Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Izgalmakra számítanak Érden

2013. február 9. 8:00

Három mérkőzésre is sor kerül szombaton a bajnokság 17. fordulójában. A párosítások: Siófok - Fehérvár, Kiskunhalas - BSE, az Érd - Békéscsaba találkozót pedig a Cunderen is megnézhetitek.

Izgalmakra számítanak Érden
NB I., alapszakasz, 17. forduló

ÉTV-Érdi VSE - Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE
18.00, Érd, Batthyány Ált. Isk.
Játékvezetők: Horváth Péter, Marton Balázs
ÉLŐben: www.cunder.hu

Fél évet töltött Békéscsabán Kisfaludy Anett, így sikerült kiismerni a csapat egyedi stílusát. Tudja, hogy nehéz mérkőzés vár az ÉTV-Érdi VSE-re szombaton, de bízik benne, hogy egy győzelemmel közelebb kerül az együttes az általa is áhított bajnoki harmadik helyhez.

- Adja magát a kérdés, mire számítasz egykori csapatod, a Békéscsaba ellen?
- Természetesen győzni szeretnék, de tudom, hogy nehéz meccs lesz. A Békéscsabának agresszív, kemény a védekezése, de bízom benne, hogy együtt lesz a csapatunk, és a hazai pálya előnye is mellettünk lesz.

- Mostantól minden találkozót meg kell nyerni ahhoz, hogy az ÉTV-Érdi VSE elérje a remélt eredményt, a harmadik helyet. Nem teher ez?
- Ez mindenkire másként hat. Profi sportolók vagyunk, mégis vannak, akikre egy ilyen nyomás teherként nehezedik. Engem inkább motivál.

- Ezt fejben kell jól kezelni.
- Ebben persze azért még nekem is van miben erősödnöm! Amikor idekerültem Érdre, nem mindig sikerült megfelelően koncentrálnom. Még most is előfordul, hogy ha egy helyzetem nem megy be, akkor meccs közben is képes vagyok rajta rágódni. De ahogy tapasztaltabb és persze idősebb vagyok, úgy sikerül ezen túljutnom, és fejben is sokkal jobban ott lennem a mérkőzéseken.

- Idővel talán épp ez a fejlődés segít majd ahhoz, hogy a felnőtt válogatottban is számítsanak Rád...
- Bár bemutatkozhattam 2011-ben, de nem sikerült stabil helyet szereznem. Úgy érzem, még sokat kell tanulnom. Nem élem bele magam soha semmibe, inkább teszek érte, hogy a többi már ne rajtam múljon.

- Egyébként hogy érzed Magad Érden?
- Már három éve élek itt, igaz, egyedül, de mára sikerült megtalálnom a helyem. Több ismerőst is szereztem és sok időt töltök Török Petrával, akivel egy házban élünk. Tíz éve élek egyedül, 12 éves korom óta igazából csak magamra számíthatok. Kollégista lettem, nekem kellett megoldanom mindent. Hiába szerettem volna, a családom nem lehetett velem. Megszoktam, persze voltak nehéz időszakok. Ráadásul nemcsak az egyedüllétet, hanem azt is nehéz volt megszokni, hogy egy faluból, Beledről elkerültem egy nagyvárosba, Győrbe.

- A családoddal milyen gyakran találkozol?
- Sajnos ritkán. Legutóbb karácsonykor voltam otthon, akkor láttam a testvéreim is. Szerencsére van, hogy anyukám azért meglátogat, olyankor nagyon boldog vagyok. Ő finomakat főz, vár haza, nekem pedig csak az a dolgom, hogy az edzésre figyeljek.

Bakó Botond, a lila-fehérek vezetőedzője - aki hétfőn húsz társával együtt vette át az EHF mesteredzői diplomáját - így fogalmazott az esélyekről: "A héten napi két edzéssel készült a csapat. Sajnos betegség és sérülés miatt minden nap volt két-három hiányzónk. Tóth Kata hétfőn megsérült, így a beállósra nem számíthatok az Érd ellen. A mérkőzés esélyese a válogatottakat felvonultató hazai együttes, mi szeretnénk becsületesen küzdeni. Azt várom a lányoktól, hogy a pályán viszont lássam azokat a játékelemeket, amelyeket az elmúlt időszakban gyakoroltunk."

Forrás: www.handballerd.hu, www.elorenkse.hu



Siófok KC-Galerius Fürdő - Fehérvár KC
18.00, Siófok, Beszédes J. Ált,. Isk.
Játékvezetők: Hargitai Gábor, Markó Gábor

A 6. fordulóban 28-25-re nyertek a Köfém Sportcsarnokban a Balaton-partiak, az akkor elhullajtott pontok nagyon hiányoznak a Fehérvár KC neve mellől. Az FKC szombaton 18 órakor Siófokon vendégszerepel, a csapat szélsője, Vaszari Virág két ponttal számol, főleg úgy, hogy még nem mondott le az első négybe jutásról az alapszakasz végén:



A siófokiak ebben a szezonban az őszi, fehérvári látogatásuk alkalmával nyerték eddigi egyetlen idegenbeli meccsüket, amire Emberovics Míra keserű emlékként tekint vissza. Az FKC egyik kulcsjátékosa az októberi csorba kiköszörülését várja el csapatától szombaton.

"Az őszi meccs igen keserű emlék számunkra. Nagyon kemény mérkőzésre számítok szombaton is, de ha az első perctől koncentráltan, odafigyelve játszunk, akkor mi fogunk győztesen lejönni a pályáról. A héten nagyon sokat dolgoztunk a védekezésen, bár még vannak apróbb részek, amiket finomítanunk kell. Szombaton még videózunk egyet, és akkor pontosítjuk a legkisebb részleteket is.

Általában egy héten egyszer videózunk, az utolsó napon, és akkor beszéljük át közösen a látott problémákat, amiken változtatni kell. Pål egész héten olyan dolgokat gyakoroltat velünk, amik hasznosak a hétvégi mérkőzésre, és az utolsó napon nézzük meg a videót, akkor alakul ki bennünk egy kerek egész.

A BSE elleni meccs nyomai még valamennyire mindig érezhetőek, de vissza kell térnünk az előzőleg mutatott formánkhoz. Az Érden és Békéscsabán aratott győzelem alkalmával belelovaltuk magunkat egy nagyon pozitív, összetartó mentalitásba, és a sikereink alapja a hit volt. Úgy gondolom, ez a legfontosabb, a fizikai és a technikai adottságok mindig csak másodlagosak emögött; ha fejben ott van az ember, a többi jön magától.“

Siti Eszter, a Fehérvár KC irányítója így fogalmazott: "Nagyon más mentalitásra van szükségünk, mint ősszel, hiszen talán a legrosszabb meccsünk volt az az októberi, Siófok elleni. A két pontért megyünk Siófokra! Kiss Szilárd nagyon szereti a nyitott védekezést alkalmazni. Részleteiben kielemeztük a Siófok játékát, nem fognak nekünk meglepetést okozni. Biztos, hogy nem lesz könnyű meccs, de mindent megteszünk a győzelemért. Hála Istennek sérülések nincsenek, aki beteg volt, felgyógyult, teljes kerettel várjuk a mérkőzést, optimálisan tudtunk készülni, minden adott a jó eredmény eléréséhez."

Forrás: www.bajnokokvarosa.hu, www.fkc.hu



Kiskunhalas NKSE - Budapest SE
18.00, Kiskunhalas, Vári Szabó I. Sportcsarnok

A meccs után a sportcsarnok aulájában szurkolói-támogatói ankétot tartana, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. Az est alatt lehetőség nyílik csapatfotós dedikálásra is. A fotók a pénztárnál vásárolhatók a mérkőzés előtt, korlátozott darabszámban.

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi