Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Folytatódik, és zárul is a 14. forduló

2013. január 19. 10:24

Szombaton kerül sor a bajnoki 14. fordulójának további öt találkozójára. A Veszprém - Fradi meccset az RTL Klubon követhetik az érdeklődők, este pedig az ETO a Siófokot, az Érd a Halast, a BSE a Fehérvárt, a Csaba pedig a Dunaújvárost fogadja.

Folytatódik, és zárul is a 14. forduló
NB I., alapszakasz, 14. forduló

Veszprém Barabás Duna Takarék KC - FTC-Rail Cargo Hungaria
13.10, Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok
Játékvezetők: Herczeg Péter, Südi Péter
ÉLŐben: RTL Klub



Forrás: www.fradi.hu



Győri Audi ETO KC - Siófok KC-Galerius Fürdő
18.00, Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
Játékvezetők: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

A tavalyi bronzérmes Siófok kerete jelentősen átalakult idén. A zöld-fehérek az odavágón 30-22-re nyertek a Balaton partján.

A vendégek idén nem tudják megismételni tavalyi jó szereplésüket. Jelenleg a nyolcadik helyen állnak a tabellán. Négy győzelem mellett (Fehérvár, Békéscsaba, BSE és Kiskunhalas) kilenc vereség is szerepel a nevük mellett. Legutóbb épp a Veszprém győzte le őket tévés meccsen. Bogdanovics a legveszélyesebb támadójuk, ő már száz gól felett jár idén (105), mellette Erdősi és Szalai még a leginkább gólveszélyesek.

Az ETO továbbra is veretlen, a Kiskunhalas legyőzése után egy hete volt a szakmai stábnak felkészülni a következő hetek feladataira és a szombati meccsre. Mostantól beindul a nagy menetelés, a bajnoki meccsek mellett a Magyar Kupában, sőt, két hét múlva már a BL-ben is helyt kell állnia a lányoknak.

"A legfontosabb számomra, hogy végre az egész csapat együtt edzett a héten. Azok is be tudtak kapcsolódni a közös munkába, akik kisebb sérülésekkel bajlódtak az elmúlt hetekben. Szombaton mindenki játszhat, igaz, a sérülésükből visszatérők csak kevesebb lehetőséget kapnak, de a lényeg, hogy hosszú idő után újra együtt leszünk. A Siófok nem lebecsülendő ellenfél, problémái ellenére jó teljesítményt nyújt, koncentrálnunk kell az elejétől kezdve. Ezt, és a következő meccseinket arra is kell, hogy használjuk, hogy felkészüljenek a BL-re, nemcsak játékban, tempóban, hanem fejben is" - nyilatkozta Ambros Martín vezetőedző.

Forrás: www.gyorietokc.hu



ÉTV-Érdi VSE - Kiskunhalas NKSE
18.00, Érd, Batthyány Ált. Isk.
Játékvezetők: Bacs József, Bán Tamás
ÉLŐben: www.cunder.hu

Emlékeztetőül: 3. forduló, 2012. szeptember 22.
Kiskunhalas NKSE - ÉTV-Érdi VSE 21-25 (12-12)

Kiskunhalason nagyon nehéz nyerni. Igazi küzdelmes mérkőzésen tudta elhozni a két pontot az Érd az utolsó tíz perc játékával. Több csapat is megszenvedett Halason. A tavasz kijózanító siófoki vereséggel indult a vendégek számára, amit a "papírforma" Győr elleni vereség követett. Így a Kiskunhalas most jelenleg tizenöt (az ősszel) szerzett pontjával az ötödik helyen áll a bajnokságban, vagyis ugyanazért a célért küzd, amiért az Érd is, a felsőházba kerülésért.

"Nehéz mérkőzés lesz, hiszen egy olyan együttes ellen lépünk pályára, amelyikkel folyamatosan egymást követjük a bajnokságban, egymás mellett haladunk ugyanazért a célért. A Kiskunhalas meglepetéscsapat, duzzad az önbizalomtól, aminek mi bizonyos helyzetekben hiányában vagyunk" - fogalmazott Wolf Alexandra, az Érd irányítója.

Forrás: www.handballerd.hu



Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE - Dunaújvárosi Kohász KA
18.00, Békéscsaba, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert

A Debrecenben győzelemmel bemutatkozó új edző, Bakó Botond által irányított Békéscsaba csapata a korábbi sikeres lila-fehér edző, Mátéfi Eszter vezette Dunaújvárost fogadja.

Bakó Botond, a békéscsabaiak fiatal szakvezetője így vélekedik a ma esti összecsapás esélyeiről: "Hazai pályán győzelmet várok a találkozón, ami nem lesz könnyű feladat, mivel a Dunaújváros jobb csapat, mint az ellenünk legutóbb szerepelt, tartalékos Debrecen volt. A héten elemeztük a vendégek játékát, a lányok tudják, hogy mit kell csinálni a jó eredmény elérése érdekében. Az újvárosiaknál több rutinos kézilabdázó szerepel, akik mellett tehetséges fiatalok alkotják az együttest.

A volt sokszoros válogatott irányító, Ferling Bernadett mozgatja a csapatot. Úgy gondolom, hogy a sikeres debreceni bajnoki lökést kell, hogy adjon a lányoknak, nagyobb önbizalommal léphetnek majd pályára szombaton este.

Sajnos a hét elején a beállós, Tóth Kata beteg lett, majd a hét második felében a kapus Veress Zsuzsanna is elkapta a betegséget, de bízom abban, hogy mindketten pályára léphetnek. A csapat többi tagja a rendelkezésemre áll" - mondta.

Rendkívül nehéz mérkőzés vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttesére, Tudja ezt Mátéfi Eszter vezetőedző is, aki annak ellenére is bízik csapata jó szereplésében, hogy a két gárda őszi bajnokiján a Békéscsaba elvitte a két pontot a Dunaújváros otthonából.

"Hétvégi ellenfelünk a közelmúltban edzőt váltott, majd győzni tudott Debrecenben, ezért biztos vagyok, hogy egy rendkívül motivált vetélytárs vár ránk holnap este, mely bizonyítani szeretné, hogy jóval többet tud annál, mint amit a tabellán elfoglalt helyezése mutat. Nagyon küzdelmes és kemény mérkőzést várok tehát, melyen természetesen szeretnénk azért pontot, pontokat szerezni, ám ez nem lesz egyszerű. Az esélyesség terhe inkább vendéglátónkat nyomja majd, én abban bízom, hogy az elmúlt meccseken nyújtott harcos játékunkat tudjuk majd ezúttal is hozni. A Siófok és az Érd elleni mérkőzéseken nem volt gondunk a hozzáállással, a védelmünk megfelelően működött, aminek köszönhetően a kapusaink is jól védtek, ám ahhoz, hogy ponttal, pontokkal tudjunk távozni a Békéscsabától, nemcsak védekezésben, hanem támadásban is jól kell teljesítenünk. Sérültünk, betegünk nincsen, reméljük, hogy ez az állapot holnapig nem is változik, így a lehető legjobb összeállításban vághatunk majd neki a rangadónak" - fogalmazott.

Forrás: www.beol.hu, www.dunaujvaros.com



Budapest SE - Fehérvár KC
18.00, Budapest, Elektromos Sportcsarnok
Játékvezetők: Kisfalvi István, Péli Sándor

Szombaton a sereghajtó Budapest SE otthonába látogat az idei három meccsén százszázalékos Fehérvár KC. Ezek a tények, illetve a két csapat eddigi összecsapásai is a vendégek sikerét sejtetik, azonban a BSE az utóbbi két meccsén döntetlent játszott a Veszprémmel, majd a félidőben csak három gólra volt az FTC-től – azaz ahogy erre Pål Oldrup Jensen és Szikora Melinda is emlékeztet, egyáltalán nem könnyű hatvan perc vár az FKC-re.

Pål Oldrup Jensen így fogalmazott: "Ez egy olyan mérkőzés lesz, melyen elvárható tőlünk a győzelem, ugyanakkor közel sem lesz könnyű. Mostanában néhány nagyon jó meccset játszottunk, de továbbra is a minőségre figyelve, és koncentráltan kell dolgoznunk ahhoz, hogy fenntartható legyen a jó formánk."

A kapus Szikora Melinda is beszélt a találkozóról: "Ahogy mi is nagyon szeretünk saját pályán játszani, ez nyilván náluk is így van. Veszélyes mérkőzés vár ránk, nem szabad félvállról vennünk a meccset, hiába az utolsó helyezettel fogunk játszani. Ha hanyagok leszünk, akkor komoly problémák elé nézünk, ennek nem szabad előfordulnia! Két pontot kell hoznunk!"

Forrás: www.fkc.hu


További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi