Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

FTC: biztató jövőkép

2013. április 29. 12:39

Hétfő délelőtt sajtótájékoztató keretében jelentette be az FTC Kézilabda Szakosztálya a következő szezon új igazolásait. Szikora Melinda, Mészáros Rea és Laura Steinbach lesz a három érkező játékos, míg Kovacsicz Mónika és Nerea Pena meghosszabbították szerződésüket.

Fotók: Kállai Márta martakallaiphotography.blogspot.hu
Fotók: Kállai Márta
martakallaiphotography.blogspot.hu
Helyére került
A 2012/2013-as szezonban teljesítette a magyar nemzeti bajnokságban elvárt második helyet az együttes, amivel a Bajnokok Ligája selejtezőjében való indulást kivívta Elek Gábor csapata. „A bajnokság az elvárásoknak megfelelően alakult. A végén sajnálom, hogy nem tudtuk – a sérülésekből kifolyólag – három meccsre kényszeríteni a címvédő győrieket. Összességében a célunkat elértük.” – mondta Kökény Beatrix, az FTC Kézilabdasport Kft ügyvezető igazgatója. A Bajnokok Ligájában a csoportkörbe jutás volt a fő cél, amit jócskán túlszárnyaltak Tomori Zsuzsannáék. A középdöntőben sokáig úgy tűnt, magabiztosan jut az elődöntőbe az együttes, de a sérüléshullám útját állta a csapatnak, amelynek csupán egy győzelemre lett volna szüksége, hogy bekerüljön a legjobb négybe. „Úgy gondolom, utólag elvárható volt a középdöntőbe jutás. A BL-be visszatérőként, új indulóként óvatosan határoztuk meg a célokat, de menet közben már látszott, hogy Európa legjobb nyolc csapata között a helyünk.” Az FTC valódi erejét jól tükrözi a tény, hogy a négy BL-elődöntős csapatból a Valceát, a Ljubljanát és a Larvikot is legyőzte, ráadásul a Győr elleni bajnoki mérkőzésen a sérülésektől tizedelt csapattal is döntetlent ért el.

Hosszú távú tervek
A 2009/2010-es szezon óta újra a Magyar Kupa négyes döntőjében szerepel a Ferencváros női kézilabdacsapata. Legutóbb a döntőben ezüstérmet szerzett Elek Gábor együttese, mellyel kivívta a nemzetközi kupaindulást, ami az alapja volt az utána következő két év sikerszériájának, a két KEK-győzelemnek. Az idény folyamán megfogyatkozott zöld-fehér együttes ennek ellenére a tisztes, Fradihoz méltó helytállásra törekszik. „A döntőbe jutás a fő célunk, de az eddigi sérültjeink és a múlt hét folyamán térdoperáción átesett Pastrovics nélkül nagyobb elvárásokat nem tűzünk ki a csapat elé, hiszen nem lenne reális” – válaszolt az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője.

A jövő évben három új játékossal bővül az FTC női kézilabdacsapatának kerete. Elek Gábor már korábban elmondta, nem óriási nevek megszerzésére készül az együttes, sokkal inkább okos, hosszútávon tervezhető játékosokkal számolna vezetőedzőként. Így szerződtette a szakosztály két évre Szikora Melindát, a Fehérvár kapusát, Mészáros Reát, a Vác tehetséges beállóját, és Laura Steinbachot, a német válogatott első számú balátlövőjét.

„Mindenképp előrelépésnek tartom, hogy ideigazoltam. Nagy megtiszteltetés, hogy megkeresett a Bajnokok Ligájában is szereplő Ferencváros. Nagy ambíciókkal érkezem. Remélem, hogy minél többet fejlődök majd a következő időszakban.” – nyilatkozta a Fehérvár csapatából igazolt hálóőr.

„Szeretnék fejlődni. A Fradi nagyon jó csapat, és az edző személye is lényeges volt a döntésemben. Kilenc évet játszottam Vácon és úgy éreztem, eljött a váltás ideje. Szeretném kipróbálni magam egy másik klubban.” – válaszolt a korosztályos magyar válogatott beálló.

Megtartani
Januárban már bejelentette a szakosztály Cifra Anita és Zácsik Szandra válogatott játékosok hároméves hosszabbítását. „A sor nagy örömünkre tovább folytatódik. Két válogatott kézilabdázó döntött ismét a Fradi mellett. Kovacsicz Mónika, a tavalyi KEK-kiírás gólkirálynője, a magyar válogatott jobbszélsője újabb három évre kötelezte el magát. A februárban térdsérülést szenvedett spanyol klasszis Nerea Pena pedig a jövő szezon végén lejáró szerződését még egy évvel már most meghosszabbította. Három éves szerződést írtunk alá Deáki Dórával is, aki nyártól a Siófokkal kötött stratégiai megállapodás keretében egy évig kölcsönben a Balaton-parti együttesben fog játszani. Deáki Dóra csapattársa lesz, szintén egy éves kölcsönadás keretében Dajka Bettina, akinek jövőre jár le a szerződése, de vele is már most hosszabbítottunk két évre” – mondta Jeney Zsolt Ákos, az FTC Kézilabda Szakosztály elnöke.

Kovacsicz Mónika 2010 nyarán két BL-győzelem után igazolt vissza a Fradihoz. Most újabb három évre kötelezte el magát. „A döntésemben meghatározó szempont volt az edző személye és az évek során kialakult csapategység, ahogyan a vezetőség korrekt hozzánk állása is lényeges. A szurkolótáborunknak pedig nincsen párja Európában. Minden mérkőzésünkre elkísérnek minket és bizonyítják, hogy a csapat mellett állnak. Egyszerűen nem volt okom a váltásra. Remélem, hogy a sérült csapattársaink minél hamarabb felépülnek, és akkor az ideinél is jobb eredményeket érhetünk el. Mindent megteszek majd azért, hogy még jobb játékkal erősítsem az együttest és remélem, sikerül hozzátennem a csapat teljesítményéhez.”

Nerea Pena egy éve igazolt az FTC-hez, amely szerződést még a lejárta előtt további egy évvel meghosszabbít. „Nagyon szeretem ezt a klubot, a csapattársaimat, a szurkolókat. A februári sérülésem nem hiányzott, de ezt leszámítva minden mással elégedett lehetek, ami a kézilabdával összeköthető. Mindemellett szeretek Budapesten élni. Jól érzem magam itt. Emiatt hosszabbítottam egy évvel a tavaly júniusban aláírt kétéves szerződésemet.”

Forrás: www.fradi.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi