Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Ismeretlen csapat ellen harcol az Érd

2012. október 11. 10:25 © handball.hu

Pénteken és vasárnap Budaörsön kezdi meg első nemzetközi kupaszereplését az Érd együttese a fehérorosz HC Gorodnichanka ellen az EHF-kupa keretében. A handball.hu Szabó Edina vezetőedzővel beszélgetett.

Ismeretlen csapat ellen harcol az Érd
handball.hu: Kérlek, mutasd be kicsit az idei Érdet!
Szabó Edina: Két játékosunk érkezett a Ljubljanától: Kristina Elez (korábbi nevén Franić), a horvát válogatott tagja, illetve a szlovén Alja Koren. Egyébként nagyjából megmaradt a csapat gerince. Két játékost felhoztam a fiataloktól, Oláh Nórát és Kovács Grétát, akik teljes értékű tagjai a csapatnak. Egyébként évről-évre folyamatos építkezés folyik, tehát alapvetően nincsenek változások. Természetesen nagyon komoly hatással van ránk Tóth Tímea állapota, aki mostanában nem tudott pályára lépni, de számítunk rá, hogy a hétvégi európai kupamérkőzéseken már játszani tud.

handball.hu: Jelenleg a bajnokság harmadik helyén álltok. Hogyan értékelnéd az elmúlt öt fordulót?
Szabó: Nagyon elégedettek lehetünk az eddigi eredménnyel. A Debrecenben elért döntetlen értékelése lehet pozitív és negatív is, de ezzel már nem szeretnék foglalkozni. Mindig előre kell nézni, és a következő feladattal foglalkozni. A Győr elleni mérkőzés (Érd - Győr 19-28 - a szerk.) vízválasztónak számított annak a programnak az alapján, ami szerint dolgozunk. A meccs nagyjából azt az eredményt hozta, amire előzetesen gondoltam. Mondtam a lányoknak is, hogy ebből lehet nagyon jól továbblépni, vagy nagyon rosszul. Nyilvánvaló, hogy nem szabad megelégednie a csapatnak azzal, hogy nehézséget tudott okozni a világ egyik legjobb együttesének, hiszen úgy gondolom, hogy végig partiban voltunk a mérkőzésen. Ez csak egy alap, amivel én egyáltalán nem vagyok elégedett, sőt több dolgot is tudtunk volna sokkal jobban csinálni. Az, hogy ezek nem sikerültek, rendben van, de a jövőben ezeken nagyon komolyan változtatni kell. Itt a befejezések pontosságára, az elvesztett kikényszerítésekre, a technikai hibákra, az eladott labdákra gondolok. Amikor ilyen jó ellenféllel játszol, akkor az összes hibád nagyító alá kerül, tehát ez a meccs nagyon pontosan kijelölte azt az irányt, amerre haladnunk kell.

handball.hu: Volt valamiféle célkitűzésetek a szezon előtt?
Szabó: A bajnokságban a négybe kerülés az alapvető cél, hogy utána hová tudunk kerülni, az más kérdés. Amikor az ember elindul egy bajnokságban, akkor alapvetően meg akarja nyerni azt, de a realitásokat természetesen figyelembe kell venni. Ez egy nagyon kiegyensúlyozott, borzasztó nehéz bajnokság, ahol a két kiugró erősségű csapatot kivéve mindenki mindenkit meg tud verni.

handball.hu: Az EHF-kupa-meccsekre Budaörsön kerül sor. Mikor foglalhatjátok el az új érdi csarnokot?
Szabó: Már jó pár éve kész van ez a gyönyörű érdi sportlétesítmény. Mi szívesen elfoglalnánk, de egyelőre nem megy. Ez a klubvezetés problémája. Mindenki gőzerővel dolgozik a feladaton, azon, hogy minél hamarább sor kerüljön erre. Ez egy komplikált és nehéz ügy.

handball.hu: Hogyan jellemeznéd a soron következő ellenfeleteket, a fehérorosz HC Gorodnichanka együttesét?
Szabó: Sajnos nincsen róluk felvételünk, pedig mindent megpróbáltunk. Bár értelemszerűen előny, hogy itthon játsszuk mindkét mérkőzést, egy teljesen ismeretlen csapat ellen készülünk. Nyilvánvaló, hogy a klub életében az európai kupaszíntérre való kilépés óriási esemény, amit teljes izgalommal várunk. Amit tudunk, hogy van négy felnőtt válogatott játékosuk, akikkel már találkozott a magyar válogatott az Eb-selejtező keretében, ezt próbáltuk elemezni. A nemzeti csapatban szerepel egy nagyon jó, gólerős balkezesük, egy kapusuk, egy balszélsőjük és egy beállójuk. Abszolút komolyan vesszük őket, de nem tudok róluk többet mondani.

Két hihetetlenül kemény mérkőzésre készülünk. Sajnos saját nehézségeink is vannak, hiszen Kovács Anna továbbra sem léphet pályára, de remélem, hogy egy-két héten belül visszatérhet, Tóth Timit pedig talán tudom használni, és Török Petra is hiányzik. Egyébként sem vagyunk sokan, a két fiatallal együtt tizennégy mezőnyjátékosunk van, közülük a fiatalokat és a sérülteket leszámítva marad kilenc emberem. Ez nem egy könnyű helyzet, egyrészt európai kupáról van szó, másrészt pedig ismeretlen ellenfélről. Nagyon készülünk, nagyon komolyan vesszük a feladatot, harcolunk, küzdünk majd. Meg kell nyernünk mind a két mérkőzést. Igaz, hogy nem otthon játszunk, de hatalmas az érdeklődés. Remélem, hogy rengetegen eljönnek Érdről, és támogatnak minket ezen az új színtéren. Ez számunkra nagyon fontos lenne.



EHF-kupa, 2. forduló

HC Gorodnichanka - ÉTV-Érdi VSE
Október 12. (péntek), 18.00, Budaörs, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Erdoan Vitaku, Arsim Vitaku (koszovóiak)

visszavágó:

ÉTV-Érdi VSE - HC Gorodnichanka
Október 14. (vasárnap), 15.30, Budaörs, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Erdoan Vitaku, Arsim Vitaku (koszovóiak)



Ünnepélyes vetítésen mutatták be a harmincöt éves érdi kézilabdázás történetét bemutató dokumentumfilmet

Az ÉTV-Érdi VSE NB I-es női csapata idén ünnepli fennállásának 35. születésnapját. Ez alkalomból dokumentumfilm készült, amely a klub történetét eleveníti fel. A filmet az érdi művelődési központban, szerdán este mutatták be az érdi klub egykori és jelenlegi játékosainak, támogatóinak és elöljáróinak körében.

Az elődök, az 1977-es alapításkori kézilabdázók, és a jelenkor sikereiért dolgozók együtt nézték a 35 évet 35 percben összefoglaló alkotást. Az alapító klubelnök, Kovács Károly büszke arra, hogy több évtizeddel később ilyen szintű kézilabdázás születhetett abból, amit ők egyszer régen elkezdtek.

"A filmet látva még jobban átérezzük az egymáshoz, az egy közösséghez tartozást" – mondta a csapatkapitány, Szekeres Klára. "Két éve vagyok érdi játékos, mégis büszke arra, hogy ide tartozom."

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi