Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Teljes forduló előtt állunk

2012. szeptember 29. 8:21

Szombat este teljes fordulót rendeznek az NB I. negyedik fordulójában. Az Érd - Győr találkozót a televízióban is megtekinthetitek.

Teljes forduló előtt állunk
NB I., alapszakasz, 4. forduló

Váci NKSE - Dunaújvárosi Kohász KA
18.00, Vác, Városi Sportcsarnok

Az elmúlt három fordulóban nem sikerült még pontot szereznie a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának, s Mátéfi Eszter együttesére a hétvégén sem vár könnyű feladat, hiszen a nyáron tovább erősödő, s jelenleg a bajnoki tabella ötödik helyén álló Vác otthonába látogat. A szombat este hat órakor kezdődő találkozónak nem a vendégek az esélyesei, ám mint azt együttesünk vezetőedzője elmondta, igyekeztek tanulni a Békéscsaba elleni mérkőzésen elkövetett hibáikból, s nem szeretnék megismételni azokat a hétvégi összecsapásukon. Mátéfi Eszter nagyon bízik abban, hogy csapata fegyelmezett, taktikus játékot nyújt majd szombaton, amely mellé végre jó kapusteljesítmény is párosul majd, hiszen csak így van esély egy jó eredmény elérésére.

Ide kapcsolódó hír még, hogy csütörtökön már Dunaújvárosban edzett a Siófokról távozó Bódi Bernadett, akivel a csapatvezetés előrehaladott tárgyalásokat folytat arról, hogyott folytassa pályafutását. A huszonhat éves jobbszélső esetleges leigazolása komoly erősítést jelentene a poszton gondokkal küzdő dunaújvárosi csapatnak.

Forrás: www.dunaujvaros.com



ÉTV-Érdi VSE - Győri Audi ETO KC
16.15, Érd, Batthyány Ált. Isk.
ÉLŐben: SportKlub





FTC-Rail Cargo Hungaria - Siófok KC-Galerius Fürdő
18.00, Budapest, Elek Gyula Aréna



A zöld-fehérek virágzó korszakukat élik, hiszen három magabiztos győzelemmel (Váci NKSE, Budapest SE, Veszprém Barabás Duna Takarék KC) kezdték a 2012/2013-s évadot Elek Gábor tanítványai, akik öt év után bejutottak a Bajnokok Ligájának főtáblájára, melynek csoportkörében nem várnak sétagalopp mérkőzések (Dinamo Volgograd, Larvik HK, IK Sävehof) a fővárosiakra, akik ezzel szemben csapatunk ellen biztos sikert terveznek.

"Készülünk rájuk, bár tudjuk, hogy a Siófok háza táján jelenleg vannak problémák, de igazából csak saját magunkkal foglalkozunk, illetve készülünk a Bajnokok Ligája mérkőzésekre is. Remélem, hogy a Siófok elleni találkozó jól fogja szolgálni a felkészülésünket. Kapusposzton átlövésekkel Kiss Évát kell semlegesítenünk, emellett jól kell kihasználnunk a ziccereket. Támadásban Bogdanovics Annamáriára kell figyelnünk, hiszen ő a kulcsjátékosuk, őt kell majd kikapcsolnunk" – nyilatkozta a FradiMédiának Szamoránsky Piroska, akinek szavaihoz Szarka Adrienn hozzáfűzte: "Hazai pályán minél nagyobb arányú győzelmet szeretnénk elérni."

A célkitűzés tehát világos a fővárosban, ugyanakkor természetesen a Siófok KC-Galerius Fürdő nem feltett kézzel utazik a Népligetbe, ahol elsődlegesen a tisztes helytállás, a szoros eredmény elérése lehet a lányok célja. A csapat Zámbó Tibor és Sirina Irina vezetésével videózással, illetve elsősorban a csapatjáték gyakorlásával készült a budapesti vendégszereplésre.

Forrás: www.siofokkc.hu, www.fradi.hu




Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE - Kiskunhalas NKSE
18.00, Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Dr. Ökrös Csaba, a lila-fehérek vezetőedzője: "A Siófok elleni győzelmével a Kiskunhalas értékes két pontot szerzett. Az új edző, Golovin Vlagyimir az orosz iskolát próbálja meghonosítani a csapatnál.

Több veszélyes játékosa van a vendégeknek, az átlövő Barna Évára, a volt csabai Drávai Gyöngyire és Takács Bernadettre is figyelnünk kell. Nehéz mérkőzésre számítok, amelyen a saját játékunkat kell ráerőltetni a halasiakra, ha sikerül mindez, akkor megszerezhetjük a nagyon fontos két pontot. Sajnos Tóth Kata sérüléssel bajlódik, de remélem vállalni tudja a játékot".

Forrás: www.elorenkse.hu



Budapest SE - DVSC-FÓRUM
18.00, Budapest, Elektromos Csarnok

Bíró Imre tanítványai fiatal koruk ellenére eddig kiválóan szerepeltek, két döntetlennel és egy vereséggel a hátuk mögött utaznak a fővárosba. Ezzel szemben a vendéglátók eddig nyeretlenül várják a cívisvárosi csapatot. A pestiek eddigi szereplése azonban csalóka is lehet, így nem szabad félvállról venni a találkozót a Lokinak.

Kissé megkésve kezdte a péntek kora délutáni tréninget a Budapest SE elleni bajnoki összecsapásra készülő DVSC-Fórum. A csúszás oka videózás volt, de senki se gondolja azt, hogy Karalyos Orsolyáék valami hollywoodi kasszasikeren szórakoztak, a program a rivális BSE feltérképezését szolgálta. A felvételen a fővárosi ellenfél a Ferencvárossal meccselt, ezt a találkozót elemezte ki Bíró Imre a tanítványainak.

A taktikai megbeszélést követőn a lányok elfoglalták a Hódos Imre sportcsarnok küzdőterét, ahol páran egyérintős futballal melegítettek be az edzésre – kiválóan terelgetve a labdát. A közös gyakorlás is nagyon jó hangulatban zajlott, több játékos feladatot vezényelt a szakvezető a lokistáknak. A jókedv az idő előrehaladtával teljes koncentrációvá változott át, s a lányok komoly intenzitással zúdították a labdákat a kapura.

A tréninget tizenhárom mezőnyjátékos és két kapus végezte, s két kézilabdázó, Bálintová Réka és Som Ildikó különválva társaitól edzett. Bálintová kérdésünkre elmondta, hétfőtől végezhet teljes értékű munkát, míg Som szombati játékára van némi esély.

A debreceniek szombaton délután 18 órától azzal a BSE-vel csapnak össze a fővárosban, mely gárda eddig három meccséből mindannyiszor vesztesként hagyta el a játékteret. A budapestiek Veszprémben 26–22-re, a Fraditól 36–22-re, míg Fehérváron 38–24-re kaptak ki. A számok jól mutatják, ha a Loki jó védekezéssel 22-24 gólon tudja tartani a házigazdákat, akkor jó esélye lehet idegenben is a győzelemre, persze csak akkor, ha jó százalékban értékesíti a helyzeteit.

Forrás: www.haon.hu



Veszprém Barabás Duna Takarék KC - Fehérvár KC
19.00, Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok

Az ország legtehetségesebb juniorkorú játékosainak javával méri össze a tudását szombaton a Fehérvár KC. A Veszprém Barabás elleni bajnoki azonban más szempontból is különlegesnek ígérkezik: a vendég fehérváriak gyakorlatilag több kötődést tudnak felmutatni Veszprém városához, mint a Győri Audi ETO fiókcsapatának is tekinthető hazaiak.

A Veszprém Barabás az ötödik helyen végzett az előző bajnokságban, de abból a csapatból csupán két játékos lép pályára szombaton – mindketten a Fehérvár KC színeiben. Azari Fruzsináról és Emberovics Míráról, sőt a ténylegesen veszprémi Németh Krisztáról is elmondható, hogy egyedül több tétmérkőzést játszottak a Március 15. utcában, mint az ellenfél kezdősora összesen.

Az idei Veszprém bár teljesen kicserélődött, nagyon összeszokott együttes, hiszen a Győri Audi ETO legtehetségesebb, Róth Kálmán kezei között kovácsolódott juniorjai – akik a magyar junior válogatott gerincét jelentették a nyári világbajnokságon – alkotják, kiegészülve két, 2009-ben junior EB-ezüstöt nyerő ex-győrivel, Víg Viviennel és Hosszu Boglárkával, azaz a fehérvári Horváth Betti volt csapattársaival.

A két csapat a nyári felkészülés során már találkozott egymással, a zágrábi tornán tízgólos FKC-győzelem született, de Kristina Triscsuk óva int attól, hogy abból a meccsből következtetéseket vonjunk le a szombati bajnokira vonatkozóan: "Mindenképp a védekezés lesz a kulcs a fiatal győri játékosokból álló Veszprém ellen. Játszottunk ellenük már idén nyáron, amikor tíz góllal nyertünk, de abból a meccsből nem szabad kiindulnunk, akkor nem volt jelen Róth Kálmán. Nagyon kíváncsi vagyok, mire megyünk szombaton egymás ellen".

Forrás: www.fkc.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi