnyira – egészen pontosan két pontra – vannak a képzeletbeli dobogó legalsó fokától.

Az ETO az alapszakaszt egy mérkőzés híján majdnem tökéletesen zárta, csupán a Ferencváros vendégeként hullajtott pontokat az együttes. Bizakodásra adhat okot továbbá a Magyar Kupában, valamint a Bajnokok Ligája csoportkörének mérkőzésein elért sikerek, amelyeket az új esztendőre is szeretne fenntartani a csapat.

A Fehérvár KC eddig parádés szezont tudhat magáénak, hiszen az egy naptári évben elért bajnoki eredményeit tekintve az utóbbi tíz esztendejük második legjobb mérlegével büszkélkedhetnek. Pål Oldrup Jensen csapatának egyelőre még nem sikerült felvenni azt a tempót, amely tavaly jellemezte őket, hiszen a december 29-én, a Siófok vendégeként vívott bajnoki mérkőzésen hatalmas, 33-21-es vereségbe szaladtak.

"Ahhoz, hogy talpra álljunk e mérkőzés után, mindenkinek a saját teljesítményén kell elgondolkoznia, és keményen dolgoznia azért, hogy jobbak legyünk a következő meccseken. Teljes mérkőzésen keresztül kell tudnunk csapatként együttműködni, valamint tudnunk kell segíteni egymáson, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnénk. Folytatnunk kell a kemény munkát, hinnünk kell magunkban, és a munkánk során apróbb kiigazításokra van szükségünk – ezek a legfontosabb feladataink, hogy felálljunk ebből a vereségből, és el tudjunk kerülni ilyen helyzeteket a jövőben" – nyilatkozta a norvég tréner csapata legutóbbi teljesítményét illetően.

A Fehérvár KC legeredményesebb góllövője Tilinger Tamara 75 találattal, őt Mayer Szabina 47-tel, míg Horváth Bernadett 37-tel követi.

NB I., alapszakasz, 13. forduló
Fehérvár KCGyőri Audi ETO KC
január 4. (szombat) 18.00
Helyszín: Székesfehérvár, KÖFÉM Sportcsarnok
ÉLŐben: www.cunder.hu


© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi